Köpeğim Neden Yemek Yemiyor ?

Onlar için neyin "normal" olduğunu gözlemleyerek ve tecrübe ederek köpeğinizin yiyecek tüketimine dikkat etmek her zaman önemlidir.

Köpeğim Neden Yemek Yemiyor ?

Köpeğim Neden Yemek Yemiyor?
Onlar için neyin "normal" olduğunu gözlemleyerek ve tecrübe ederek köpeğinizin yiyecek tüketimine dikkat etmek her zaman önemlidir. Eğer köpeğinizin iştahındaki büyük değişikliği fark ederseniz ya da köpeğiniz mamalarını tamamen görmezden gelmeye başlarsa bu bir endişe nedeni olabilir. İlk adım problemi anlamaktır.

Köpeklerde Anoreksi Nedir?
Basitçe söylemek gerekirse köpeklerde anoreksi, yiyecek tüketiminde veya iştahında şiddetli bir azalma demektir. İki tür vardır: gerçek anoreksiya ve yalancı anoreksiya. Gerçek anoreksiya yaşayan bir köpeğin yemek yemeye ilgisi yoktur, sahte anoreksiya olan biri yemek yemek ister ama yiyemez. Diğer bir deyişle, biri psikolojik durumdayken diğeri fiziksel zorluklarla sürüklenir.

Eğer köpeğiniz hâlâ mama yiyorsa ama burnunu mamalarına çeviriyorsa onun yerine seçici bir yiyici ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Veterinerinle Ne Zaman Görüşmelisiniz?
Bir köpeğin yemek yemeyi durdurmasının birçok nedeni olabilir;

-    Hastalık
-    Gastrointestinal tehlike
-    Bazı ilaçlar
-    Diş hastalığı veya ağız ağrısı
-    Endişe veya korku
-    Yiyeceklerle ilgili sorunlar, durgunluk ya da şımarık gibi

Genellikle sebebini kendi başına belirlemek zordur hatta köpeğinizin yaşadığı anoreksiya türünü bile. Genel bir kural olarak köpeğiniz 24 saatten fazla bir süredir yemek yememişse, veterinerinizi ziyaret etme zamanıdır. Onlar testler yapabilir ve köpeğinizin yiyeceklerini neden reddettiğini belirlemeye yardımcı olmak için köpeğinizin genel sağlığını değerlendirebilirler.

Köpeğiniz Yemek Yemeyince Ne Yapmanız Gerekir?
Tıpkı insanlar gibi köpekler de sağlıklı bir yaşam sürmek için ihtiyaç duydukları besin, enerji ve lifi almak için mamalara güvenirler. Yani veterineriniz herhangi büyük bir sorun tespit etmezse onları normal beslenme alışkanlıklarına geri götürmek önemlidir. 

Karma Besleme ile Deney
Bazı köpekler kuru yiyeceğe karşılık ıslak yiyeceği tercih ederler. Yaş mamaların tipik bir mamaya göre farklı bir dokusu ve farklı bir tadı vardır. Öncelikle DogPlus veya Bonnie Yaş mamaları yine DogPlus veya Bonnie kuru mamalar ile karıştırarak tüketmeyi denetebilirsiniz. Bu denemeyi uzun süre devam ettirmemeniz önemli. Patili dostunuz davranışları alışkanlığa çevirmeye meyilli olduğu için bunu da alışkanlık haline getirebilir.  

Mamasını Değiştirin
Köpekler yemek söz konusu olduğunda genellikle tutarlılığı sevseler de, bazen gıdadan kaçınmak sadece sıkılmaktan kaynaklanır. Köpeğinizin mamasını DogPlus Yetişkin Köpek Maması veya Bonnie Yetişkin Köpek Maması ile değiştirmeyi deneyin. Midesindeki sorunları önlemek için geçişi yavaş yavaş yapmayı unutmayın. İşte size yardımcı olmak için birkaç küçük tüyo...

Ama aklınızda bulunsun, eğer mamalarını daha sık değiştirmek zorunda kalırsanız daha çok sevdikleri bir şey için diyetlerini bozmaya neden olabilir. Başka bir deyişle, bu onları daha seçici yapabilir. Köpeğinizin geçmişte beğendiği bir doku veya tadı tekrar gözden geçirmeyi deneyin, beslenme programınızı yeniden değerlendirin veya onları kuru gıdayla beslerseniz sadece yemek yeme alışkanlıklarını sıfırlamak için bir seferde 15-30 dakika ayırın.

Pozitif Güçlendirmeyi Deneyin
Köpeklerle ilgili sevdiğimiz tek şey onların insanlarını ne kadar mutlu etmek istedikleridir. Yani onları yemek yerken gördüğünüzde, bebek sesiyle ne kadar iyi olduklarını söyleyebilirsiniz. Ne yaptıklarını doğru anladıklarında, davranışı tekrarlama olasılıkları daha yüksek. Ne de olsa, her köpeğe iyi köpek denilmesini ister!

Köpeğinizin yeme alışkanlıkları hakkında hâlâ sorularınız var mı? Evcil Aile Ortaklarımız sizin için burada. Köpek Maması Seçicimizi kullanarak köpeğiniz için doğru yiyeceği bulmanıza yardımcı olabilirler, beslenme hakkındaki genel soruları ve daha fazlasını cevaplayabilirsiniz. 

