Beagle: Köpek Irk Profili

Beagle, en popüler ve tanınabilir köpek ırklarından biridir. Beagle'lar enerjik, kaygısız ve iyimser köpeklerdir ancak inatçı bir çizgileri olabilir.

Beagle: Köpek Irk Profili

Beagle, en popüler ve tanınabilir köpek ırklarından biridir. Beagle'lar enerjik, kaygısız ve iyimser köpeklerdir ancak inatçı bir çizgileri olabilir. Beagle, aktif haneler için ideal bir ırktır. Bu cinsin komik ve dengeli tavrı, onu çocuklu aileler için harika bir seçim haline getirir ancak cinsi ne olursa olsun tüm köpeklerin çocuklarla iyi geçinmediğini unutmayın. Cins, aslen 16. yüzyıl İngiltere'sinde tavşan avı tazıları olarak yetiştirildi. Beagle'lar, özellikle ulumaya çok benzeyen imza seslendirmeleriyle bilinirler.

Irk Genel Bakış

GRUP: Tazı

AĞIRLIK: 9 ila 11 kilo

BOY: Omuzda 33 ila 38 cm

TÜY: Kısa

RENGİ: Üç renkli (ten rengi, siyah ve beyaz), kırmızı ve beyaz ve limon ve beyaz dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere tüm tazı renklerinde

YAŞAM: 10 ila 15 yıl

Beagle'ın Özellikleri

Sevgi Düzeyi

Yüksek

Samimiyet

Yüksek

Çocuk Dostu

Yüksek

Hayvan dostu

Orta

Egzersiz İhtiyaçları

Yüksek

Oynaklık

Yüksek

Enerji Seviyesi

Yüksek

Eğitilebilirlik

Orta

Zeka

Yüksek

Havlama Eğilimi

Yüksek

Tüy Dökülme Miktarı

Orta

 

Beagle'ın Tarihi

Beagle'ların tarihi, zengin İngilizlerin genellikle tazı sürülerine sahip olduğu 16. yüzyıl İngiltere'sine kadar uzanabilir. Küçük tazılar, tavşanları ve diğer küçük avları avlamak için kullanılan beagle'lardı.
Zamanla, cins İngiltere'de ve daha sonra Kuzey Amerika'da geliştirildi. Beagle'lar 19. yüzyılın sonlarında Kuzey Amerika'da daha rafine hale geldi ve yaygın olarak tanındı, sonunda en popüler ırklardan biri haline geldi. Beagle'lar günümüzde avlanmak için hala sürülerde kullanılsa da genellikle harika bir arkadaş ve aile köpeği olarak görülür.
Beagle'lar, yer kokusuyla avlarını takip eden koku tazılarıdır. Keskin koku alma duyuları, tazılar ve basset tazılarıyla aynı sıradadır. Amerika Birleşik Devletleri Tarım Bakanlığı tarafından bagajdaki kaçak gıda maddelerini tespit etmek için kullanılırlar.

Beagle Bakımı

Beagle'lar, orta ila yüksek dökülme oranına sahip kısa, suya dayanıklı kürke sahiptir.  Beagle'ların en iyi şekilde görünmesini sağlamak için tipik olarak gerekli olan tek şey rutin temel bakımdır. Neyse ki, tüyleri fazla pislik toplamaz, bu nedenle sık sık banyo yapmanıza veya köpeğinizin evin içinde izlediklerini temizlemenize gerek kalmaz.

Kulak enfeksiyonlarını önlemek için sarkık kulaklarını temiz tuttuğunuzdan emin olun. Ayrıca, yürüyüşü etkileyebilecek aşırı büyümeyi önlemek için köpeğin tırnaklarını düzenli olarak kesmeyi unutmayın. Ağız sağlığını korumak için köpeğinizin dişlerini haftada en az birkaç kez fırçalamak da iyidir.

Bazen yüzeyde tembel davranabilseler de beagle'ların çok fazla enerjisi vardır ve bunu kullanmak için düzenli egzersize ihtiyaç duyarlar. Aksi takdirde köpek içindeki o yaramaz doğayı serbest bırakabilir. Köpeğinizi günde bir veya iki kez gezdirin ve ona koşması ve oynaması için bolca şans verin. Koku tazıları olarak, yürüyüşleriniz boyunca köpeğinizin zihnini ve vücudunu çalıştıracak her şeyi koklamaktan zevk alırlar. Ancak, iyi bir tasma kontrolü ve eğitimine ihtiyacınız olacak, böylece köpeğinizi takip etmek istediği bir koku alırsa kontrol edebilirsiniz. Beagle'lar diğer köpeklerle iyi anlaştıkları için, uygun şekilde kapatılmış bir köpek parkında serbest koşmak ikiniz için de eğlenceli olabilir.

Beagle'lar, uygun şekilde eğitilip sosyalleştirildiklerinde harika birer arkadaş ve harika aile köpekleri olabilirler. Sürü halinde yetiştirildikleri için diğer köpeklerle iyi geçinirler ve çoğu, özellikle birlikte yetiştirildiklerinde kedilerle iyi geçinirler.

Havlamalarını dikkate alın. İlginç bir koku algıladıklarında bayılacaklar, ancak can sıkıntısı veya ayrılık kaygısı nedeniyle sorunlu havlayanlar da olabilirler. Beagle'lar, gün boyunca insan arkadaşlığına veya diğer evcil hayvanların arkadaşlığına ihtiyaç duyar.

Yaygın Sağlık Sorunları

Cinste bazı kalıtsal sağlık sorunları ortaya çıkabilir. Genel olarak, Beagle'lar genellikle sağlıklı köpeklerdir. Bununla birlikte, yine de sağlık koşulları geliştirebilirler. Aşağıdakiler, izlenmesi gereken bazı koşullardır:

  • Epilepsi: Nöbetlere neden olan nörolojik bir hastalık
  • Hipotiroidizm: Yetersiz tiroid hormonlarının neden olduğu bir durum
  • İntervertebral Disk Hastalığı: Omurlar arasındaki disklerin çıkıntı yapması ve sinirlere baskı yapmasıyla oluşan bir durumdur.
  • Progresif Retinal Atrofi (PRA): İki taraflı retina dejenerasyonu ile karakterize genetik bir hastalık

Diyet ve Beslenme
Beagle'lar yemek yemeyi severler ve bulabilecekleri her şeyi tespit etmek, baskın yapmak ve yemekle ünlüdürler. Günde iki öğün yemek başına 3/4 fincan kuru köpek maması vermelisiniz. Miktar, köpeğin boyutuna, yaşına, aktivite düzeyine ve diğer faktörlere göre değişecektir. Köpek mamasını ve insan mamasını bu hırsıza karşı güvende tutun. İştahları nedeniyle, köpeğinizin kilosunu izlemeniz ve aşırı kilolu olduğunu gördüğünüzde harekete geçmeniz gerekecektir. Doğru yiyecek, beslenme programı ve miktar için öneriler almak için köpeğinizin ihtiyaçlarını veterinerinizle tartışın.

 

Artıları

  • Harika aile hayvanları
  • Diğer hayvanlarla birlikte olun
  • Fazla bakıma gerek yok

Eksileri

  • Kazmayı seviyor ve eğitmesi zor
  • Yüksek sesle, uluyan havlama