Mercy 15 Kg Tavuklu Yetişkin Kedi Maması Sadece 999 TL !
Ürüne GitVeteriner kontrolleri ve sıklığı kedi ve köpeklerin özel sağlık durumları düşünülerek veteriner hekiminiz tarafından belirlenebilir. İç-dış parazit uygulamaları ve kontroller için veteriner hekiminize danışmanızı tavsiye ederiz.
Kedi ve köpeklerde aşı takvimi yavruluk döneminden itibaren belirli aralıklarla uygulamaları kapsayacak şekilde değişmektedir. Doğru bilgi için veteriner hekiminize danışmanızı tavsiye ederiz.
Kedi ve köpeklerde parazit uygulamasının sıklığı kullanılan preparatın türüne, yaşanılan çevreye ve bireyin ihtiyaçlarına göre değişkenlik göstermektedir. Doğru bilgi için veteriner hekiminize danışmanızı tavsiye ederiz.
Kedi ve köpeklerde kilo kontrolü için düzenli aktivite ve uygun mama seçimi önemlidir. Fakat kontrol edilemeyen bir kilo kazanımı mevcut ise mutlaka veteriner hekime danışılmalıdır.
Ağız ve diş bakımı yapılmayan evcil hayvanlarda aynı insanlarda olduğu gibi ilerleyen yaşlarda diş taşları, diş eti problemleri, ağız kokusu ve diş kaybı gibi problemler görülebilir. Evcil hayvanlar için özel üretilmiş diş fırçaları ve macunlar mevcuttur. Doğru bilgi için veteriner hekiminize danışmanızı tavsiye ederiz.
Kedi ve köpeklerde sağlıklı tüy yapısı tek başına bir etken ile sağlanamaz. Doğru besleme, düzenli tarama, gerekli takviye gıdaları sağlama ve veteriner hekim kontrolü önemlidir. Doğru bilgi için veteriner hekiminize danışmanızı tavsiye ederiz.
Tırnak kesimi kedi ve köpeklerde düzenli olarak yapılması gereken bir işlemdir. Bu işlem kedi ve köpeğin tırnağının uzama süresine göre bireyden bireye değişiklik gösterir. Kesim işlemi sırasında oluşabilecek aksilikler konusunda ve doğru tırnak kesimi hakkında bilgi için veteriner hekiminize danışmanızı tavsiye ederiz.
Kedi ve köpeklerde sağlıklı deri yapısı tek başına bir etken ile sağlanamaz. Doğru besleme, gerekli takviye gıdaları sağlama ve veteriner hekim kontrolü önemlidir. Doğru bilgi için veteriner hekiminize danışmanızı tavsiye ederiz.
Kedi ve köpekler için fiziksel aktiviteyi teşvik edecek, oyun sırasında herhangi bir sağlık problemine yol açmayacak, yutma ve parçalama ihtimaline karşı dayanıklı oyuncakların tercih edilmesi doğru olacaktır.
Kedi ve köpeklerde kısırlaştırma operasyonu ve zamanlaması ırktan ırka ve aynı ırk içerisinde bireyden bireye değişkenlik göstermektedir. Doğru bilgi için veteriner hekiminize danışmanızı tavsiye ederiz.
Kedi ve köpeklerde uygun mama seçimi yapılırken en önemli etkenlerden birisi kedinizin günlük ihtiyaçlarına uygun, tam ve dengeli beslenme sağlayacak mamayı bulmaktır. Mama seçimi sırasında günlük enerji ihtiyacı, fiziksel aktivite ve kısırlaştırma durumu, kedi ve köpeğin tercihi (somonlu, kuzulu, tavuklu vb.) düşünülerek doğru karar verilebilir. Fakat kedi veya köpeğinizin özel bir beslenme ihtiyacı var ise mutlaka veteriner hekim görüşü alınmasını tavsiye ederiz.
Evcil hayvanlarda obeziteye yakalanmama için düzenli fiziksel aktivite ve diyet kontrolü önemlidir. Fakat mevcut bir obezite durumu ya da devam eden bir kilo alımı mevcut ise veteriner hekiminize danışmanızı tavsiye ederiz.
Çeşitli meyveler, çikolata, soğan, sarımsak vb. dışında tohumlar ve kuruyemişler kedi ve köpekler için tehlike arz etmektedir. Kuru mamalar içerisinde kullanılan tohumlar ve bitkisel özler üretim aşaması öncesinde belirli işlemlerden geçer ve kedi-köpekler için zararsız olacak miktarlarda rasyona katılır. İnsan gıdaları ile ilgili besleme için veteriner hekiminize danışmanızı tavsiye ederiz.
Kedi ve köpeklerde su tüketimi birçok fizyolojik olayın gerçekleşmesi, organ sağlığı, tüy-deri sağlığı ve özellikle böbrek sağlığı için önemlidir. Özellikle kedilerde su alımı köpeklere oranla daha düşük olabilmektedir. Su alım oranını takip edebilmek için su kaplarını düzenli kontrol etmek ve eski suyunu yenilemek yararlı olabilir. Ayrıca yaş mamalar içerdikleri yüksek su oranları sayesinde su alımına katkı sağlayabilmektedir. Kuru mamaya ek olarak belirli aralıklarla yaş mama verilebilir.
