Köpekler İçin Sağlıklı Meyveler

Birçok farklı meyve evcil hayvanlarınızın yemesi için güvenlidir. Çoğu meyve doğal şeker içerir, bu nedenle ölçülü olmak en iyisidir.

Köpekler İçin Sağlıklı Meyveler

Birçok farklı meyve evcil hayvanlarınızın yemesi için güvenlidir. Çoğu meyve doğal şeker içerir, bu nedenle ölçülü olmak en iyisidir. Bunun için dikkatli olmak gerekir. Çünkü verdiğiniz meyveden dolayı köpeğinizin vücudunda alerjik veya diğer reaksiyonlar görebilirsiniz.

Peki köpekler için en iyi ve sağlıklı meyveler nelerdir?

Muz

Muz, köpeklerin tadını çıkarması için mükemmel bir meyvedir. Muzlar; potasyum, vitaminler, biotin lifi ve bakır bakımından yüksektir. Bunun yanında ihtiyaç duyulan birçok vitamin ve minerali içermelerine rağmen, yüksek miktarda şeker sağladıkları için ölçülü olarak verilmelidir.

Elmalar

Elmalar A vitamini ve C vitamini içerir. Bunlar evcil hayvanlarınız için lezzetli, az yağlı bir tattır. Sadece köpeğinize vermeden önce tohumları çıkardığınızdan emin olun.

Yaban mersini

Yaban mersini, resveratrol gibi birçok antioksidan içerir. Bu antioksidanların vücuttaki hücrelerin zarar görmesini engellemeye, kanseri önlemeye ve kalp hastalıklarıyla savaştığı bilinmektedir. Ayrıca yaban mersininde idrar yolu enfeksiyonlarına yardımcı olan tanenler bulunur. Tüm bu faydalı özellikler yaban mersinini köpeğiniz için mükemmel bir meyve haline getirir.

Kavun

Kavun, köpeğinize sunabileceğiniz bir başka mükemmel meyvedir. Bu meyvenin kalorisi çok düşüktür, ancak yine de tonlarca ek vitamin ve mineral içerir. Ancak bu lezzetli ikram şekerle doludur ve sadece sınırlı olarak sunulmalıdır.

Portakal

Portakal, evcil hayvanınızın C vitamini ve potasyum alması için mükemmel bir yoldur. Tüm köpekler narenciye sevmese de, genellikle köpeklerin favorisidir. Vermeden önce ise kabuğunu ve tohumlarını çıkardığınızdan emin olun.

Bunların yanında köpeğinize vermemeniz gereken meyveler ise şu şekildedir:

Kirazlar

Köpeklere  kiraz vermekten kaçınılması gerekmektedir. Bunun sebebi köpekler için son derece toksik olan siyanür içerirler. Siyanür, köpeğinizin kanının oksijeni olması gerektiği gibi vücuda taşıyamamasına neden olur. Bu, evcil hayvanınızın nefes almakta zorlanmasına neden olur.

Üzüm ve Kuru Üzüm

Üzüm ve Kuru Üzüm köpekler için çok zehirlidir. Sadece bir üzüm bile geri dönüşü olmayan böbrek hasarına ve hatta ölüme neden olabilir.