Tuvalet Eğitimi

​​​​​​​Hiç şüphe yok ki, yavru köpekler sevimli, ama aynı zamanda çok çalışıyorlar. Genel eğitim, sosyalleşme, beslenme ve ayrıca tuvalet eğitimi var.

Tuvalet Eğitimi

Hiç şüphe yok ki, yavru köpekler sevimli, ama aynı zamanda çok çalışıyorlar. Genel eğitim, sosyalleşme, beslenme ve ayrıca tuvalet eğitimi var. Öyleyse, ilerlemenize yardımcı olmak için, işte yavru köpeğinize tuvalet eğitimi söz konusu olduğunda not almanız gereken bazı ipuçları ve püf noktaları.

Onları zorlamayın

Öncelikle ve en önemlisi, evinizin yavru köpeğiniz için tanıdık bir ortam olmadığını ve ilk birkaç günün onlar için stresli olabileceğini unutmayın. Her şey yenidir ve yavru köpeğinizin size ve hareketlerinize alışması gerektiği kadar yeni konuma alışması gerekir (ev, arka bahçe ve mahalle dahil) ve köpeğiniz için önemli olan sadece manzaralar değil, aynı zamanda koku ve seslerdir.

Eve gelir gelmez yavru köpeğinize tuvalet eğitimine başlamanız gerekirken, bu zaman ve sabır gerektirir ve her köpek yavrusu için farklılık gösteren bir durumdur.

İşaretlere dikkat edin

Köpeğinizin tuvalete gitmesi gerektiğinde göstereceği işaretler vardır. Bunlar arasında etrafı koklamak, kıpır kıpır ve çömelmeden önce daire çizmeye başlamak yer alır.

Yavru köpeğinizin tuvalete gitmesini istediğiniz bir alan seçin. Bu, dairenizin balkonunda veya bir banyoda veya dışarıda bir çiş pedi olabilir. Yavru köpeğiniz gitmesi gerektiğini belirttiği an, onu bu alana götürün. Bu onlara tuvalete gitme ihtiyacı duyduklarında bu noktaya veya bölgeye gitmeleri gerektiğini öğretir.

Yavru köpeğinizi zamanlamalara göre sürekli olarak dışarı çıkarmak da önemlidir. Bu zamanlar; uykudan uyandıktan sonra, yemek yedikten sonra veya bir oyundan sonradır. Yavru köpekler mesanelerini bu kadar uzun süre tutamazlar, bu yüzden onlara gitmeleri için bol bol fırsat verin. Elbette yaşlandıkça bu değişecek.

İlişkilendirmeleri Anlayın

Bir köpek yavrusu eğitimde çağrışım öğrenir. Tuvalete gitmeye gelince, bir köpek yavrusu aşağıdakilerden dolayı bir alanı tuvalete bağlayacaktır:

  • İdrar, dışkı veya amonyak kokusu.
  • Konum; eğitim sırasında, onları her seferinde aynı noktaya götürmeye çalışın. Bu şekilde, köpeğiniz o noktayı tuvalete gitmeyle ilişkilendirecektir.
  • Pençelerinin altındaki yüzey hissi.
  • Yemekten sonra, uyandığında ve bir oyundan sonra gibi fizyolojik şeyler.
  • Komutlar; eğitildiklerinde, köpekler tuvalete gitmekle belirli kelimeleri, komutları veya sesleri ilişkilendireceklerdir.

İlk başta, yavru köpeğinizi sık sık dışarı çıkarmak iyi bir fikirdir. Örneğin, her saat için bir zamanlayıcı ayarlayın. Zamanlayıcı çaldığında, yavru köpeğinizi belirlenen tuvalet noktasına götürün. Oraya vardığınızda sabırlı olun çünkü yavru köpeğiniz anında tuvaletinin yapmayabilir. Ona zaman tanıyın, ancak beklerken oynamayın, aksi takdirde yavru köpeğiniz tuvalet zamanını oyun zamanıyla karıştırabilir.

Yavru köpeğiniz tuvaletini yapmazsa, paniğe kapılmayın. Sadece onları içeri götürün ve bir süre sonra tekrar deneyin, insanlar gibi köpekler robot değildir.

Yavru köpeğiniz giderse, onu hemen ödüllendirin. Cesaret verici sözler kullanın ve doğru yerde tuvalete gittiklerini söyleyin.

Yavru köpeğiniz başarıyla tuvalete gittikten sonra dışarıda biraz oyun oynamak da iyi bir fikirdir.

