İspanyol Mastiff: Köpek Irk Profili

İspanyol Mastiff, bir “sürü” koruyucu köpek ırkıdır. İspanyol Mastiff, özellikle Kuzey Amerika'da çok nadirdir.

İspanyol Mastiff: Köpek Irk Profili

İspanyol Mastiff, bir “sürü” koruyucu köpek ırkıdır. İspanyol Mastiff, özellikle Kuzey Amerika'da çok nadirdir. Çok kaslı, güçlü ve iri olmasına rağmen, asil İspanyol Mastiff nazik bir devdir. İyi huylu çocuklar da dahil olmak üzere insan ailelerine karşı şefkatlidirler ve onaylanmış yani ailenin tanıdığı ziyaretçileri sevgiyle kabul ederler. İspanyol Mastiffleri sadık ve koruyucudur, mülklerini ve sahiplerini hatasız savunurlar.

Pek çok İspanyol Mastiff, diğer köpeklerle anlaşamaz ve genellikle kediler ve diğer küçük evcil hayvanlar arasında olduklarına kendilerine tam olarak güvenilmez. Genellikle evdeki tek evcil hayvan olarak en iyisini yaparlar. Bununla birlikte, yırtıcılardan koruyacakları koyun ve sığır gibi çiftlik hayvanlarıyla iyi geçinirler. İyi bir sebep olmadan havladığı bilinmemekle birlikte, İspanyol Mastiff'in havlaması düşük perdeli, derin ve çok gürültülüdür.

 

İspanyol Mastiff, uzman düzeyinde bir köpek ırkıdır ve koruyucu ırklar konusunda geniş deneyime sahip birinin gözetiminde eşleştirilmelidir. Acemi köpek sahipleri için uygun değildir. Apartman köpekleri değillerdir ve bir çiftlik gibi önemli mülklerde, tercihen bakılması gereken bir sürüyle yaşamaya uygundurlar. İspanyol Mastiffleri asla saldırgan değildir, ancak toprak sahibidirler ve doğal olarak yabancılara, özellikle de mülklerine giren bilinmeyen insanlara karşı temkinlidirler. İspanyol Mastiff'in aşırı korumacı olmasını önlemek için yavru döneminde erken başlayan kapsamlı sosyalleşme gereklidir. 

Irk Genel Bakış

GRUP: Muhafız

AĞIRLIK: Yaklaşık 63 ila 90 kilo

BOY: Omuzda minimum 71 ila 88 cm boyunda

TÜY: Yoğun, kalın, orta uzunluktaki düz tüy, bacaklarda daha kısa ve kuyrukta daha uzun ve ipeksi.

RENK: Sarı, açık kahverengi, kırmızı, siyah, kurt, brindle ve kısmi renkli tercih edilen tüm renklere izin verilir

YAŞAM BEKLENTİSİ: 10 ila 12 yıl

İspanyol Mastiff'in Özellikleri

Sevgi Düzeyi

Orta

Samimiyet

Orta

Çocuk Dostu

Orta

Hayvan dostu

Düşük

Egzersiz İhtiyaçları

Orta

Oyunculuk

Düşük

Enerji Seviyesi

Düşük

Eğitilebilirlik

Düşük

Zeka

Yüksek

Havlama Eğilimi

Düşük

Tüy Dökülme Miktarı

Düşük

İspanyol Mastiff Tarihi

İspanyol Mastiff, Orta Çağ'dan beri çiftlik hayvanlarını kurtlardan ve diğer yırtıcılardan korumak ve savunmak için kullanıldığı İspanya'dan gelir. İspanyol Mastiffleri, özellikle güzel giysiler yapmak için kullanılan olağanüstü yünleriyle ödüllendirilen Merinos koyunlarını izlemeleriyle tanınırlar. Son derece koruyucu olan İspanyol Mastiff, insanları ve mülkleri korumak için çiftliklerde de kullanılır. Hayvan yırtıcıları veya insan saldırganları karşısında İspanyol Mastiff kendinden emin ve tereddütsüzdür.

