Küçük Irk Köpek Sahiplerine Tuvalet Eğitimi Önerileri

Küçük veya oyuncak cins köpekler sevimli, eğlenceli ve harika arkadaşlardır.

Küçük Irk Köpek Sahiplerine Tuvalet Eğitimi Önerileri

Küçük veya oyuncak cins köpekler sevimli, eğlenceli ve harika arkadaşlardır. Bununla birlikte, pek çok iyi niteliklerine rağmen, çoğu zaman kötü itibarları vardır. Eğitimsiz ve yanlış yönetilen küçük köpekler bu olumsuz klişeye katkıda bulunmuş olur. Pek çok küçük köpek sahibinin eğitim sorunlarında biri, köpeklerinin lazımlık eğitimi ile ilgili olan problemleridir. Oyuncak cinsi köpeklerin çoğu, büyük kuzenlerine göre evi temiz tutma konusunda daha çok zorlanırlar.

Bir teori, bunun boyutlarından kaynaklandığını öne sürüyor. Bir evin içi küçük ırklara daha büyük görünür. Köpekler doğal olarak ana yaşam alanlarındaki tuvalete gitmeyi sevmezler. Ancak normal büyüklükteki bir ev küçük bir köpek için çok büyük göründüğünden, evin içindeki tuvalete gittiklerinde bile kendi atıklarından kolayca kurtulabilirler. Odanın bir köşesine tuvaletini yapmak onlar için önemli değil, çünkü odanın diğer tarafına kolayca gidebilirler ve rahat edecekleri kadar çöplerinden yeterince uzaklaşabilirler.

Başka bir teori, "küçük köpek sendromu" teorisidir. Oyuncak cinsi köpekler çok küçük ve sevimli olduklarından insanlar çoğu zaman onları bir köpekten çok bir bebek veya insan olarak düşünür. Daha büyük bir köpeğin muhtemelen asla kaçamayacağı şeylerden kurtulmalarına izin verilir. Oyuncak cinsi köpekler, büyük cins köpekler kadar zekidir. Sadece küçük olmaları nedeniyle onlardan daha düşük beklentilere girmek hata olur.

Nedeni ne olursa olsun, bazı küçük cins köpeklerin diğer köpeklere göre tamamen evcilleştirilmeleri daha uzun sürdüğü görünüyor. Ancak bu, hiçbir şekilde evcil olmayacakları anlamına gelmez. Sabır ve azimle, en küçük köpekler bile eğitilebilir. Yavru veya yaşlı, küçük cins köpeği lazımlık eğitimi görevi ile karşı karşıyaysanız, işte bu işlem sırasında aklınızda bulundurmanız gereken bazı ipuçları.

