Kısırlaştırılmış Kedi Mamaları

Kısırlaştırma operasyonu, kedilerin üremesini durdurmak amaçlı yapılan bir cerrahi işlemdir. Veteriner hekimler tarafından gerçekleştirilir.

Kısırlaştırılmış Kedi Mamaları

Kısırlaştırılmış Kedi Mamaları

Kısırlaştırma operasyonu, kedilerin üremesini durdurmak amaçlı yapılan bir cerrahi işlemdir. Veteriner hekimler tarafından gerçekleştirilir. Bu işlem esnasında erkek kedilerin testisleri alınmaktadır. Dişi kedilerde ise kısırlaştırma, yumurtalıklar ve uterusun (rahim) cerrahi yöntemler kullanılarak alınmasıdır. Kısırlaştırma işleminin kedi sağlığı açısından birçok yararı mevcuttur. En başta dişi kedileri kısırlaştırmak, rahim ve yumurtalık kanseri olma riskini ortadan kaldırmaktadır. Aynı şekilde erkek kediler için de kedinin testis problemi yaşaması durumu azaltılmış olur. Tüm bunlar düşünüldüğünde kedilerin kısırlaştırılması bir gereklilik halini almaktadır. Kısırlaştırılmaya bağlı olarak fiziksel aktivitelerinde düşüş olan kediler, kilo almaya müsait duruma gelmektedir. Kısırlaştırılmadan sonra kilo problemleri yaşamamak adına kedilerin kısırlaştırılmış kedi maması ile beslenmeleri son derece önemlidir.

Kısırlaştırılmış Kedi Maması İçerik Özellikleri

Kısırlık ameliyatından sonra kedi sahipleri, kedilerin nasıl beslenmesi gerektiği ile ilgili bilgilendirilmelidir. Kısırlık ameliyatı ardından kedilerde hormonal değişiklikler yaşanır. Bunun sonucunda kedinin yaşam tarzında da farklılıklar gözlemlenir. Operasyondan sonra daha çok bakıma ihtiyacı olan kedilerin beslenme düzenleri içerisinde kısırlaştırılmış kedi mamaları özel bir yer kaplamaktadır.

Kısır kediler için özel olarak üretilen mamaların barındırdıkları yağ, protein oranları oldukça önemlidir. Normal mamaların içerisinde %20 oranında yağ bulurken kısırlaştırılmış kedi mamaları içerisinde %10 oranında yağ bulunmasına dikkat edilmelidir. Kısırlık döneminde hastalıkların daha da artmaması için protein bakımından zengin mamalar tercih edilmelidir.

Kısırlaştırılmış kedi maması, içeriğini dengeli, besin değerleri yüksek maddelerden oluşturulmalıdır. Dengeli olmadığı takdirde böbrek ve idrar yolu hastalıkları gibi rahatsızlıklara neden olabilir. CatPlus kısırlaştırılmış kedi mamaları, içeriğinde yer alan mineral ve vitaminler sayesinde kısırlaştırılmış kediler için uygun içeriklere sahiptir.

Kısır kediler için hazırlanan mamalar yapay koruyucu içermez. A, E ve C vitaminleri açısından zengin olan kısırlaştırılmış kedi mamaları kemik sağlığını desteklemektedir.

Kısırlaştırılmış kedi mamalarının genel özellikleri;

  • Kesinlikte gluten içermemelidirler.
  • Yapay koruyucu içermezler.
  • Eklem sağlığını desteklerler.
  • Kaliteli et ürünlerinin yanında bitkisel maddeler de içerirler.
  • İçerisinde bulunan tahıl oranı alerjik etki taşımaz.
  • Balık yağı içerir.
  • Doğal antioksidanlar içerir.
  • A, C, E vitaminleri yüksek ve değerleri iyidir.

Tüm bu özelliklere sahip olan kısırlaştırılmış kedi mamaları, kedi sağlığını destekleyen mamalardır.

Kısırlaştırılmış kedi mamaları, içerik bakımından da çeşidi bol olan mamalardır. Tavuklu, hamsili, farklı balık çeşitleri gibi seçenekleri mevcuttur. CatPlus kısırlaştırılmış kedi mamaları da tavuklu-hamsili çeşitleriyle ve 5 kg, 10 kg ve 15 kg kısırlaştırılmış kedi maması gibi farklı boyutları ile MamaPlus’ta sizleri bekliyor.

Kısırlaştırılmış Kedi Mamasının Kedi Sağlığı İçin Önemi

Kısırlaştırılmış kedilerin operasyon sonrası beslenmelerine dikkat edilmediği takdirde hızlı biçimde kilo alımı, buna bağlı olarak da obezite ortaya çıkar. Hızla kilo alan kedilerde fiziksel aktivitelerinde azalma yaşanır. Kısırlaştırılmış kedilerin her kilo alımı; diyabet, nefes almada güçlük, mesane kanseri ve kalp hastalığı gibi ciddi hastalıklara yol açabilmektedir. Operasyon sonrasında veteriner hekime danışılarak kediler için ideal olan kedi mamaları öğrenilmelidir. Yüksek protein içeren mamalar kolaylıkla sindirilebilir. Bununla beraber karbonhidrat oranının da düşük olmasına dikkat edilmelidir. Bu, kısır kedilerin kilo kontrolünü sağlamak adına oldukça etkilidir.

Kedilerde böbrek ve idrar keselerinde taş oluşumuna neden olan birçok sebep vardır. Stres, ilerleyen yaş veya susuzluk gibi sebepler ile oluşabilen bu taşlar, yanlış beslenmeden dolayı da oluşabilmektedir. Kısırlaştırılmış erkek kedilerin beslenme düzenleri hakkında özenli davranılmalı: kalsiyum, magnezyum ve fosfor bakımından zengin, dengeli mamalar tüketilmesi sağlanmalıdır.

Kısırlaştırılmış Kedi Mamaları Nasıl Kullanılmalı?

Kısırlaştırılmış kediler, normal kedilerin beslendikleri şekilde beslenebilirler. Fakat kedi sahiplerinin, kedilerini çok dikkatli gözlemlemeleri gerekmektedir. Kısırlaşmış kedilerde hormonal değişiklikler yaşandığı için kediler hızlı biçimde kilo alabilirler. Normal mama kullanıldığı durumlarda kilo kontrolünü sağlamak adına kediye mamayı bir denge içinde vermek gerekmektedir. Bu kontrolü sağlamak yerine kısırlaştırılmış kedi maması kullanmak daha pratik bir yöntemdir. Tabii ki mamaların üzerinde yazan kullanım talimatlarına uyulması şartı ile. Gereğinden fazla tüketilen kısırlaştırılmış kedi maması, kilo kontrolü sağlamak yerine kedinin daha fazla kilo olmasına neden olabilmektedir.

Dikkat edilmesi gereken bir nokta da kuru mama tüketen kedilerin yaş mama kullanan kedilere göre daha fazla su tüketmesi gerektiğidir. Bunun takibi mutlaka yapılmalıdır.

Kedi maması alırken ihtiyaca uygun boyutlarda almak, evdeki kedi sayısına göre 10 kg kısırlaştırılmış kedi maması tercih etmek mamanın hemen bitmemesi açısından faydalı olmaktadır.

Evde bir kediniz var ve mamalara kolayca ulaşabiliyorsanız 5 kg kısırlaştırılmış kedi maması almak da yeterli olmaktadır. Bu, tamamen evdeki kedi sayısına, mamalara kolay bir biçimde ulaşabilmenize göre değişkenlik göstermektedir.