Kuzey Amerika'da İspanyol Mastiff, Guardian Dog Group'un bir parçası olduğu United Kennel Club tarafından tanınır. Cins ayrıca Fédération Cynologique Internationale (FCI) tarafından uluslararası olarak tanınmaktadır. İspanyol Mastiff, Amerikan Kulübesi Kulübü tarafından henüz tam olarak tanınmamıştır, ancak, cinsi nihai tam tanıma yoluna sokan AKC'nin Vakıf Stok Hizmetinin bir parçasıdır.

İspanyol Mastiff Bakımı

İspanyol Mastiff'in paltosunun bakımı kolaydır, gevşek ve dökülen saçları çıkarmak için ara sıra fırçalamanın yanı sıra kuru kir veya çamuru da fırçalamayı gerektirir. İspanyol Mastiff'inizi ara sıra, sadece kirliyken yıkayın. Tırnakları birkaç haftada bir kestiğinizden ve haftada en az bir kez kulakların içine baktığınızdan emin olun. Kulaklar kirli görünüyorsa, evcil hayvanlar için güvenli bir kulak temizleyici ile temizleyin. Aşırı döküntü, kızarıklık, tahriş veya kötü koku fark ederseniz veterinerinizi arayın.

İspanyol Mastiff büyük, güçlü bir köpektir. İspanyol Mastiff'ler zeki olmalarına rağmen güçlü iradeli ve bağımsızdırlar, bu nedenle eğitilmesi zor olabilir. İspanyol Mastiff, otoriter ancak nazik bir lider olarak hareket edebilen kendine güvenen bir sahiple en iyisini yapar. En iyi sonuçlar için, olumlu pekiştirme yöntemlerini kullanarak eğitimi tutarlı ve adil tutun. Çok fazla tekrardan kaçının. İspanyol Mastiff'ler kısa ve sık antrenman seanslarında daha başarılıdır. İspanyol Mastiff'inizin tehdit edici olmayan yabancıları kabul etmeyi öğrenmesi için yoğun sosyalleşme çabalarına erken başlayın. İspanyol Mastiffleri iri olmalarına rağmen çok aktif değillerdir. Bununla birlikte, gezinmek ve zihinsel uyarım için yeterli alana ihtiyaçları vardır. İspanyol Mastiff, sürüyü ve çiftliği koruma işinde mükemmeldir.

Yaygın Sağlık Sorunları

Çoğu safkan köpek, genetik olarak kalıtsal bazı sağlık koşullarına eğilimlidir, ancak İspanyol Mastiff'in birkaç sağlık sorunuyla birlikte sağlıklı ve dayanıklı olduğu bilinmektedir. Saygın yetiştiriciler, üremeden önce sağlıklı olduklarından emin olmak için üreme stoklarını test eder. 

Diyet ve Beslenme

İspanyol Mastiffleri devasadır, bazı erkekler 90 kilodan daha ağırdır, bu nedenle çoğu köpekten daha fazla miktarda yiyecek yerler. Ancak İspanyol Mastiffleri özellikle aktif değildir, bu nedenle aşırı beslenmekten kaçınmak önemlidir. Aşırı kilo, kalça ve dirsek displazisi ve diyabet dahil olmak üzere birçok sağlık sorununa katkıda bulunabilir. Kilo alımını önlemek için ölçülü öğünleri günde iki kez besleyin ve zayıf kaldığından emin olmak için İspanyol Mastiff'inizin ağırlığına dikkat edin. İspanyol Mastiff yavruları, büyük ve dev ırklar için formüle edilmiş bir diyetten yararlanabilir. Bu tür diyetler, gelişmekte olan eklemlere aşırı baskı yapmamak için yavaş ve istikrarlı büyümeyi teşvik eder. İspanyol Mastiff'inizi ne tür mamayla besleyeceğinizden veya ne kadar mamayla besleyeceğinizden emin değilseniz, yetiştiricinizle iletişime geçin veya tavsiye için veterinerinize danışın.

Artıları

  • Sadık ve koruyucu
  • Aileye karşı nazik ve sevecen
  • Çok fazla egzersize ihtiyaç duymaz

Eksileri

  • Kapsamlı sosyalleşme ihtiyacı
  • Uzman düzeyinde bir sahip gerektirir
  • Diğer köpekler ve kedilerle arası iyi değil