Yavru Köpeklere Kafes Eğitimi: Rehber Kılavuz

Mutlu bir şekilde kafes eğitimi almış köpek yavrusu harika bir şeydir. Hem onlar hem de bizim için!

Yavru Köpeklere Kafes Eğitimi: Rehber Kılavuz

Yavru Köpeklere Kafes Eğitimi: Rehber Kılavuz

Kafeste sakin ve mutlu olan bir yavru köpeğe sahip olmanın pek çok faydası vardır. Hangi yaşta olursa olsun (evet yetişkin köpekler bile), pozitif eğitim yöntemleriyle kafesinde rahatlamayı seven bir yavruya sahip olabilirsiniz. Kafeslerin yavrularımızın takılması için güzel bir yer olmasını istiyoruz, bu yüzden ihtiyaç duydukları tüm becerilere sahip olduklarından ve olumlu bir şekilde eğitildiklerinden emin olmalıyız.

Yavru Köpekleri Kafeste Eğitmek Neden İyi Bir Fikirdir?

Kafesler, yeni bir yavru köpeğin evinize yerleşmesine (pozitif kafes eğitimi ile) gerçekten yardımcı olabilir ve onlara önemli yaşam becerileri öğretebilir. İşte yavru köpeğinize kafes eğitimi vermek için 5 harika neden:

-Genç yavru köpekler, kendilerini ve evinizi güvende tutmak için çok fazla gözetime ihtiyaç duyarlar. Kasalar, onları tehlikeden uzak tutmak için, özellikle de onları izleyemediğiniz zamanlarda idealdir!

-Kafesler, mutlu tuvalet eğitimini hızlandırmaya gerçekten yardımcı olabilir. Köpekler, temiz hayvanlardır ve uyudukları yere işememek veya kaka yapmamak için gerçekten çok çaba sarf edeceklerdir. Tuvaletlerini doğru yere yapmaları için onlara her fırsatı verdiğinizden ve bol miktarda tuvalet molası verdiklerinden emin olun.

-Kafesler, diğer köpeklerle ve evdeki evcil hayvanlarla güvenli bir şekilde tanıştırılmasında yardımcı olabilir. Ayrıca ziyaretçiler geldiğinde yavru köpeğinize güvenli bir alan sağlar.

-Uygun kafeslerde seyahat etmek, araçlarda seyahat etmeleri için en güvenli yollardan biri olabilir.

-Köpeğinizin veterinere veya kuaföre gitmesi gerektiğinde bir kafeste zaman geçirmesi gerekebilir. Zaten mutlu oldukları ve aşina oldukları bir alan ise bu onlar için hayatı çok daha kolay hale getirecektir.

Yavru Bir Köpeği Kafeste Eğitmeye Başlamak İçin Basit Adımlar:

Herhangi bir kafes zamanından önce, rahat olmaları için tüm ihtiyaçlarının karşılandığından emin olmamız gerekir. İşte harika bir beşik zamanı için hızlı bir kontrol listesi:

Köpeğiniz aç ya da susamış mı?

Tuvalet ihtiyacı var mı?

Kafeste mutlular mı?

Başlangıç olarak, kapıyı (veya kapıları) açık tutabilir ve mutlu bir şekilde içeri girip yemesi ve tekrar dışarı çıkması için lezzetli bir ödül maması atabilirsiniz. Yiyeceği her seferinde küçük bir parça halinde atmaya devam edin. Kafeste olmakla ilgili olumlu çağrışımlar oluşturuyoruz. Oraya girmek istemelerini istiyoruz.

Kafes eğitimi yapmadığınız zamanlarda kafesin kapısını açık bırakabilir ve içeriye tek tük lezzetli lokmalar atabilirsiniz. Yavru köpeğiniz, içinde iyi bir şey olup olmadığını görmek için kafese doğru çekilmeye başlayacaktır. Siz farkına bile varmadan oraya kıvrılıp biraz kestirmeyi tercih edebilir.

Yavru köpeğiniz kafesine girmeyi seçtiğinde az önce yaptığı harika seçimi olabildiğince çabuk ödüllendirin. Bu durum gerçekleştiğinde hazır olabilmek için, bir kap kuru mamayı ya da ödül mamalarını kafesin hemen yanında bulundurun.

Belirli bir kafes eğitimi verdiğinizde ve mutlu bir şekilde oraya girip orada yemek yediklerinde, kafesin dışına bir parça yiyecek atarak alanı ne kadar sevdiklerini test edebilirsiniz. Muhtemelen onu yemek için dışarı çıkacaklardır. Ancak, kafeste iyi şeylerle besleniyorlarsa doğrudan içeri geri dönebilirler. İyi işti! İçeri girer girmez onları ödüllendirin.