  1. Tutarlılık anahtardır! Hangi lazımlık eğitimi yöntemini kullanacağınıza karar verin (olumlu pekiştirme eğitimi önerilir) ve buna bağlı kalın! Ailenizin tüm üyeleriyle konuşun ve hepsini eğitime dahil edin. Tutarlılığı korumalısınız.
  2. Küçük köpekler, miniktir ve sinsi olabilirler. Küçük bir köpeğin evin farklı bir yerine gizlice girmesi ve orayı tuvalet olarak kullanması büyük bir köpeğe göre daha kolaydır. "Kazaların" fark edilmeden olmasına izin vermeyin. Köpeğiniz kaçırırsa, bu dünyanın sonu değildir, ancak ideal olarak köpeğinizi her zaman denetlemelisiniz ve içerideki tuvalete gittiklerinde onları düzeltmek için etrafında olmalısınız. Onları kazalar için cezalandırmak zorunda değilsiniz (ve yapmamalısınız), ancak bunun yerine nereye gitmeleri gerektiğini onlara göstermelisiniz. Köpeğinizi dışkılama sırasında veya dışkılamadan hemen sonra yakalarsanız, hemen dışarı çıkarın. Onları dışarıda bitirmelerini bekleyin ve bol miktarda övgüde hatta belki küçük bir ikramda bulunun.
  3. Evde eski bir dışkı bulursanız köpeğinizi cezalandırmayın. Bir kazada burunlarının ovuşturulmasını ya da olaydan sonra bağırılmalarını anlamıyorlar. Köpeğinizi ancak evde tuvalete gitme sürecinde yakalarsanız düzeltin.
  4. Köpeklerin tuvaleti kullanırken kendilerini savunmasız hissettiklerini unutmayın. Kaka yaparken kendilerini koruyamazlar. Köpeğinizi tuvaletini yaptırmayı seçtiğiniz dış alanda güvende hissettiğinden emin olun. Köpeğiniz orada rahat hissetmiyorsa, büyük olasılıkla gidecek başka bir yer bulur.
  5. Lazımlık eğitimi sürecinde, köpeğinizi doğrudan denetleyemediğinizde onu hapsetmek için kafes eğitimi veya diğer yöntemleri kullanın. Oyun süresi boyunca, köpeğinize göz kulak olduğunuzdan emin olun. Tuvalet eğitimi üzerinde çalışırken bazı insanlar, köpeğini kemer halkalarına bağlı bir tasma üzerinde tutar, böylece köpek banyoyu kullanmak için onlardan gizlice uzaklaşamaz.
  6. Köpeklerinizin tuvalet molaları için bir program yapın ve buna bağlı kalın. Tuvalet eğitiminin anahtarı, ilk etapta kazaların meydana gelmemesidir ve köpeğinizi düzenli olarak dışarı çıkarmak bu konuda yardımcı olabilir. Köpeğiniz dışarı çıkmak istemese bile, dışarı çıkarıp dışarıda tuvaletini yaparsa deli gibi övün. Bir köpeği dışarı çıkarmak için en uygun zamanlar; sabahları, yatmadan önce son kez, yemeklerden sonra ve oyun seanslarıdır.
  7. Köpeğinize bağırmanıza, vurmanıza veya başka şekilde cezalandırmanıza gerek yok. Tuvalet eğitimi onlar için olumlu bir deneyim olmalıdır. Köpeğiniz uzun yıllar sizinle birlikte olacak ve onlara bağırarak vs. size olan güvenini riske atmak için hiçbir neden yoktur. Çoğu köpek, olumlu pekiştirme eğitimine çok iyi yanıt verir.
  8. Davranış ve övgü, ikram ve övgü. Ödüllerden ve övgüden bahsetmiş miydik? Köpeğiniz doğru şeyi yaptığında ve dışarıdaki tuvalete gittiğinde, hayatınızda şimdiye kadar yaşadığınız en mutlu anmış gibi davranın. Köpeğinizin, dışarıdaki tuvalete gitmesinin, yapmasını istediğiniz şey olduğunu yüksek sesle söyleyin.
  9. Bazı sahipler, daha küçük köpekler için evde lazımlık veya çiş pedleri kullanmaya çalışır. Bazıları için işe yarasalar da bu kapalı alan tuvaletler bazı köpekleri eğitim aşamasında daha da şaşırtabilir. Bazıları için evdeki köpek lazımlıkları, onlara kapalı alanda tuvalete gitmenin uygun olduğunu öğretir. Bunu yapamamanız için bir neden olmadıkça, köpeğinizin dışarıda tuvalete gitmesi en iyisidir.
  10. Her zaman küçük köpeklerinde köpek olduğunu unutmayın! Onlara köpek gibi davranın, bebekler gibi değil, insan gibi değil. Diğer büyüklükteki köpekler kadar zekidirler, onları küçümsemeyin.

Umarız bu ipuçları, sizin ve küçük cins köpeğinizin lazımlık eğitimi ile başarıya giden yolda ilerlemenize yardımcı olur. İyi eğitilmiş küçük bir köpek, tüm küçük köpeklerin ve sahiplerinin elçisidir. Kendi küçük köpeğinizi iyi bir köpek elçisi yaparak, küçük köpeklerle ilişkilendirilen klişeyi tersine çevirmeye yardımcı olabilirsiniz