Köpekler İçin Zehirli Olan Ev Bitkileri

Köpekler için zehirli olan birkaç yaygın ev bitkisi vardır. Çoğu sahip bunu fark etmese de, köpeğinizin zehirli bir şeyle temas etme ihtimali her zaman vardır.

Köpekler İçin Zehirli Olan Ev Bitkileri

Köpekler için zehirli olan birkaç yaygın ev bitkisi vardır. Çoğu sahip bunu fark etmese de, köpeğinizin zehirli bir şeyle temas etme ihtimali  her zaman vardır. Örneğin ev bitkilerinin olmadığı bir evde bile, bir yürüyüş sırasında karşımıza çıkan bir bitki potansiyel bir ölüm sebebi olabilir!

Peki bu köpekler için zehirli olan bitkiler nelerdir?

Sago Palmiyesi

Sago Palm oldukça yaygın bir dekoratif ev bitkisidir. Güzel bir görüntüsü vardır ancak evcil hayvanınız için tehlikeli olabilir. Köpeğiniz bu bitkinin bir kısmını yutmayı başarırsa, karaciğer yetmezliği ile sonuçlanabilir. Bunlardan bazılarını yutan bir evcil hayvanda göreceğiniz ilk belirtiler kusma, normalden daha susadığına dair işaretler, İkterus (derilerinin Sarılık gibi sararmaya başladığı anlamına gelir) ve dışkılarının daha koyu ve benzer hale gelmesidir. Köpeğiniz bu semptomları gösteriyorsa hemen veterinere danışmanızda fayda vardır.

Aloe Vera

Aloe Vera da köpeğiniz için zehirli olan bitkilerden biridir. Köpeğiniz bu bitkinin bir kısmını yutmuşsa, kusma, halsizlik, ishal ve tüm merkezi sinir sisteminde sorunlara neden olabilir. Bitkinin tamamı zehirli değildir ancak içindeki parçalar ciddi sorunlara neden olabilir.

Nergis

Nergis güzel görünebilir ancak köpekler için zehirli olabilir. Köpeğiniz nergis içerisindeki zehirli likörü yuttuğunda başlıca şu belirtileri görürüz: kusma, ishal, kasılmalar, düşük tansiyon, titreme ve nihayetinde kardiyak aritmilerdir. Köpeğiniz bu semptomları gösteriyorsa hemen veterinere danışmanızda fayda vardır.