Blue Heeler (Avustralya Sığır Köpeği): Köpek Irk Profili

Çalışkan, zeki ve sadık; kısacası bu bir Blue Heeler. Tarihsel olarak, bu köpekler çiftliklerde çoban köpekleri olarak çalışmak üzere yetiştirildi ve yapacak bir işleri olduğu sürece hala gelişmeye devam ediyorlar.

Blue Heeler (Avustralya Sığır Köpeği): Köpek Irk Profili

Çalışkan, zeki ve sadık; kısacası bu bir Blue Heeler. Tarihsel olarak, bu köpekler çiftliklerde çoban köpekleri olarak çalışmak üzere yetiştirildi ve yapacak bir işleri olduğu sürece hala gelişmeye devam ediyorlar. Şiddetli bağlılıkları onları daha da iyi bekçiler ve çalışanlar yapmaktadır. Bulmaca çözmeyi ve oyuncaklarla oynamayı da severler.

Çalışmanın ve oynamanın ötesinde, Blue Heeler sahiplerini çok sever ve “gölge köpekleri” olarak bilinirler. Sahiplerine yoğun bir şekilde bağlı kalırlar ve onlardan ayrı kalmaktan hoşlanmazlar. Blue Heeler, koşu veya yürüyüş arkadaşınız olacak son derece aktif bir ırktır.

 

Irk Genel Bakış

GRUP: Sürü Grubu

BOY: 43 ila 50 cm

AĞIRLIK: 15 ila 22 kilo

TÜY VE RENK: Benekli mavi-gri

YAŞAM BEKLENTİSİ:  12 ila 16 yıl

 

Mavi Topuğun Özellikleri

Sevgi Düzeyi

Yüksek

Samimiyet

Yüksek

Çocuk Dostu

Orta

Hayvan dostu

Orta

Egzersiz İhtiyaçları

Yüksek

Oynaklık

Yüksek

Enerji seviyesi

Yüksek

Eğitilebilirlik

Yüksek

Zeka

Yüksek

Havlama Eğilimi

Orta

Tüy Dökülme Miktarı

Orta

Koruyuculuk

Yüksek

 

Mavi Topuk Bakımı

Egzersiz, Blue Heeler'ın hayatının kritik bir parçasıdır. Çalışkan genleri nedeniyle cins, tatmin olmak için düzenli fiziksel ve zihinsel uyarım ister. Bir işi severler, bu nedenle bulmaca oyuncakları ve getirme oyunları Blue Heelers için harika aktivitelerdir.

Blue Heelerlar, özellikle küçük alanlarda, uzun süre yalnız kalmaktan hoşlanmazlar, bu nedenle yürüyüşe, doğa yürüyüşüne veya yüzmeye giderken arkadaşınızı yanınıza alabilirsiniz.

Bir Blue Heeler enerjisi için bir çıkış bulamazsa, ayakkabı veya mobilya çiğnemek suretiyle sıkılabilir ve zarar verici olabilir. Bu cins, çitle çevrili bir bahçeye veya içinde koşmak için güvenli bir mülke sahip evlerde yaşamayı sever.

Blue Heeler, çocuklar ve diğer evcil hayvanlar da dahil olmak üzere hareket eden her şeyi güder. Bu nedenle, Blue Heelers'ın hangi davranışların kabul edilemez olduğunu anlamak için erken sosyalleşmeye ve eğitime ihtiyacı vardır. Erken eğitim ihmal edilirse, koşan çocukları kıstırabilir veya diğer hayvanlarla çok sert oynayabilirler.

İki katlı tüyleri, özellikle kışlık paltolarını döktükleri ilkbaharda çok fazla tüy dökülmesi anlamına gelir. Bu süre boyunca, ölü tüyleri gidermek için Blue Heeler'ınızı sık sık, bazen günde birkaç kez fırçalamanız önemlidir.

Blue Heelers, yüksek bakım gerektiren yavrular değildir - sadece onları gerektiği gibi yıkamayı, tırnaklarını kesmeyi, dişlerini fırçalamayı ve zaman zaman sağlıklı yaşamı desteklemek için kulaklarını temizlemeyi planlayın.

