Yavru Kediden Yaşlı Kediye Kedinizi Ne Kadar Beslemelisiniz?

Kedinizin sağlığı söz konusu olduğunda, diyet ve beslenmenin ne kadar büyük bir rol oynadığını çok iyi biliyoruz.

Yavru Kediden Yaşlı Kediye Kedinizi Ne Kadar Beslemelisiniz?

Yavru Kediden Yaşlı Kediye Kedinizi Ne Kadar Beslemelisiniz?

Kedinizin sağlığı söz konusu olduğunda, diyet ve beslenmenin ne kadar büyük bir rol oynadığını çok iyi biliyoruz. Tabii ki, kedinizin ihtiyaç duyduğu vitaminleri, mineralleri ve besinleri tam olarak aldığından emin olmak, onun daha rahat ve sağlıklı bir hayat yaşaması için en önemli etkenlerden biridir. Doğru mama seçimi dışında doğru besleme miktarı ve ek gıdalar da sağlıklı gelişim için son derece önemlidir. 

Bu konu da çok fazla sorunuz varsa, yalnız değilsiniz. Ne de olsa herkes sevimli tüylü şeyleri sever ama herkes bir kedinin beslenmesi için en uygun omega-6 ve omega-3 oranını bilemez. Ya da kedinize uygun bir kuru mamanın içeriğinin nasıl olması gerektiğini…

Yazı İçeriği

Kedi Maması Beslenmesi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Kedi Maması Beslenmesi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Peki, kedinizin beslenme ihtiyaçlarını anlamaya başlamak için en iyi yer neresidir? Kedinizin mama ambalajının arkasına bir bakın. İşte aranacak birkaç önemli şey:

1. Tavuk veya somon gibi yüksek kaliteli bir protein kaynağı, malzemeler listesinin başında yer alıyor mu?

2. Tarifin kedinizin yaşam evresini (yavru kedi, yetişkin, yaşlı) nasıl desteklediği hakkında bilgi veriyor mu?

3. Temel vitaminler ve mineraller hakkında ayrıntılar mevcut mu?

Kedinizin diyetinin ihtiyaç duyduğu temel besinleri içerdiğinden emin olduğunuzda, kedinize özel bazı beslenme ipuçlarına geçmenin zamanı geldi demektir.

Bir Kedi Her Gün Ne Kadar Yemeli?

Kedinizi ne kadar ve ne tarz bir mama ile beslemeniz, yaşam evresine ve benzersiz ihtiyaçlarına göre değişir. Kedinizin hayatının her aşamasında bilmeniz gereken bazı şeyleri sizin için belirtmeye çalıştık...

Yavru Kedi Beslemek

Yavru kediler yetişkin kedilerden çok da farklı görünmeyebilir ancak vücutlarının çok farklı beslenme gereksinimleri vardır. İlk olarak, yavru kediler tüm bu büyümeyi ve harcanan eforu karşılamak için öfkeli bir hızda enerji yakarlar. Bu nedenle yavru kedi maması yetişkin kedi mamasına oranla daha fazla enerji yoğun bir mama olmalıdır. Yavru kedilerin ayrıca gün boyunca daha sık ve daha küçük öğünler yemeleri gerekirken, yetişkin bir kedi yalnızca sabahları ve geceleri bir kez yemek yiyebilir.   Yavru kedilerin mamaları, gelişimleri için çok önemli olan belirli bileşenleri içermelidir. Taurin gibi amino asitler, kalplerinin, görüşlerinin ve sindirimlerinin güçlendirilmesi için hayati öneme sahiptir. E vitamini, yavru kedinizin güçlü bir bağışıklık sistemi oluşturmasına yardımcı olur. Yavru kedinizin ihtiyaçlarına uyacak şekilde bilimsel olarak formüle edilmiş bir yavru kedi mamasını seçmek, onlara bakmanın önemli bir parçasıdır.

İlgili Ürünler:

Yavru kedinizi ne kadar besleyeceğinize karar verirken kullanabileceğiniz birkaç yöntem vardır. Yaş, en basit olanıdır, eğer yavru kedinizin ne zaman doğduğunu bildiğinizden oldukça eminseniz. Ağırlık ikinci yöntemdir ve ortalamanın üzerinde veya altında olabilecek kediler için daha uygun olabilir.

Seçtiğiniz yönteme göre besleme kılavuzları için aşağıdaki tablo size yardımcı olabilir. Besleme başına gerçek porsiyon boyutunu elde etmek için önerilen toplam besleme miktarını yavru kedinizi günde besleme sayısına bölmeyi unutmayın.

CatPlus Yavru Kedi Besleme Tablosu (Günlük)

CatPlus Yavru Kedi mamasını tercih ederseniz, yavru kedinizi ideal vücut kondisyonunu korumaya ayarlayarak her gün 4-7 porsiyon besleme yapabilirsiniz.