Bir işaret ekleyin

Yavru köpeğinizin komuta etmeyi öğrenmesi ideal olacaktır. Her seferinde ihtiyaç duyulmayacak olsa da yavru köpeğinizin belirli bir saatte tuvalete gitmesine ihtiyaç duyacağınız anlar olacaktır. Örneğin, yatmadan önce veya uzun bir araba yolculuğunda. Bu zamanlarda köpeğinizi dışarı çıkarıp belirli bir kelime söylerseniz ve birdenbire kendilerini rahatlatırlarsa harika olmaz mıydı? Her şey bir köpek yavrusu olarak başlar.

Yavru köpeğinizi tuvalete götürdüğünüzde aynı komutu kullanın. Örneğin, 'tuvalet' diyebilirsiniz. Bunu öncesinde ve sırasında söyleyin. Bu şekilde, köpeğiniz 'tuvalet' kelimesini her duyduğunda tuvaletini yapması gerektiğini bilir.

Kazalar olacak

Tuvalet eğitimi söz konusu olduğunda hatırlamanız gereken en önemli unsurlardan biri de kazaların olacağıdır. Bu hayatın bir gerçeği. Köpeğinizin bunu kasten yapması pek olası değildir ve sinirlenmek sadece işleri daha da kötüleştirir. Yavru köpekler, mesaneleri üzerinde tam kontrole sahip değildir. Tuvalet eğitimi bununla ilgilidir. (onlara nasıl tutulacaklarını ve nereye gitmeleri gerektiğini öğretmek) Hepsi gelişim sürecinin bir parçası. Bu nedenle, kazalar köpek onları önleyemeden veya kontrol edemeden de olabilir.

Asla bağırmayın, kızmayın, 'hayır' deyin veya köpeğinizi yanlış yere gittiği için cezalandırmayın. Bu kötü davranışlar köpeğinize nereye gideceklerini öğretmez. Çok daha sıkı eğitin. Bunun üzerine yaygara veya sorun çıkarmayın, sadece temizleyin.

Ayrıca amonyak içermeyen bir temizlik ürünü kullanmak ve bir köpek yavrusu kaza geçirdiğinde onu iyice temizlediğinizden emin olmak önemlidir. Alan, yavru köpeğinize tuvalet alanı gibi kokuyorsa, tuvalet olarak orayı kullanmaya devam edecektir.

Köpeğinizin yanlış yere gitmek üzere olduğunu fark ederseniz ve bir kazadan kaçınmak istiyorsanız, onu sakin ve neşeli bir şekilde yarıda kesip doğru yere götürün. Gittiklerinde onları övmeyi unutmayın.

Yavru köpeğinizi ödüllendirin

Olumlu pekiştirme, tuvalet eğitiminin başarılı ve etkili bir yoludur. Köpeğiniz yakında bir şeyi doğru yaptığı gerçeğiyle tuvalete doğru yerde gitmeyi ilişkilendirecektir.

Ödülün kendisi ister yavru köpeğinizle konuşurken, ister uzun bir dokunuş, bir karın ovma veya hatta bir oyun olsun, övgü şeklinde olmalıdır. Olumlu ve iyimser bir şekilde konuştuğunuz ve etkileşimde bulunduğunuz sürece, iyi davranışı pekiştiriyorsunuz. Köpeğinize oynaması için lezzetli bir ödül veya en sevdiği oyuncağı da verebilirsiniz.

Diğer sorunlar veya zorluklar

Özellikle köpeğiniz tuvalet eğitimi almakta zorlanıyorsa, dikkate alınması gereken başka unsurlar da vardır. Örneğin, çok uzun süre kapalı kalmak, süreci durdurabilir. Bazen köpekler, özellikle de yavru köpekler dayanamaz. Bir süre dışarı çıkacaksanız, köpeğinizi ihtiyaç duyduklarında gidebilecekleri bir yere bırakmak iyi bir fikirdir.

Ayrıca, yavru köpeğinizin evinize gelen bir değişim geçirdiğini unutmayın. Yeni insanlarla yepyeni bir ortam ve bu onun öğrenme şeklini etkileyebilir. Yavru köpeğinize karşı nazik olun ve ona zaman tanıyın.

Yavru köpeğinizin tuvalet eğitimi konusunda gerçekten mücadele ediyorsanız, lütfen veteriner hekime danışın. Bazen, yavru köpeğinizin tuvalet eğitimiyle ilgili sorunları olmasının tıbbi bir nedeni olabilir. Veterineriniz, size bu konuda yardımcı olacak ve nasıl tedavi edileceğini önerecek mükemmel bir uzmandır.