DogPlus - Yüksek Enerji İçeren Köpek Maması

Av köpekleri için beslenme oldukça önemlidir. Yapılan araştırmalar göstermiştir ki av köpeklerinin tükettiği yağlar, proteinler, karbohidratlar

DogPlus - Yüksek Enerji İçeren Köpek Maması

Av köpekleri için beslenme oldukça önemlidir. Yapılan araştırmalar göstermiştir ki av köpeklerinin tükettiği yağlar, proteinler, karbohidratlar, lifler ve diğer besin maddeleri onların av sırasında veya av dışı yaşamlarındaki performansını etkiler. Av köpekleri bir nevi köpek dünyasının atletizm sporcuları gibidir. Beslenmelerinde besin madde gereksinimlerinin eksikliği veya fazlalığı sağlıklarını ve performanslarını etkileyen en önemli konular arasındadır.

Av köpeklerinin diyetleri normal köpek diyetlerinden farklılıklar gösterir. Örneğin avlanan köpeklerin enerji gereksinimi diğer köpeklere göre oldukça yüksektir. Enerji gereksinimlerinin karşılanmasında yağlar uygun kaynaklardır ve hayvansal yağların biyoyararlanımı daha yüksektir. Av köpekleri gibi aktif köpekler tükettikleri yüksek yağlı diyet ile oksijeni daha etkin kullanabilir ve daha yüksek enerji kaynağı haline dönüştürebilirler, böylelikle kondüsyonlarında herhangi bir olumsuzluk olmadan bir sonraki av periyoduna hazır olabilirler. Kondüsyonun korunmasında L-karnitin takviyesi Dog plus high-energy de ayırıcı bir özellik gösterir. Köpeğinizin av yapmadığı dönemde yağlanmasını önler ve ideal silüetinin korunmasına yardımcı olur. Ürün formülasyonunda yağ kaynağı olarak sadece tavuk yağı kullanılmıştır, ve köpeğinizin enerji ihtiyacının karşılanması ve mamanın lezzetliliğinin istenen ölçekte olabilmesine katkı sağlar.

Av köpeklerinin günlük protein ve amino asit ihtiyaçları diğer köpeklerden daha fazladır. Proteinlerin özellikle yüksek sindirilebilirlikte olması ve gereksinimleri tam ve dengeli karşılaması son derece önemlidir. Dog plus high-energy bu anlamda premium kalitedeki hammaddeler ile köpeklerimizin gereksinimlerini sağlamaya yönelik özenle üretilmiştir.

Bununla birlikte tek farklılık tabi ki enerji ve protein ihtiyacı ile ilgili değildir, özellikle hareketli ve yüksek stres altında oldukları için sindirim eklem kas sisteminin ve genel olarak bağışıklık sisteminin desteklenmesi ciddi önem taşır. Av köpeklerinin diğer önemli bir gereksinimi de eklem ve kas aktivitesinin oluşturacağı yıpranmanın giderilmesi için gerekli besin maddeleridir. Köpeklerin beslenmesinde diyette bulunan E Vitamini ve selenyum doğal antioksidanlar olarak değerlendirilir ve köpeğinizin av sırasındaki aktifliğine bağlı olarak gerçekleşen yıpranmayı onarır. Dog plus high-energy bu özel gereksinim düzeyleri değerlendirilerek, bu etkinliğin sağlanmasına özel E vitamini ve selenyum içerir. Av köpekleri için hücre duvarının korunması, deri ve tüy sağlığı ile bağışıklık sisteminin desteklenmesinde önemli gereksinimlerden olan omega 3 yağ asitleri ise formülasyonda bulunan keten tohumundan sağlanmaktadır. Bağışıklık sistemi ve bağırsak sağlığının desteklenmesinde dog plus high energy de ayrıca prebiyotikler- ksilooligosakkaritler önemli bir fonksiyona sahiptir.

Av köpeğinizin belki de besin maddeleri içerisinde en az gereksinim duyacağı kolay eriyebilir karbohidratlardır. Bu karbohidratlar parçalanıp enerjiye dönüştüklerinde daha fazla laktik asit ortaya çıkar ve bu durumda köpeğinizin av sırasında daha kısa sürede yorulmasına ve ayrıca dışkı kalitesinin daha kötü olmasına neden olur. Bunun için dog plus high-energy daha az tahıllı olarak tasarlanmıştır.

Günümüz av köpeklerinin özel beslenme gereksinimleri gözetilerek üretilen Dog plus high-energy köpek maması, sizin av sahasında yakın dostunuz ile istediğiniz ilişkiyi kurmanızda ve onun sağlığı, performansı için gerekli olan her ayrıntıyı içermektedir. Siz de sevimli dostunuzun daha sağlıklı olmasını ve daha yüksek performansa sahip olmasını istiyorsanız ürünümüzü bir an önce denemek için acele ediniz.