Hangi Köpekler Çocuklarla İyi Anlaşır?

Hayvanlar çocukları sosyalleştirir, onları daha az içine kapanık ve daha girişken yapar.

Hangi Köpekler Çocuklarla İyi Anlaşır?

Hangi Köpekler Çocuklarla İyi Anlaşır?

Psikologlar, uzun zaman önce, hayvanlarla birlikte büyüyen çocukların çok hızlı bir şekilde sorumluluk duygusu geliştirdiklerini tespit etmişlerdir. Bu, oyuncaklarla veya bilgisayar oyunlarıyla vakit geçirerek geliştirilmesi zor olan çok değerli bir insani niteliktir.

Hayvanlar çocukları sosyalleştirir, onları daha az içine kapanık ve daha girişken yapar. Buna ek olarak, köpeği olan bir çocuk genellikle kendini hemen diğer çocukların ilgi odağında bulur ve bu da çocuğun kolayca arkadaş edinmesini sağlar.

Alman psikologlar, çok sayıda deney ve çalışmaya dayanarak evdeki bir köpeğin bir çocuğun yetiştirilmesini aktif olarak etkilediği sonucuna varmışlardır. Çocuklar, köpeklerle vakit geçirdiklerinde çok önemli insani nitelikler öğrenirler:

- Sadakat

- Dürüstlük

- Başkalarının Kusurlarına Karşı Hoşgörü

- Nezaket

- Affetme Yeteneği

- Koşulsuz Sevgi

Köpek, özellikle ebeveynlerin buna zamanı olmadığında, her zaman onları dinlemeye, zor zamanlarda onları rahatlatmaya ve desteklemeye hazır, çocuk için güvenilir bir arkadaş olacaktır.

Bir çocuğun dört ayaklı bir arkadaşla iletişim kurmaktan duyduğu mutluluk, hiçbir oyuncak ve aletin yerini tutamaz.

Çocuk kaç yaşında olmalıdır?

Uzmanlar, 6-7 yaş altındaki çocuklar için bir hayvan sahiplenilmemesini tavsiye ediyor. Birincisi, böyle bir bebek henüz evcil hayvanıyla ilgilenemeyecek ve tüm sorumluluk size düşecektir. İkincisi, o yaştaki çocuklar hayvanın canlı bir varlık olduğunu anlayamaz ve onlara zarar verebilir.

6 yaşından sonra, birçok çocuk köpeğini bağımsız olarak besleyebilir ve evde ona bakabilir.

Önemli! Köpek edinme kararı bir çocuğun değil, bir YETİŞKİNİN kararı olmalıdır. HERHANGİ cinsten bir köpeği yetiştirme sorumluluğu ebeveynin omuzlarındadır. Çocuğun henüz çok sabırlı olmadığını ve bir köpek yetiştirmek için yeterli bilgiye sahip olmayabileceğini anlamalısınız. Çoğu zaman, iyi düşünülmemiş duygusal bir karar hayvanın acı çekmesine neden olur.

Çocuklar İçin En İyi 7 Köpek Irkı:

Golden Retriever

Golden Retriever, bir av köpeği cinsidir. O kadar iyi huylu ve insan odaklıdırlar ki aileye olan sevgilerini ve bağlılıklarını sürekli olarak ifade etmeye hazırdırlar, sahibinin ve herhangi bir kişinin ruh halini mükemmel bir şekilde hissederler.

Bu köpekler otizmli çocuklarla çalışırken de kullanılır.

Bir kişi üzgün olduğunda ya da ağladığında onu mükemmel bir şekilde rahatlatabilirler. Yetişkin bir erkek ortalama 34 kg ağırlığındadır.

Galler Corgisi

Bu cinsin şüphesiz avantajı, corgilerin hiç gürültülü köpekler olmamasıdır. Harika bir karaktere ve kurnaz bir zekaya sahiptirler. Bunlar çok sevimli, sadık ve gösterişsiz köpeklerdir.

Bu cins insan odaklıdır, sahibinin ruh halini mükemmel bir şekilde hisseder, göze batmaz ve nasıl destekleneceğini bilir. Kediler ve diğer hayvanlarla kolayca anlaşırlar. Küçük çocukları şefkatle korurlar.