 

Köpeğim Neden Yemek Yemiyor?

Onlar için neyin "normal" olduğunu net bir şekilde anlayabilmemiz için köpeğinizin yiyecek tüketimine dikkat etmek her zaman önemlidir. Eğer köpeğinizin iştahındaki büyük değişikliği fark ederseniz ya da köpeğiniz yemeklerini tamamen görmezden gelmeye başlarsa bu bir endişe nedeni olabilir. İlk adım problemi anlamaktır.


Köpeklerde Anoreksi Nedir?

Basitçe söylemek gerekirse, köpeklerde anoreksi, yiyecek alımında veya iştahında şiddetli bir azalma demektir. İki tür vardır: gerçek anoreksiya ve yalancı anoreksiya. 
Gerçek anoreksiya yaşayan bir köpeğin yemek yemeye ilgisi yoktur, sahte anoreksiya olan biri yemek yemek ister ama yiyemez. 
Diğer bir deyişle, biri ruhsal durumdayken diğeri fiziksel zorluklarla sürüklenir. Eğer köpeğiniz hâlâ yemek yiyorsa ama burnunu yemeklerine çeviriyorsa onun yerine seçici bir yiyici ile karşı karşıya kalabilirsiniz.


Veterinerinizle Ne Zaman Konuşmalısınız?

Bir köpeğin yemek yemeyi durdurmasının birçok nedeni vardır.
Hastalık
Gastrointestinal tehlike
Bazı ilaçlar
Diş hastalığı veya ağız ağrısı
Endişe veya korku
Yiyeceklerle ilgili sorunlar, durgunluk ya da şımarık gibi
Genellikle sebebini kendi başınıza belirlemek zordur, hatta köpeğinizin yaşadığı anoreksiya türünü bile. 
Genel bir kural olarak, köpeğiniz 24 saatten fazla bir süredir yemek yememişse, veterinerinizi ziyaret etme zamanı gelmiş demektir. 
VeterinerHekiminiz testler yapabilir ve köpeğinizin yiyeceklerini neden reddettiğini belirlemeye yardımcı olmak için köpeğinizin genel sağlığını değerlendirebilir.


Köpeğiniz Yemek Yemeyince Ne Yapmanız Gerekir?


Tıpkı insanlar gibi köpekler de sağlıklı bir yaşam sürmek için ihtiyaç duydukları besin, enerji ve lifi almak için mamalarına güvenirler. Yani, veterineriniz herhangi büyük bir sorun tespit etmezse onları normal beslenme alışkanlıklarına geri döndürmek önemli. Ve size yardımcı olacak bazı önerilerimiz var:

Karma Besleme ile Deney
Bazı köpekler kuru yiyeceğe karşılık ıslak mamayı tercih ederler. Kuru köpek mamasını oda sıcaklığında ıslak yiyeceklerle karıştırarak yemek vaktini ayarlayabilirsiniz. Alerjiden kaçınmak için, köpeğiniz tavuk ilk beslenmeye alışkınsa, DogPlus Yetişkin Köpek Maması ile DogPlus Konserve mamaları karıştırarak sunmayı deneyebilirsiniz.

Mamasını Değiştirin
Köpekler yemek söz konusu olduğunda genellikle tutarlılığı sevseler de bazen gıdadan kaçınmaları sadece sıkılmaktan kaynaklanabilir. Köpeğiniz tavuklu mama ilk besleniyorsa kuzu eti yiyeceklerle değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Mide sorunlarını önlemek için geçişi yavaş yavaş yapmayı unutmayın. İşte size yardımcı olmak için birkaç örnek;
Ama mutlaka aklınızda bulunsun, eğer beslenmelerini daha çok değiştirmek zorunda kalırsanız daha çok sevdikleri bir şey için diyetlerini tutmalarına neden olabilir. Başka bir deyişle, bu onları daha seçici yapabilir. Köpeğinizin geçmişte beğendiği bir doku veya tadı tekrar gözden geçirmeyi deneyin, beslenme programınızı yeniden değerlendirin veya onları kuru gıdayla beslerseniz sadece yemek yeme alışkanlıklarını sıfırlamak için bir seferde 15-30 dakika ayırın.

Pozitif Güçlendirmeyi Deneyin
Köpeklerle ilgili sevdiğimiz tek şey onların insanlarını ne kadar mutlu etmek istedikleridir. Yani, onları yemek yerken gördüğünüzde, bebek sesini çıkarıp ne kadar iyi olduklarını söyleyebilirsiniz. Ne yaptıklarını doğru anladıklarında, davranışı tekrarlama olasılıkları daha yüksek. Ne de olsa, her köpeğe iyi köpek denilmesini ister!

Köpeğinizin yeme alışkanlıkları hakkında hâlâ sorularınız var mı?
Evcil Aile Ortaklarımız sizin için burada. Köpek Maması Seçicimizi kullanarak köpeğiniz için doğru yiyeceği bulmanıza yardımcı olabilirler, beslenme hakkındaki genel soruları ve daha fazlasını cevaplayabilirsiniz. Bugün bir uzmanla iletişim kurmak için ekranınızın altındaki sohbet simgesine tıklayın.