MamaPlus Kedi Mamaları

Kedi maması kedilerin ihtiyaçları doğrultusunda onlara özel yapılmış bir besindir. Kedilerin doğru şekilde beslenmeleri için tasarlanmıştır.

MamaPlus Kedi Mamaları

MamaPlus Kedi Mamaları

Kedi maması, kedilerin ihtiyaçları doğrultusunda onlara özel yapılmış bir besindir. Kedilerin doğru şekilde beslenmeleri için tasarlanmıştır.

Kedi maması, kedilerin beslenmesini doğru şekilde planlamak, sağlıklı ve uzun bir ömür yaşamaları açısından büyük önem taşımaktadır. Kediler, beslenmelerine dikkat edilmesi gereken canlılardır. Sıklıkla yapılan beslenme ve mama hataları yüzünden kedilerin yaşam kalitesini düşürebilirsiniz. Türlere özel beslenme metodları farklılaşan evcil kediler için en doğru mamanın seçilmesi büyük önem taşımaktadır. Özellikle insanların yediği bazı besinlerin, baharatların, tuz ve şeker içerikli ürünlerin kedileri zehirleyebildiği bilinmektedir. Bu yüzden mama çeşitleri içinden en doğru olanı tercih etmek gerekmektedir.

Kedi Maması Üretimi Hakkında Kısaca Bilgi

Kedi mamasının nasıl yapıldığı oldukça merak edilen bir konudur. Pek çok vitamin ve amino asidi içeren bazı besin maddeleri, üretim sırasında uygulanan pişirme, basınç ve kimyasal işlemler nedeniyle bozulur ve beslenme yetersizliğinden kaçınmak için mamaya üretimden sonra eklenir.

Örneğin, ette bulunan taurin isimli amino asit, mamanın işlenmesi sırasında bozulur, bu nedenle sentetik taurin daha sonra eklenir. Uzun süreli taurin eksikliği,  kedilerde retinal dejenerasyon, görme kaybı ve kalp krizi ile sonuçlanabilir.

Yaş mama, kuru mamaya göre çok daha farklı bir süreçte üretilmektedir. Genel olarak, et yan ürünleri, sebzeler, tahıllar, mineraller ve yağlar, su ve jelleştirme maddeleri ile karıştırılır ve sonra püre haline getirmek için öğütülür. Sonra, katı hale getirilmesi için bir buhar tünelinde kısmen pişirilir ve bıçaklar ile kesilerek ürünler küp haline getirilir. Böylece ürün, gerçek bir et parçası gibi görünür ve etrafı sos veya jel ile doldurularak bir konserve ya da bir kaba yerleştirilir. Sonra, kabın ağzı kapatılarak 2 saat kadar basınçlı bir pişiricide sterilizasyonu sağlamak için pişirilir. Bu süreç koşullarından dolayı, besinsel olarak tamamen dengeli bir yaş mama üretmek çok zordur ve genelde günlük beslenmede bir ek besin ile takviye edilmesi gerekmektedir.

Kedinizin Mamasını Nasıl Saklamalı/Muhafaza Etmelisiniz?

Mamayı serin ve kuru bir ortamda saklamanız önerilir. Garaj veya açık hava gibi yerlerde saklamanız tavsiye edilmez. Açmadan önce konserve mamaları sıcaklığın 50-100 derece arasında olduğu bir yerde saklayın. Mamanın görünüşü ve tadı değişebileceği için konserve kedi mamasını dondurucuya koymayın.

Açılmış kedi mamaları, nem seviyesini korumak, havaya maruz kalmayı en aza indirmek, ayrıca diğer yiyeceklere koku transferini engellemek için buzdolabında saklanmalıdır.

Açılmış konserve kedi mamasını saklamanın en iyi yolu, nem kaybını ve koku transferini önlemek için teneke kutunun üstüne ona uygun plastik bir kapak takmaktır. Plastik bir kapak mevcut değilse streç film, nem, hava ve koku açısından çok iyi bir bariyer sağlar. Fermuarlı torbalar da iyi bir nem bariyeri sağlar ancak oksijen ve koku açısından koruma sağlamaz.

Kedinizin Maması Kaç Gün Gider?

Bu mamanın kilogramına göre değişmektedir. 10 kiloluk bir mamadan bahsedecek olursak 4.5 kiloluk bir kedi, bu mamadan günde 50 gram tüketmelidir. Bu da demektir ki 10 kiloluk bir mama, kedinize 6.5 ay gidiyor. 5.4 kiloluk bir mama da neredeyse 3 ay gidecektir.

Mamanın kedilere nasıl verileceği önemli bir konudur. Paketlerin üzerindeki beslenme tabloları, kedinizin günlük mama ihtiyacına dair iyi bir tahmin yürütmek amacıyla tasarlanmıştır. Fakat kedinizin yaşına, cinsine ve hareket düzeyine göre mama tüketimi, önemli ölçüde değişkenlik gösterebilir.

Tüm kediler, genelde az fakat sık yerler, bundan dolayı eğer bir kerede porsiyonun tamamını yemezlerse endişelenmeyin. Fakat mama, birkaç saat duruyorsa temiz tutmak için üstünü örtmek ya da kaldırmak daha uygun olacaktır.

Kedi Maması Markaları

Kedi maması sipariş etmeden önce dikkat etmeniz gereken önemli hususlar bulunur. Bunlar, yaş, kilo, cins, kısırlık durumu, alerjenler ve protein oranı.

Alacağınız mamanın içindeki besin değerleri, kedinin yaşına göre değişiklik gösterir. Aynı zamanda kedinizin yaşıyla mamanın miktarı doğru orantılıdır. Doğru şekilde bir seçim yaparsanız mamanın ömrü daha uzun olacaktır.

Bazı markalar, kedilerin cinsine göre de özel mamalar üretir. Kedinizin cinsiyle ilgili önemli olan bir diğer faktör, tüy uzunluğudur. Kediler, kendilerini temizlerken tüy yumakları yutabilirler ve yuttukları bu tüy yumakları, sindirim sisteminde problemler oluşmasına neden olabilir. Bunu engellemek içinse özellikle uzun tüylü kediler için, içeriğinde malt olan mamalar tercih edilmelidir. Ayrıca birçok ırk için özel olarak üretilen mamalar da mevcuttur. Bu şekilde kedinizin cinsine uygun mamayı seçebilirsiniz.

Kediniz kısırlaştırılmış bir kediyse ona uygun mama seçmeniz kedinizin sağlığı için önemli olacaktır. Doğru protein içeriğine sahip olmayan mamalar, kedilerde obezite ve böbrek problemlerine yol açarlar. Kaliteli ürünlerde ise bu tarz rahatsızlıklar ile karşılaşma olasılığı sıfıra yakındır. Beslenmek, tüm canlılarda olduğu gibi kedilerde de yaşamsal önem arz bulundurur. Protein içerikleri güvenilir kedi maması kullanmanızı tavsiye ederiz.

Kediniz için hem kaliteli hem de ucuz kedi maması tercih etmek istiyorsanız markaların indirimlerini takip etmelisiniz. Markalar, zaman zaman kedi maması fiyatlarında indirim uygulamaktadır ve bu indirimleri takip ederek uygun fiyatlara kaliteli kedi maması satın alabilirsiniz.