Köpeğinizin Sizi Gerçekten Sevip Sevmediğini Anlamanın 10 Yolu

Köpeğinizin çeşitli tuhaflıklarını ve bunların ne anlama geldiğini belirlemek, sizi ne kadar sevdiklerini anlamanıza yardımcı olabilir.

Köpeğinizin Sizi Gerçekten Sevip Sevmediğini Anlamanın 10 Yolu

Köpeğinizin Sizi Gerçekten Sevip Sevmediğini Anlamanın 10 Yolu

Çoğu köpek, sevgisini oldukça bariz şekillerde gösterir. Kuyruklarını sallarlar ve kapıdan her girdiğinizde sizi öpücük yağmuruna tutarlar. Ancak bazı yavrular düpedüz garip davranışlar sergileyebilir. Sahiplerine olan sevgilerini eşyalarını çalarak ya da onları sokakta peşlerinden koşturarak gösterirler!

Yavru köpeğiniz ne kadar tuhaf olursa olsun, bunun bir açıklaması vardır. İşte, bir köpeğin size olan sevgisini gösterebileceği benzersiz yollardan bazıları:

Göz teması kurarlar: Yavrular, sevgilerini sahiplerinin gözlerinin içine derin derin bakarak gösterirler. Sürekli göz teması, oksitosin adı verilen bir hormonu salgılar ve bu da köpeğin insan arkadaşına daha bağlı hissetmesine yardımcı olur. Evcil hayvan ebeveynleri, köpekleri göz teması kurmak istediğinde son derece gurur duymalıdır. Bu onların herkese yapabileceği bir jest değildir!

Yatak odanızda uyurlar: Bazı insanlar, köpekleriyle aynı yatağı paylaşır, bazıları ise paylaşmaz. Yatak yasak olsa bile sevgi dolu yavrular, yine de sizinle aynı odada olmak ister. Vahşi doğada köpekler, sadakatlerini göstermek ve birbirlerini korumak için sürü halinde uyurlar. Evcil yavrular da aynı içgüdüye sahiptir ve sahiplerini sevenler size mümkün olduğunca yakın uyuyacaktır.

Ayakkabılarınızı çalarlar: Ayakkabı istifçiliği diğer sevgi belirtilerine göre daha az takdir edilir. Kapıdan çıkmaya hazırlanan evcil hayvan ebeveynleri genellikle ayakkabılarının nereye gittiğini merak etmek zorunda kalırlar. Büyük ihtimalle onları köpeğiniz çalmıştır! Köpekler, ayakkabılarını, çoraplarını ve kirli çamaşırlarını yanlarında taşırlar çünkü bunlar sizin kokunuzla kaplıdır. Garip bir şekilde, kokmuş kıyafetler sahiplerine son derece bağlı olan yavruları rahatlatır.

Size oyuncak getirirler: Köpekler, en sevdikleri oyuncaklara kimin dokunacağı konusunda çok seçicidir. Çoğu yavru, özellikle de evde başka köpekler yaşıyorsa koruma sağlayacaktır. Bir köpek, topunu ya da gıcırtılı oyuncağını ayaklarınızın dibine bıraktığında bu, eşyalarını sizinle paylaşmak istediği anlamına gelir. Bu hareket aynı zamanda köpeğin sizi "sürü lideri" olarak kabul ettiği ve değerli eşyalarını bir saygı göstergesi olarak sunduğu anlamına gelir.

Sevimli ifadeler yaparlar: Evcil yavrular, insan yüz ifadelerini taklit edecek şekilde evrimleşmiştir. İnsan yoldaşlarıyla daha etkili iletişim kurmak için bu tür davranışları miras almışlardır. Köpekler, sahiplerinden besleyici bir tepki almak için kaşlarını kaldırabilirler. İster inanın ister inanmayın, köpekler dudaklarını dişlek bir gülümseme şeklinde geriye çekerek sevinçlerini bile ifade edebilirler!

İsminizi tanırlar: Bir köpek, zamanla insanlar sohbet sırasında sahibinin ismini söylediğinde öğrenecektir. İsminizi yüksek sesle söylemek, köpeğinizin canlanmasına ve kuyruk sallama çılgınlığına kapılmasına neden olur! Köpekler, sadece isminizi duyduklarında bile heyecanlanarak sevgilerini gösterirler.

Yemek yerken size yakın otururlar: Siz yemeğin tadını çıkarırken köpeğiniz, sırtı size dönük bir şekilde masanın yanında oturabilir. Bu, siz gardınızı düşürürken köpeğinizin sürüdeki diğer bir üyeyi koruduğu anlamına gelir. Koruma davranışı, gurur verici görünebilir ancak evcil hayvan ebeveynleri, köpeklerinin yaklaşan diğer insanlara veya hayvanlara karşı saldırgan olmadığından emin olmalıdır.

Sürüyü güderler: Bazı köpekler, tüm aile gezintiye çıktığında çobanlık davranışı gösterir. Gruptan çok uzaklaşan küçükleri nazikçe dürtebilirler. Sürü gütmek, yavru köpeğinizin son derece sadık olduğu ve sizi korumak için elinden gelen her şeyi yapacağı anlamına gelir. Bu davranış, tarihsel olarak çiftlik hayvanlarını gütmek için kullanılan ırklarda en yaygın olanıdır.

Yere yattığınızda endişelenirler: Köpeğinizin etrafında ölü taklidi yapın ve ne olacağını görün. Endişeli yavrular, bir şeylerin ters gittiğinden şüphelenirlerse mızmızlanır, yüzünüzü yalar ve huzursuz görünürler. Bu, köpeğinizin sizi önemsediği anlamına gelir! Yavru köpeğinizin iyi niyeti, özellikle de siz sadece biraz kestirmek istediğinizde zorba gibi görünebilir, bu nedenle bu davranışı sergileyen köpekler muhtemelen yatak odanızda uyumamalıdır.

Üzgün olduğunuzda sizi rahatlatırlar: Köpekler, çok empatik yaratıklardır. Sizin mutluluğunuz onları da mutlu eder ve üzgün olduğunuzda bunu hissederler. Endişeli bir köpek, sizi daha iyi hissettirmek için yanınıza sokulacaktır. Ayrıca kucağınıza oturabilir veya başlarını kolunuza yaslayabilirler. Sevgi dolu yavrular, size arkadaşlık ederek moralinizi yükseltmeye çalışır.

Bu, ayrıntılı bir liste değildir. Köpeğiniz, bu davranışlardan birini sergileyebilir ya da sevgisini tamamen farklı bir şekilde ifade edebilir! Köpeğinizin çeşitli tuhaflıklarını ve bunların ne anlama geldiğini belirlemek, sizi ne kadar sevdiklerini anlamanıza yardımcı olabilir.