En Ucuz Kısırlaştırılmış Kedi Mamaları

Kısırlaştırılmış Kedi Mamaları

Kedilerde bazı hastalıkların önlenmesi ve istenmeyen gebeliklerin önüne geçilmesi için kısırlaştırma yaygın olarak yapılır. Kısırlaştırılan kedilerin hormonal döngüsündeki değişimler metabolizmasının yavaşlamasına ve bazı sistemlerinin daha hassas olmasına etki eder. Bu hassasiyetler sırasıyla; metabolizmanın yavaşlamasına bağlı kilo alma eğiliminin artması (obezite), tüy dökümünün artması (hairball oluşumu), üriner sistemde taş (ürolitiazis) oluşumunun artmasıdır. Kısırlaştırılmış kedi mamaları bu olası sorunların oluşmasını önlemeye yönelik hazırlanmış olmalıdır. Bu özellikler obezitenin önlenmesi amaçlı kalori düzeyi kısıtlaması, açlık hissinin baskılanması için çözünebilir lif oranının arttırılması, hairball oluşumunun engellenmesi için özel lif kaynaklarının kullanılması (psyllium lifi) ve idrar yolu taşlarının önlenmesi için yüksek kaliteli proteinler, idrar pH’sını ayarlamaya yönelik içerikler ve tam dengeli mineral düzeylerine sahip olmasıdır. Yüksek kaliteli kısırlaştırılmış kedi mamasının bu özellikleri sayesinde kediniz ideal kilosunda, herhangi idrar taşı veya tüy yumağı problemi yaşamadan yaşamına devam edebilecektir.

Kısırlaştırılmış kedilerde, geçirdikleri operasyon sonrası yeme isteklerinde bir artış gözlemlenir. Eskiye oranla normal öğünlerinden daha fazla miktarda mama tüketirler. Bu şekilde beslenme düzenine devam eden kediler kısa süre içerisinde kilo almaya başlar. Kilo almaya başlayan kısırlaştırılmış kediler zaman içerisinde obezite sorunu ile karşı karşıya kalır. Yeme miktarının arttığı erkek kedilerde dişilere göre idrar yollarında taş oluşumu daha fazla olmaktadır.

Kısırlaştırma sonrası oluşabilecek hastalıkların önünü kesebilmek için kısırlaştırılmış ve diyet kedi mama türleri, kısırlaştırılmış kedilere uygun olarak besin özellikleri içerir. Kediler geçirdikleri bu operasyon sonrasında hassas bir bünyeye sahip olurlar. Bu nedenle sahiplerinin de mama tercihlerinde hassas davranmaları gerekmektedir.

Normal kediler için üretilen mamaların içeriğinde yüzde 20 oranında yağ bulunurken kısırlaştırılmış kedi mamasında bu oran yüzde 10 civarındadır. Kısırlaştırılmış kedi maması içeriği daha çok düşük yağ ve yüksek proteinden oluşturularak, kedinin kilo alma durumunun önüne geçilmektedir. Aynı zamanda idrar yollarında oluşabilecek rahatsızlıklarında önüne geçmiş olunur. Kas yoğunluğunu koruyucu ve attırıcı özellikler taşır.

Kilo problemi yaşayan ve kısırlaştırılmış kediler için üretilen mamaların besin içerikleri ve oranları dikkatli bir şekilde ölçülerek hazırlanır. Kısırlaştırılmış kedi mamaları kediler için bağırsak düzenini destekleyen besin maddeleri ile sindirim kolaylığı sağlar.

Kısırlaştırılmış Kedi Maması İçerik Özellikleri

Kısırlık ameliyatından sonra kedi sahipleri, kedilerin nasıl beslenmesi gerektiği ile ilgili bilgilendirilmelidir. Kısırlık ameliyatı ardından kedilerde hormonal değişiklikler yaşanır. Bunun sonucunda kedinin yaşam tarzında da farklılıklar gözlemlenir. Operasyondan sonra daha çok bakıma ihtiyacı olan kedilerin beslenme düzenleri içerisinde kısırlaştırılmış kedi mamaları özel bir yer kaplamaktadır.

Kısır kediler için özel olarak üretilen mamaların barındırdıkları yağ, protein oranları oldukça önemlidir. Normal mamaların içerisinde %20 oranında yağ bulurken kısırlaştırılmış kedi mamaları içerisinde %10 oranında yağ bulunmasına dikkat edilmelidir. Kısırlık döneminde hastalıkların daha da artmaması için protein bakımından zengin mamalar tercih edilmelidir.

Kısırlaştırılmış kedi maması içeriğini, dengeli, besin değerleri yüksek maddelerden oluşturulmalıdır. Dengeli olmadığı takdirde böbrek ve idrar yolu hastalıkları gibi rahatsızlıklara neden olabilir.

Kısır kediler için hazırlanan mamalar yapay koruyucu içermez. A, E ve C vitaminleri açısından zengin olan kısırlaştırılmış kedi mamaları kemik sağlığını desteklemektedir.

Kısırlaştırılmış kedi mamalarının genel özellikleri;

Kesinlikte gluten içermemelidirler.

Yapay koruyucu içermezler.

Eklem sağlığını desteklerler.

Kaliteli et ürünlerinin yanında bitkisel maddelerde içerirler.

İçerisinde bulunan tahıl oranı alerjik etki taşımaz.

Balık yağı içerir.

Doğal antioksidanlar içerir.

A, C, E vitaminleri yüksek ve değerleri iyidir.

Tüm bu özelliklere sahip olan kısırlaştırılmış kedi mamaları kedi sağlığını destekleyen mamalardır.

Kısırlaştırılmış kedi mamaları içerik bakımından da çeşidi bol olan mamalardır. Tavuklu, hamsili, farklı balık çeşitleri gibi seçenekleri mevcuttur.

Kediler Ne Zaman Kısırlaştırılmalı?

Tüm enerjisiyle neşe saçan kediler yetişkin olma evresinde, vücudun üreme dürtüsü doğrultusunda gelişmeler göstermektedir. Üreme olgunluğuna erişmeye başlayan kedileri dişi-erkek ayırt etmeksizin kısırlaşırılabilir.

Erkek kedilerde en erken  5-6 aylıkken kısırlaştırılma işlemi yapılabilir. Dişi kedilerde daha erken yapılabileceği gibi genellikle 5-6. aylarkenken kısırlaştırma işlemi yapılabilmektedir.

Kısırlaştırılmış Kedi Maması Kaç Gün Gider?

  • 15 kg kısırlaştırılmış kedi maması 4 kilo bir kediye ortalama 8 ay yeter.
  • 12 kg kısırlaştırılmış kedi maması 4 kilo bir kediye ortalama 6 ay yeter.
  • 10 kg kısırlaştırılmış kedi maması 4 kilo bir kediye ortalama 5 ay yeter.