Bu cins köpekler, büyük şehirlerde yaşayan aileler için ideal bir arkadaş olarak kendilerini kanıtlamışlardır. Çoban ailesine ait olmasına rağmen oldukça küçüktür. Yetişkin bir erkeği ortalama 17 kg ağırlığındadır.

Batı Highland Beyaz Terrier

Batı Highland Beyaz Terrier, eski zamanlarda İskoçya'da yetiştirilmiş ve başlangıçta bir av köpeği ırkı olarak yaratılmıştır. Çoğu teriyer gibi yüksek sesle havlamayı ve çok kazmayı severler. Bu nedenle, özel bir bahçe tasarımınız ve pahalı çiçek çeşitleriniz varsa köpeğin oraya girmesine izin vermemek daha iyidir. Aynı zamanda, avlanma içgüdüsü ve köpeğin azim ve bağımsızlığını gösterme ihtiyacı tarafından belirlendiği için bu alışkanlığı kırmak son derece zordur.

Bunlar, ilgiyi seven, neşeli köpeklerdir.

Oyuncu ve barışçıldırlar, ancak boyutları ne olursa olsun sahiplerini şiddetle ve cesurca savunmaya her zaman hazırdırlar.

İrlanda Seteri

Bu oldukça cesur ve enerjik bir köpektir, bu yüzden sakin yaşam sevenler için uygun olmayabilir. Bu evcil hayvanın koşu ve oyunlara, uzun yürüyüşlere ve doğa gezilerine ihtiyacı vardır. Doğru eğitimle, itaatkâr, iyi huylu, sevecen ve sempatik olabilir.

Geziler sırasında evcil hayvan sakinlik ve denge gösterecektir. Evdeyse iş çıkışı sahipleriyle mutlu bir şekilde buluşacak ve tüm misafirlere karşı dostça davranacaktır.

Doğal sosyalliği sayesinde, bu cins huzursuz çocuklar ve diğer köpeklerle iyi geçinir.

Labrador Retriever

Yaşam sevgisi ve iyimserliği ile etrafındaki herkesi harekete geçirebilir. Bir aile içinde yaşayan Labrador, ev konforu ve uyumuyla sakin ve mutlu bir atmosfer yaratır. Birçok ülkede, bu cins mutlu bir ailenin sembolü haline gelmiştir ve hatta genç ailelerde bu köpeği alma geleneği vardır.

Bu köpeğin yalnızlığa tahammül etmesi zordur, daha doğrusu hiç tahammül etmez ve insan ilgisi ve iletişimi olmadan özlem duymaktansa sahibinin evinden ayrılmayı tercih eder.

Labrador herkesle arkadaş olmaya hazırdır: çocuklarla, yetişkinlerle, kedilerle... Bir köpek sınırlarını acımasızca koruduğunda durum böyle değildir. Aksine, herkesin eve girmesine ve onlarla oynamasına izin vermeye hazırdırlar.

Kaniş (Poodle)

Kaniş, dünyadaki en yaygın köpek ırklarından biridir. Bu köpekler, çok güçlü ve atletiktir. Kanişler, her gün sizin şefkatinize ve övgülerinize ihtiyaç duyar. Uzun yürüyüşleri severler ve her zaman sizinle birlikte olmak isterler. Çeşitli oyunlara katılmayı severler. Sıkılmış ve yalnız bir kaniş mutlu olmayacaktır, bu onun kötü davranışlarına yol açabilir. Arkadaşlık içinde olmayı severler.

Kanişin ana özelliklerinden biri de, insanlarla iyi ilişkiler kurmaya çalışmasıdır, çok sosyal bir hayvandır. Özellikle çocukları ona düşkündür. Onunla ne isterlerse yapmalarına izin verir ve onlarla oyun oynamaya isteklidir.

Beagle

Kısa ve özlü bir kelime olan "beagle" Eski İngilizce'den gelmektedir ve "küçük" anlamına gelmektedir. Beagle cesaret, kararlılık ve dostluk gibi karakter özelliklerini açıkça gösterir. Bunlar iyi huylu, aktif ve neşeli köpeklerdir. Çocuk oyunları için gerçek birer eğlence kaynağıdırlar, çocukların arkadaşlığını severler ve onlarla saatlerce oynayabilirler.

Beaglelar sahiplerine çok bağlıdırlar, hükmetme eğilimi göstermezler, bu nedenle bir çocuk bile onlar için bir otoritedir.