Köpeklere Ev Yemekleri Verilir mi?

Köpeklere ev yemekleri verilir mi sorusu köpek sahiplerinin merak ettiği bir unsur niteliği taşıyor. Köpekler ana besin kaynakları olan mama ile beslenmesi gereken canlılardır. Vücutlarına ölçüsüz bir şekilde aldıkları diğer besinler köpekleri hastalandırabilir ve ciddi sorunları ortaya çıkartabilir.

Köpeklere Ev Yemekleri Verilir mi?

Köpeklere Ev Yemeği Verilmesi Doğru Mu?

Bazı köpek sahipleri köpeklerine ev yemeği verip vermeme konusunda kararsız kalıyor. Köpeklerin ev yemeği ile beslenmesi sağlıkları açısından hiçbir şekilde tavsiye edilmiyor. Bu nedenle köpeklere ev yemeği vermenin doğru olmadığı rahatlıkla söylenebilir. Eğer köpeğinizi ev yemeği ile beslerseniz bir süre sonra istenmeyen sorunlar ve hastalıklar ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Ev yemeklerinin içerisindeki besin değerleri köpeklerin sağlığı açısından hiçbir işe yaramaz. Aksine bu besin değerleri köpeklere uygun olmadığı için ciddi sıkıntılara yol açabilir. Eğer böyle bir durum içinde kalmak istemiyorsanız köpeğinize ev yemeği vermemeniz gerekir.

Yazı İçeriği

Köpeklere Ev Yemeği Verilirse Ne Olur?

Köpeklere ev yemekleri verilir mi sorusunun hayır olduğu rahatlıkla söylenebilir. Köpekler ev yemeklerinin içinde yer alan tuz ve baharat gibi unsurları karşılayacak bir yapıya uygun değildir. Bu nedenle ev yemekleri köpeğinizin sağlığını bozabilir. Uzun süre ev yemeği ile beslenen köpeklerin bir süre sonra çeşitli deri hastalıkları ortaya çıkabilir. Genel olarak egzama gibi görünen bu sorunun nedeni ise yedikleri ev yemeklerindeki tuz ve baharatlar olarak bilinir. Aynı zamanda ev yemeklerinin içerisindeki değerler köpeklerinizin sağlığını olumlu yönde etkileyecek bir niteliğe de sahip değildir. Bu nedenle ev yemeği yiyen köpeğinizin tam anlamı ile doymuş hissetmesi de mümkün olmaz. Köpeğinizin alması gereken besin değerlerini yalnızca mama yiyerek alabilir.

Köpek Besleme Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Köpekler doğdukları ilk anda anne sütü ile daha sonra ise süt tozu ile beslenir. Yavru dönemine gelen köpek ise ıslatılmış ve küçük mamalar ile beslenmeye devam eder. Yavru köpeklerin ağız yapısı gelişmemiş olduğu için bu yavrulara direkt katı gıdalar ile başlanması doğru olmaz. Eğer köpeğiniz yavru ise büyüyene kadar mamasını yumuşatmanız gerekir. Köpeğiniz yetişkin niteliğine sahip olduktan sonra ise iri taneli yetişkin mamalarını tercih edebilirsiniz.

Köpeğinize hiçbir şekilde ev yemeği ya da dışarıdan bir yiyecek vermemeniz gerekir. Bu eylem köpeğinizin sağlığının bozulmasına yol açabilir. Köpekler siz yemek yerken ne kadar masum bakarsa baksın kendi mamaları dışında bir besin vermemelisiniz. Aynı zamanda köpeğinizin dışarda bulduğu yiyecekleri de yemesine izin vermemeniz gerekir. Çünkü dışarda yer alan yiyecekler zararlı ve zehirli olabilir.

İlgili Ürünler:

Köpekler Ne İle Beslenir?

Köpekler yaşadıkları süre boyunca düzenli olarak mama ile beslenmelidir. Köpek mamaları köpeklerin yaşına ve durumlarına göre farklılık gösterir. Yeni doğan köpekler yavru maması yerken belirli bir yaşa gelen köpekler ise yetişkin maması tüketir. Aynı zamanda kısırlaştırılan köpeklerin de kendine özel maması bulunur. Bu mamalar kısırlaşan köpeğin fazla ve kontrolsüz kilo almasını engeller. Kuru mamaların yanında köpeklerinize bazı zamanlarda yaş mama takviyesi de yapabilirsiniz. Yaş mamalar köpekler tarafından son derece sevilir ve aynı zamanda sindirim düzenleyici bir nitelik de taşır.

Köpekleriniz için tercih ettiğiniz mamaların yüksek kaliteye sahip olması çok önemlidir. Yüksek kalitede mama tüketen köpekler her daim sağlıklı olur ve daha uzun yaşar. Aynı zamanda istenmeyen hastalıklardan da bu sayede kurtulabilirsiniz. Köpeklere ev yemekleri verilir mi ve köpeklerin nasıl beslenmesi gerekir gibi sorulara bu şekilde cevap verilebilir. Köpeğiniz için kaliteli mama arayışına başlayabilirsiniz.