Kedi Beslenmesinde Taurin’in Önemi

Taurine, tümkedi maması türlerinde bulunan önemli bir bileşendir. 

Kedi Beslenmesinde Taurin’in Önemi

Taurine, tümkedi maması türlerinde bulunan önemli bir bileşendir. Bu önemli amino asit her yaştaki kediler için gereklidir ve sağlıklı gelişim, normal kalp kası fonksiyonu, görme ve üreme fonksiyonları için kritiktir. Sindirime bile yardımcı olmaktadır.

 Diğer amino asitlerden farklı olarak taurin, kalp ve göz gibi vücut dokularında serbest amino asit olarak bulunur ve proteinlere dahil edilmez.

Çoğu memeliler diğer amino asitlerden taurin üretirler fakat kediler ve kediler vücutlarının üretebileceğinden daha fazlasına ihtiyaç duyarlar ve bu farklılığı yaratmak için yiyeceklerine güvenirler. Evcil hayvan mamalarının hayvansal protein içerikleri doğal taurin kaynaklarıdır ve amino asit de evcil hayvan maması tariflerine kendi başına eklenebilir.

Kedi mamaları, başlıca bileşen olarak doğal olarak turin açısından zengin olan yüksek kaliteli hayvan tabanlı proteinlerle formüle edilmiştir.Peki neden bu yiyecekleri ilave taurinle destekliyoruz? İki neden var: doğal değişkenlik ve üretim süreci.

Kedi ve yavru kedi mamaları, her bir gıdanın birincil amino asit kaynağını -tavuk, yumurta, kuzu veya balık gibi hayvan bazlı bir protein- desteklemek için taurin içerir. Bu doğal kaynaklar doğal olarak besin içeriklerine göre değişiklik gösterirler, bu yüzden ek bir torin ilave etmek kedinizin veya yavrunuzun her gün beslenmesine yeteri kadar alışmasına yardımcı olur.

Islak besinler için, konserve işlemi yiyeceklerin karmaşık taurin dengesini etkileyebilir. Bu da demek oluyor ki ıslak kedi gıdaları, kedilerin yeterli miktara ulaşmasını sağlamak için, kuru gıdalarda bulunan taurinin iki katı kadar daha fazla taurin içermelidir.

Kedi ve Yavru Kedilerde Taurin Eksikliği Belirtileri

Tüm canlılarda olduğu gibi kedilerde de boşaltım sistemi çok önemlidir.  Özellikle yavru kediler sağlıklı büyüme ve gelişme için sağlıklı bir boşaltım sistemine ihtiyaç duyarlar ve yeterince taurin kullanmayan yetişkin kediler ciddi sağlık sorunları yaşayabilirler. Düşük seviyedeki taurin, zamanla ciddi olabilecek sağlık koşulları için evcil hayvanınızı riske sokar.

Görme Engeli ve Körlük

Taurin, keten gözlerinin, özellikle retinaların düzgün gelişimi ve sürekli sağlığı için gereklidir. Yeteri kadar taurin olmadan retinal hücreler düzgün çalışamaz ve ölebilir, bu da görme bozukluğu ve hatta körlüğe neden olabilir.

Kalp Hastalığı

Taurin, kalp ve damar sağlığını desteklemede önemli bir rol oynar. Taurin eksikliği kalp kasını zayıflatır, bu da kalp yetmezliğine yol açabilir. Bu durum genişlemiş kardiyomiyopati olarak bilinir ve ölümcül olabilir.

Azalmış Üreme Performansı

Optimal üreme sağlığı ve büyümesi aynı zamanda bazı önemli sağlık süreçlerini tamamlamak için taurine ihtiyaç duyar. Gebelik, hemşirelik ve erken büyüme dönemlerinde yeterli düzeyleri korumak, yavru kediler ve anne için sağlıklı yaşam konusunda doğru yapısal gelişimi sağlar.

Evcil hayvanınızı beslemek onlarla ilgilenmenin önemli bir parçasıdır. Taurine gibi malzemelerin önemini öğrenmek, onlara tam olarak bedenlerinin ihtiyaçlarını verdiğinizden emin olmanın bir yoludur. Yavru kedinize sağlıklı bir başlangıç yaparak ve onların beslenme ihtiyaçlarını anlayarak uzun, sağlıklı ve mutlu bir gelecekte onlara en iyi şansı sunmuş olursunuz. Yapabilselerdi kediniz size teşekkür ederdi!