Ona lezzetli bir çiğneme, yalama ya da koklama minderi vererek sandığa olan sevgisini daha da artırabilirsiniz. Sadece kuru bisküvilerini / kuru yemişlerini oraya serpiştirmek bile onları bir süre mutlu bir şekilde etrafta dolaşmaya devam ettirebilir. Onları orada eğlendirmek ve mutlu etmek için günlük yiyeceklerinin bir kısmını kullanabilirsiniz. Yemek yerken mutlu olduklarında kapıyı hareket ettirmeyi ve hatta kısa süreliğine kapatmayı test ederek bununla iyi olup olmadıklarını görebilirsiniz.

Bu küçük adımları her gün kısa süreli eğitimlerle geliştirin. Bunu doğru yapmalarına yardımcı olmak için onları düzenli olarak tuvalete götürmeyi unutmayın.

Bu, 'onları içeri kapatın ve ağlamalarına izin verin' yaklaşımı değildir. Bu, sadece yavru köpeğinize sıkıntı çığlıklarının görmezden gelindiğini öğretir.

Kafes Geceleri Yatak Odasında Mı Bulunmalı?

Yavru bir köpeği geceleri kafeste eğitmek söz konusu olduğunda sizinle aynı odada olurlarsa daha kolay uyuyabilirler. Kanepede uyumak istemiyorsanız kafesi bir süreliğine yatak odanızda tutarak herkesin daha fazla uyumasına olanak sağlarsınız. Yavru köpekler, sıcak anne ve sevimli kardeşler de dahil olmak üzere şimdiye kadar bildikleri her şeyden uzaklaştırılmış bebeklerdir. Yerleşirken biraz rahatlamaya ihtiyaçları vardır.

Yavru köpeğinizin ve kafesinin gece boyunca başka bir yerde olmasını istiyorsanız bu garip yeni yerde uyumaya daha fazla alıştıkça zamanla siz ve kafes pozisyonu arasındaki mesafeyi kademeli olarak artırabilirsiniz.

Bonus: Yavru Köpek Kafesi Eğitimi İpuçları

Bazı köpekler, ailenin geri kalanından uzakta bir kafeste dinlenmekten doğal olarak mutlu olurlar. Ancak bazı köpekler bunu sevmez. Kafesi bir ceza olarak görmek yerine sevmeleri için olumlu bir şekilde tanıtmak gerçekten önemlidir.

Bazı yavru köpekler, üstü kapalı ve rahat bir kafeste daha kolay dinlenir. Diğerleri ise sizi görebildiklerinde daha kolay yerleşirler. Her ikisini de deneyin ve köpeğiniz için en iyisinin hangisi olduğunu görün.

Hangi Kasayı Seçmeliyim?

Hangi boyutta bir kafes doğru olur? Bu tabii ki yavru köpeğinize göre değişir, ancak genel bir kılavuz, çok fazla ekstra alan olmadan uzanabilmeleri, dönebilmeleri ve dik oturabilmeleri gerektiğidir. Hala tuvalet eğitimi üzerinde çalışıyorsanız çok büyük bir kasaya sahip olmak, bir alana çiş yapmaları ve diğer uçta mutlu bir şekilde uyumaları anlamına gelebilir. Yavru köpeğiniz büyüdükçe kafesin boyutunu büyütmeyi düşünün veya çıkarabileceğiniz bir bölmesi olan bir kafes seçin.

Yavru köpeğiniz, kafesinde dinlenirken huzur içinde bırakılmalıdır. Bu, özellikle çocuklara yavru köpeğiniz kafesindeyken dinlenmeye bırakılması gerektiğini öğretmek için önemlidir. Bunu, yatak odasının kapısı kapalı olan ve sürekli rahatsız edilmek istemeyen bir genç gibi düşünün! Yavru köpeklerin çok iyi kalitede dinlenmeye ihtiyacı vardır.

Yavru köpeğinizi, yutabileceği veya kendini yaralayabileceği herhangi bir şeyle birlikte gözetimsiz olarak bir kafeste bırakmayın. Tasmalar ve koşum takımları da yavru bir köpeği bir kafeste gözetimsiz bırakmadan önce çıkarılmalıdır. Çiğneme ve yatak takımları bile tehlike oluşturabilir. Şüpheniz varsa çıkarın.

Kafes Kullanmayı Ne Zaman Bırakmalıyım?

Yavru köpeğin kafesini yatak odası olarak düşünmek faydalı olacaktır. İstedikleri zaman gidip dinlenebilecekleri bir yer. Eğer yeriniz varsa neden kafesi onların mutlu yeri olarak yerinde bırakmıyorsunuz?

Sorun Giderme

Mutlu bir şekilde kafes eğitimi almış köpek yavrusu harika bir şeydir. Hem onlar hem de bizim için! Köpek eğitiminizle ilgili herhangi bir konuda desteğe ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız lütfen yalnızca olumlu, ödüle dayalı eğitim yöntemleri kullanan profesyonel bir köpek eğitmeninden yardım isteyin.