Kısırlaştırılmış Kedi Maması

Kısırlaştırma, kedilerin sağlığını ve yaşam kalitesini artıran yaygın bir prosedürdür. Ancak kısırlaştırma sonrası kedilerin beslenme ihtiyaçları değişir.

Kısırlaştırılmış Kedi Maması

Kısırlaştırılmış Kedi Maması

Kısırlaştırma, kedilerin sağlığını ve yaşam kalitesini artıran yaygın bir prosedürdür. Ancak kısırlaştırma sonrası kedilerin beslenme ihtiyaçları değişir. Bu nedenle, kısırlaştırılmış kedilere özel formüle edilmiş mamalar, onların sağlıklı ve dengeli bir yaşam sürmelerine yardımcı olur. Bu yazıda, kısırlaştırılmış kedi mamasının önemi, içerik özellikleri, avantajları ve dikkat edilmesi gereken hususlar ele alınacaktır.

Kilo Alma Riskinde Artış

Kısırlaştırılmadan önce erkek kediler, uygun bir eş aramak için etrafta dolaşmak için çok fazla enerji harcarlar. Günlerce uzakta kalabilirler ve bazen eşleri için fiziksel olarak kavga edebilirler. Dişi kediler ise gebelik, doğum ve yavrularını büyütmek için çok fazla enerji harcarlar. Bir kedi kısırlaştırıldığında bu enerji kullanımı çoğunlukla ortadan kalkar.

Kısırlaştırılmış kediler, daha az alana sahiptir; koltukta daha fazla zaman geçirir ve daha tembel bir hayat yaşarlar. Bunun metabolizmaları ve gıda alımları üzerinde bir etkisi olduğu açıktır. Aslında, kısırlaştırılmış kediler, eskisine göre günde %30'a kadar daha az kaloriye ihtiyaç duyar. Ancak işin zor kısmı şu: kısırlaştırılmış bir kedinin enerjisi azalırken iştahı artar. İşte bu yüzden kısırlaştırma kilo alımı ve hatta obezite için önemli bir risk faktörüdür.

Bu riskten kaçınmak için kedinizin beslenme düzenini uyarlamanız gerekir. İşte bunu nasıl yapacağınız:

  1. Kedinizi ihtiyaçlarına göre besleyin

Kedinizin beslenme ihtiyaçlarını karşılayan sağlıklı, dengeli kedi mamaları seçmenizi şiddetle tavsiye ederiz. Mamalarda veya kaplarda hangi bileşenlerin kullanıldığını görmek için her zaman ambalajı kontrol etmeye değer. Örneğin, tamamen doğal malzemelerden ve bol miktarda taze et veya balıktan üretilen kedi mamalarını tercih edebilirsiniz. Bu, işlenmiş veya kurutulmuş hiçbir şey kullanılmadığı anlamına gelir.

Kısırlaştırılmış kediler için özel tarifler almanıza gerek yok. Sadece ihtiyaçlarına göre kalori miktarını azaltmanız gerekir! Kısırlaştırılmış kediler için yönergeler ambalajların üzerinde yer almaktadır.

  1. Günlük mama miktarını kontrol edin

Kısırlaştırılmış kedinizin seveceği sağlıklı bir mama mı buldunuz? Harika. Bir sonraki adım, kedinizi ne kadar besleyebileceğinizi bulmaktır. En sevdiğiniz tarifin paket talimatlarını takip etmenizi öneririz. Ancak her kedinin farklı olduğunu ve bu nedenle bazen miktarı kedinize göre uyarlamanız gerektiğini unutmayın.

Akılda tutulması gereken iki şey daha vardır. Birincisi, kuru mama yaş mamaya göre daha fazla enerji içerir. Bu nedenle, kedi dostunuza yetersiz mama veriyormuşsunuz gibi görünebilir ancak aslında bu mama kedinizin ihtiyaçlarını tamamen karşılar. İkinci olarak, ödül mamalarında aşırıya kaçmamanızı öneririz. Bir kılavuz olarak, kedinize günlük kalori alımının %10'undan fazlasını ödül maması olarak vermeyin. Ödül maması ambalajları da kalori hakkında bilgi içermelidir.

  1. Kedinizi günde birden fazla kez besleyin

Doğal içgüdümüz kedilere günde iki büyük öğün vermek ve kabı doldurmaktır. Ancak kediler, aslında farklı yeme yerlerinde birden fazla küçük öğünü tercih eder. Bunun nedeni, hala çok güçlü bir avlanma içgüdüsüne sahip olmalarıdır. Günde beş öğüne kadar mama vermenizi öneririz. Bu, kedinizin zihinsel ve davranışsal ihtiyaçlarını uyaracaktır.

Ayrıca zaman ayarlı besleyiciler veya beslenme bulmacaları da öneriyoruz! Kediler, aslında yiyecekleri için çalışmaktan hoşlanırlar ve bu onları ihtiyaçlarına göre yemeye teşvik edecektir. Bu nedenle, evinize birden fazla besleme seçeneği yaymayı düşünün, farklı yüksekliklerde olmaları daha da iyi. Kediniz buna bayılacaktır!

Bu beslenme ipuçlarının yanı sıra, kedinizle her gün oynamanızı da öneririz. Bu, tüylü dostunuzun enerjisini kullanmasına ve en iyi durumda kalmasına yardımcı olacaktır!

Yazı İçeriği