Kedi ve köpeklerde beslemenin en önemli detayı tam ve dengeli bir içerik olmasıdır. Kuru mamalarda kedi ve köpeklerin ihtiyaç duyduğu vitamin, mineral ve fonksiyonel bileşenler ev yapımı mamaların aksine özel olarak formüle edilmektedir. Ek olarak üretim sırasında düzenli testler ve laboratuvar kontrolleri sayesinde mamanın güvenliği sağlanmaktadır. Kedi ve köpeğinizin doğru beslemesi hakkında veteriner hekiminize danışmanızı tavsiye ederiz.
Yaşlı kedi ve köpeklerde kilo kontrolünün yapılabileceği ve günlük beslenme ihtiyaçlarının karşılanabileceği bir diyet seçimi önemlidir. Beslenme düzenine ek olarak düzenli aktivite de ilerleyen yaştaki kedi ve köpekler için faydalı olacaktır. Geriatrik besleme ile ilgili veteriner hekiminize danışmanızı tavsiye ederiz.
Kedi ve köpeklerde besleme sırasında doğru mama seçimi önemlidir. Fakat her zaman kilo alımı ya da kilo kaybı mama kaynaklı olmayabilir. Genetik yatkınlıklar ya da belirli sağlık problemleri de kilo almada sorun yaşamaya sebep olabilmektedir. Doğru teşhis ve tedavi için veteriner hekiminize danışmanızı tavsiye ederiz.
Sindirim sistemi problemi yaşayan evcil hayvanlarda diyet tercihi için veteriner hekiminize danışmanızı tavsiye ederiz.
Kuru mamalarda kedi ve köpeklerin ihtiyaç duyduğu vitamin, mineral ve fonksiyonel bileşenler özel olarak formüle edilmektedir. Ek olarak üretim sırasında düzenli testler ve laboratuvar kontrolleri sayesinde mamanın güvenliği sağlanmaktadır. Kedi ve köpeğinizin doğru beslemesi hakkında veteriner hekiminize danışmanızı tavsiye ederiz.
Kedi ve köpeklerde mamayı reddetmenin birden fazla sebebi olabilmektedir. Doğru teşhis ve tedavi için veteriner hekiminize danışmanızı tavsiye ederiz.
Kedi ve köpeklerde stres belirtileri arasında saklanma, saldırganlaşma, etrafa idrar yapma veya idrar kaçırma, iştah kaybı ve davranış bozuklukları sayılabilir. Bu gibi durumlarda veteriner hekiminize danışmanızı tavsiye ederiz.
Kedi ve köpeklerde vokalizasyonda artışın belirli bir sebebi yoktur. Stres kaynakları, kızgınlık dönemi ve çeşitli davranış bozuklukları buna yol açabilmektedir. Bu gibi durumlarda veteriner hekiminize danışmanızı tavsiye ederiz.
Evcil hayvanlarda agresif davranışların kaynağı ve çözümü için veteriner hekiminize danışmanızı tavsiye ederiz.
Kediler ve köpekler yeni bir ortama veya nesneye alışırken stres yaşayabilmekte ve strese bağlı sağlık sorunları ortaya çıkabilmektedir. Yeni bir ortama veya nesneye alışırken mümkün olduğunca evcil dostunuzu sıkıştırmamaya veya fazla maruz bırakmamaya dikkat etmek gerekir. Fakat düzenli olarak ortam veya nesne ile temas sağlanarak alışma sağlanabilir. Doğru bilgi için veteriner hekiminize danışmanızı tavsiye ederiz.
Kedi ve köpeklerde kemirme ve tırmalama hareketi çeşitli olaylara tepki, kaygı, agresyon vb. durumlar sebebi ile gelişebilmektedir. Doğru bilgi için veteriner hekiminize danışmanızı tavsiye ederiz.
Köpeklerde ayrılık kaynaklı kaygı durumları yaşanabilmektedir. Bu gibi durumlarda havlamada artış, nesneleri kemirme ve ısırıp koparma görülebilmektedir. Teşhis ve tedavi için veteriner hekiminize danışmanızı tavsiye ederiz.
Köpeğinizin sevdiği aktiviteleri onun sağlığına zarar vermeyecek şekilde yapmak bu etkinlikleri daha verimli hale getirecektir. Doğru aktivite programı için veteriner hekiminize danışmanızı tavsiye ederiz.
Yavru kedi ve köpeklerde sosyalizasyon döneminde hem insanlar ile hem de kedi ve köpekler ile belirli sınırlar korunarak sağlanan oyunlar ve aktiviteler doğru bir sosyal gelişime katkı sağlayacaktır. Yanlış bir sosyalizasyon dönemi sonucunda davranış bozuklukları gelişebilmektedir.
Kedi ve köpeklerde depresyon insanlardaki gibi gelişmemektedir. Genellikle bir duruma veya olaya bağlı olarak gelişen, davranış bozuklukları şeklinde kabul edilen içgüdüsel tepkiler olarak düşünmekte fayda vardır. Doğru bilgi için veteriner hekiminize danışmanızı tavsiye ederiz.
Yeni bir evcil hayvanın evdeki diğer bireyler ile tanıştırılması sırasında sabırlı olmak ve diğer bireylere de alan tanımak önemlidir. Belirli sınırlar korunmadan ve acele şekilde yapılan tanışmalar sonucunda sorunlar yaşanabilmektedir. Yeni bir evcil hayvan sahiplendiğinizde mutlaka veteriner hekiminize de danışmanızı tavsiye ederiz.
Sıkça Sorulan Sorularımızda sorunuzun cevabını bulamıyorsanız, bizimle her zaman iletişime geçebilirsiniz. Size yardımcı olabiliriz