Yaygın Sağlık Sorunları

Blue Heelers güçlü ve atletik köpeklerdir. Bu nedenle, eklemleri ve bağları bir miktar aşınma ve yıpranmaya maruz kalabilir. Köpeğin çapraz bağının yırtılması her zaman bir endişe kaynağıdır ve önlerinde koşan uzun ömürlü yavrular için cerrahi olarak ele alınmalıdır.

  • Köpek kalça displazisi Blue Heeler'da da ortaya çıkabilir, ancak normalde bireyin yaşamının sonraki yıllarına kadar semptomatik hale gelmez. Semptomlar topallama, fiziksel aktiviteden kaçınma ve özellikle uzun bir gece uykusundan sonra katılığı içerir.
  • Blue Heelers'da görülen nispeten yaygın bir duruma, görme bozukluğuna yol açan retina bozulmasını içeren bir göz rahatsızlığı olan ilerleyici retinal atrofi denir. Blue Heeler'ınızın geceleri ve büyümüş göz bebeklerini nasıl gördüğüne dikkat edin. Bu durum ağrısız olmakla birlikte tam körlüğe neden olabilir.
  • Blue Heelers sağırlığa karşı hassastır. Sağırlık belirtileri, sese tepki vermeme, atlama ve olağandışı havlama nöbetlerini içerir.

Diyet ve Beslenme

Son derece aktif yapıları nedeniyle, Blue Heelers, yorgun kaslarını yenilemek için bol miktarda besine ve akıllı zihinlerini desteklemek için vitaminlere ihtiyaç duyar. Bu tam ve dengeli bir diyet gerektirir.

Yavruların yetişkin köpeklerden farklı ihtiyaçları olduğundan, Heeler'ınızı beslediğiniz yiyecek türü, yaşam evresine bağlı olarak değişmelidir.

Genel olarak kuru mama tanesi, dişlerini ve diş etlerini temizlemeye yardımcı olacak sert bir şeye ihtiyaç duyan büyüyen köpekler için iyi bir seçimdir. Küçük yaşta, bir köpeğin sindirim sistemi, daha sert dokulara sahip yiyecekleri parçalayacak kadar güçlüdür. Yaşlandıkça, konserve gıda diyetine geçmeyi veya mama tanelerini beslemeden önce ıslatmayı faydalı bulabilirsiniz - bu taktiklerin her ikisi de bir köpeğin sindirim sistemini kolaylaştırır.

Her şeyden önce, Blue Heelers gibi aktif köpeklerin çok fazla proteine ihtiyacı vardır. Bu, yavrularınızı satın aldığınız herhangi bir köpek mamasında listelenen ilk içerik olmalıdır. Somon, sığır eti ve tavuk harika protein kaynaklarıdır. Kepekli tahıllar ve sebzeler de önemlidir ve bunlar köpek mamanızda listelenen ikinci veya üçüncü içerik olmalıdır. Bu, yavrularınız için doğru beslenmeyi sağlayacaktır.

 

Takviyeler Mavi Topuklular için iyi bir fikir olabilir; Ek takviyeli yiyecek bulamıyorsanız, köpeğinizin diyetine eklemek için takviyeyi hap veya sıvı formda satın almayı düşünün. Glukozamin, sağlıklı eklemleri desteklemek için aranacak iyi bir şeydir.

Temiz, tatlı su her zaman mevcut olmalıdır.

Artıları

  • Çalışkan
  • Akıllı ve meraklı
  • Sadık ve memnun etmeye hevesli

Eksileri

  • Yoğun zihinsel ve fiziksel uyarım gerektirir veya sıkılabilir ve yıkıcı olabilir
  • Geride kalmaktan hoşlanmaz; her zaman sahibiyle birlikte olmak ister
  • Düzgün bir şekilde sosyalleştirilmemişse, yabancılara karşı biraz saldırganlık veya şüphe gösterebilir.