Hovawart: Köpek Irk Profili

Hovawart, uzun süredir bekçi, koruyucu, takip ve kurtarma çalışmaları için kullanılan sevilen bir Alman köpek ırkıdır.

Hovawart: Köpek Irk Profili

Hovawart, uzun süredir bekçi, koruyucu, takip ve kurtarma çalışmaları için kullanılan sevilen bir Alman köpek ırkıdır. Adı, bahçe veya çiftlik anlamına gelen Almanca Hof ve bekçi anlamına gelen Wächter kelimelerinden gelmektedir.

Bu köpekler, yüksek egzersiz ve eğitim ihtiyaçlarını karşılama zorluğuna kadar herkes için son derece zeki, özgür düşünen, sadık arkadaşlardır. Arama ve kurtarma, itaat denemeleri ve terapi köpek faaliyetlerinde kullanılırlar. Köpek sahipleri için ilk tercih olarak tavsiye edilmese de bu cins, mutlu bir yaşam için ihtiyaç duydukları zaman ve enerjiyi harcamaya istekli olanların yanında çalışmaya hazır harika bir arkadaştır.

Irk Genel Bakış

GRUP: Çalışkan

BOY: 58 ila 71 cm

AĞIRLIK: 29 ila 40 kilo

TÜY VE RENK: Sarışın, siyah veya siyah ve ten rengi uzun palto

YAŞAM BEKLENTİSİ: 10 ila 14 yıl

Hovawart'ın Özellikleri

Sevgi Düzeyi

Yüksek

Samimiyet

Orta

Çocuk Dostu

Yüksek

Hayvan dostu

Orta

Egzersiz İhtiyaçları

Yüksek

Oyunculuk

Yüksek

Enerji seviyesi

Yüksek

Eğitilebilirlik

Yüksek

Zeka

Yüksek

Havlama Eğilimi

Düşük

Tüy Dökülme Miktarı

Orta

Hovawart'ın Tarihi

Hovawart oldukça nadir bir cins. Bu akıllı köpeğin üremesi, 1922'de benzer çiftlik köpeklerinin soyuna dahil edilmesiyle restore edildi. Bununla birlikte, Hovawarts'ın erken üreme tarihinde Alman Çobanları, Newfoundlands, Leonbergers ve diğer benzer ırklar kullanılmıştır.

Hovawart Bakımı

Bu cins için eğitim çok önemlidir, çünkü zeki, özgür düşünen doğası, bir durumda alacağı ve doğru şekilde yanıt verme konusunda kendi fikrini oluşturacağı anlamına gelir. Ancak bu beklentilerinizi karşılamayabilir.

 

Zeki olmasına rağmen, cinsin gelişmesi yavaştır ve olgunluğa erişmeden önce iki yaş civarında olabilir. Hovawart'ın da inatçı bir çizgisi vardır. Ancak, asla sert veya disiplinli eğitim yöntemleri kullanmayın. Çoğu zaman bu eğitim biçimi hiç yardımcı olmaz, geri teper ve daha fazla davranış sorununa neden olur. Hovawart, olumlu pekiştirmeye çok iyi yanıt verir. Bu akıllı köpekler sizinle çalışmak istiyor, sizin için değil, bu yüzden bir ekip olarak çalışmayı deneyin.

Bu çiftlik koruyucuları, bol miktarda fiziksel ve zihinsel egzersiz gerektirir. Yürüyüş, yüzme, iz sürme ve çok daha fazlası gibi çok çeşitli açık hava etkinliklerini severler. Her gün en az bir saat yoğun aktiviteye ihtiyaç duyarlar ve apartman sakinliğinde iyi değillerdir.

Hovawart, erken yaşlardan itibaren uygun şekilde sosyalleşirse, son derece sadık, sevecen bir aile köpeğidir. Diğer köpeklerle baskın bir yapıya sahip olabilirler, ancak uygun şekilde sosyalleştikleri sürece bu köpekler genellikle diğer evcil hayvanlarla iyi geçinir. 

Hovawart'ın güzel uzun saçları var ama kalın bir ceketi yoktur. Bu, ara sıra fırçalamayı onları temiz tutmak için yeterli kılar. Ancak mevsimsel dökülmeler daha fazla fırçalama ve banyo gerektirecektir. Bu cinsin güçlü, hızlı büyüyen tırnakları vardır, bu nedenle onları düzenli olarak kontrol edin ve düzeltin. Kulaklarını kir veya birikme açısından kontrol ettiğinizden ve dişlerini düzenli olarak fırçaladığınızdan emin olun.

Yaygın Sağlık Sorunları

Hovawart, genellikle, bilinen bir türe özgü sağlık sorunu olmayan çok sağlıklı bir köpektir. Aslında, bu köpeklerin ortalama ömrü 10 ila 14 yıl arasında değişmektedir. Diğer büyük köpekler gibi kalça displazisi bir sorun olabilir, ancak Hovawarts'ta bu hastalığın oranları diğer büyük ırklara kıyasla çok düşüktür. Hipotiroidizm de bazen rastlanır.

Diyet ve Beslenme

Hovawart'ınızı yüksek kaliteli köpek mamasıyla beslemek, onların uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmelerine yardımcı olacaktır. Köpeğinizin aktivite düzeyine ve yaşam evresine uygun farklı gıdalarla karşılanabilecek farklı beslenme ihtiyaçları olacaktır. Hovawart'ınızı beslemek için en iyi yiyecek türünü belirlemek için veterinerinizle konuşun.

 

Artıları

  • Ailesi ile yakın bağlar
  • Paketinin koruyucusu
  • Tipik olarak uzun, sağlıklı, aktif hayatlar yaşayın

Eksileri

  • İnatçı olabilir
  • Yavaş olgunlaşır, gayretli ve sabırlı bir eğitim gerektirir
  • Yüksek egzersiz ihtiyacı vardır; apartmanlar için uygun değil.