Köpeğim Neden Çok Su İçiyor?

Hava durumundan evcil hayvanınızın egzersizine, diyetine ve tıbbi koşullarına kadar pek çok şey köpeğinizin her gün ne kadar su içtiğini etkileyebilir.

Köpeğim Neden Çok Su İçiyor?

Köpeğim Neden Çok Su İçiyor?

Hava durumundan evcil hayvanınızın egzersizine, diyetine ve tıbbi koşullarına kadar pek çok şey köpeğinizin her gün ne kadar su içtiğini etkileyebilir.

Tıbbi olarak polidipsi olarak bilinen aşırı susuzluk çoğu zaman fark edilmeyebilir. Bununla birlikte, köpeğinizin normalde ne kadar su içtiğini bilmek önemlidir, böylece rutinlerinde herhangi bir değişiklik olduğunu fark edebilirsiniz. Çok fazla su içmek, bir şeylerin ters gittiğinin bir işareti olabilir ve tıbbi bir durumun erken teşhisi genellikle tedaviyi daha basit ve daha az invaziv hale getirir.

Bir Köpek Günlük Ne Kadar Su İçmeli?

Bir köpeğin su içimi, vücut ağırlığının kilogramı başına yaklaşık 1 ons sudur. Örneğin, 10 kiloluk bir köpek günde yaklaşık 10 ons su içmelidir.

Yavru köpekler, çok aktif köpekler, emziren köpekler ve sıcak iklimlerde yaşayan köpekler genellikle daha fazla su içerler. Köpeğiniz ayrıca su içeren konserve mamalar yerse normalden daha az su içebilir.

Köpeğiniz günde ne kadar su içerse içsin, veterineriniz tarafından özel olarak yönlendirilmedikçe ASLA köpeğinizi sudan mahrum bırakmayın. Köpeğinizin her zaman, hatta gece boyunca veya çok su içiyor ve daha sık dışarı çıkması gerekiyorsa bile suya erişimi olmalıdır. Su yoksunluğu dehidrasyona neden olabilir ve elektrolit dengesizliklerine ve bazen böbrek yetmezliğine yol açabilir.

Köpeğinizin Günlük Ne Kadar Su İçtiğini Nasıl Belirlersiniz?

Köpeğinizin ne kadar su içtiğini görmek için, su kabını her gün aynı saatte aynı seviyeye kadar doldurun. Kesin olmak istiyorsanız, sabahları kaseye ne kadar su koyduğunuzu ölçün, ardından günün sonunda ne kadar kaldığını ölçün.

Kenarlarında ölçüleri olan çanaklar da vardır. Kase dökülme eğilimindeyse veya evdeki herhangi bir evcil hayvan veya küçük çocuk tarafından devrildiyse bu işe yaramayabilir.

Köpeğim Neden Bu Kadar Çok Su İçiyor?

Bir köpeğin gün boyunca ne kadar su içtiğini etkileyen birçok faktör vardır. Köpeklerin aşırı susamasının birçok tıbbi nedeni de vardır. İşte normalden daha fazla su içmenin olası nedenlerinin bir listesi.

Konserve Gıda

Konserve mamalar kuru mamalardan daha fazla su içerir, bu nedenle konserve mama yiyen köpekler daha az su içebilir. Bunun nedeni, günlük su alımlarının bir kısmını yiyeceklerinden almalarıdır.

Yaş

Yavru köpekler genellikle daha fazla suya ihtiyaç duyarlar çünkü böbrekleri de idrarı konsantre etmez, bu da idrara çıkmanın artmasına neden olur. Geriatrik köpekler ise bilişsel işlev bozukluğu veya tıbbi sorunlar nedeniyle daha fazla (veya daha az) içebilir.

ilaçlar

Bazı ilaçlar artan susama ve idrara çıkmaya neden olabilir. Bu ilaçlar arasında diüretikler ( furosemid veya torsemid gibi), nöbet önleyici ilaçlar ( fenobarbital gibi ) ve kortikosteroidler ( prednizon gibi ) bulunur.

Sık Egzersiz veya Artan Aktivite

Sık egzersiz yapan köpekler, kendilerini nemlendirmek için daha fazla suya ihtiyaç duyacaktır. Yavru köpekler ayrıca daha yüksek aktivite seviyeleri nedeniyle yetişkin köpeklerden daha fazla su içebilir.

Sağlık Koşulları

Bazı tıbbi sorunlar aşırı susuzluğa yol açabilir. En yaygın nedenler şunları içerir:

  • Elektrolit Dengesizlikleri
  • Dehidrasyon
  • Kusma veya İshal
  • Böbrek yetmezliği
  • Cushing Hastalığı