En küçük kedi ırkı; Singapur

En küçük yerli kedi ırkı olarak bilinen Singapur veya Pura, eşsiz görünümü ve sevgi dolu kişiliğiyle ön plana çıkmaktadır.

En küçük kedi ırkı; Singapur

En küçük yerli kedi ırkı olarak bilinen Singapur veya Pura, eşsiz görünümü ve sevgi dolu kişiliğiyle ön plana çıkmaktadır. Bu cins büyük, yuvarlak gözler, büyük kulaklar ve sepya renkli bir kürkle sadece 2 ila 4 kilo ağırlığındadır. Bir zamanlar Singapur'da sıradan bir sokak kedisi olan bu safkan kedigiller artık değerli evcil hayvanların başında gelmektedir.

Irka Genel Bakış

AĞIRLIK: 2 ila 4 kilo
UZUNLUK: 23 ila 30 cm
CEKET: Kısa
KABAN RENGİ: Sepya agouti
GÖZ RENGİ: Yeşil, ela veya sarı
YAŞAM BEKLENTİSİ: 11 ila 15 yıl

Singapur Kedisinin Özellikleri

Sevgi Düzeyi: Yüksek
Dostluk: Yüksek
Çocuk Dostu: Yüksek
Hayvan Dostu: Yüksek
Egzersiz İhtiyaçları: Orta
Şakacılık: Yüksek
Enerji Seviyesi: Orta
Zeka: Yüksek
Tüy Dökülme Miktarı: Düşük

Singapur Kedisinin Tarihçesi

Singapur'un tam olarak nasıl ortaya çıktığı konusunda bazı tartışmalar olsa da bu kedilerin Singapur sokaklarında ortaya çıktığı düşünülmektedir. 1970'lerde Singapur, bu çarpıcı kedileri safkan bir kediye dönüştürmeye başlayan Hal ve Tommy Meadow tarafından Amerika Birleşik Devletleri'ne getirilmiştir. 1982'de Singapur kedi ırkı, CFA tarafından da tanınmıştır.

Singapur Kedi Bakımı
Singapur'un küçük boyutunun sizi aldatmasına izin vermeyin. Bu minyatür kedigiller karakter olarak sevgi dolu, yaramaz, meraklı ve çok şefkatlidirler.

Singapur çok sosyal bir kedidir ve kanepede vakit geçirme gibi günlük aktivitelerinize katılmayı sever. Bu insan odaklı kediler en çok aileleriyle birlikteyken mutlu olurlar. Küçük yaşlardan itibaren sosyalleştiklerinde köpekler de dahil olmak üzere hem insan hem de hayvanlar ile birlikte yaşama refleksleri gelişir. Sonuç olarak, uzun süre yalnız bırakıldıklarında bu durumdan kötü etkilenirler.

Singapur'un minik gövdesi sağlam ve kaslıdır, bu da bu küçük kedileri tırmanma ve diğer enerjik aktiviteler için iyi donanımlı hale getirir. Çok eğlencelidirler ve meraklı doğaları, günlük olarak bir şeylere girmeye yatkın oldukları anlamına gelir. Tırmalama direkleri, kedi ağaçları ve oyun alanları, yapboz oyuncakları, onları eğlendirmeye, zenginleştirmeye ve egzersiz yapmaya devam etmelerine yardımcı olacaktır.

Parlak, sepya tonlu tüyleri oldukça kısadır, yani taramak oldukça kolaydır. Tüylerinin sağlıklı ve parlak kalması için haftada bir fırçalanması yeterli olacaktır. Kulaklarında kir olup olmadığını kontrol ettiğinizden, tırnaklarını düzenli olarak kestiğinizden ve dişlerini de fırçaladığınızdan mutlaka emin olun.

Singapur, oldukça zeki bir türdür ve yeni şeyleri hızla öğrenebilir. Bu, eğitimini nispeten kolaylaştırır. Onlara yapboz oyuncakları gibi zihinsel oyuncaklar vererek veya onlara numaralar öğreterek, kedinizi meşgul ve mutlu edebilirsiniz.  

Yaygın Sağlık Sorunları

Her kedi sahibi, obezite ve kulak enfeksiyonları da dahil olmak üzere herhangi bir kedi ırkında ortaya çıkan genel sağlık sorunlarına dikkat etmelidir. Bununla birlikte, Singapur'larda dikkat edilmesi gereken birkaç cinse özgü sağlık sorunları da vardır. Bunlar şunları içerir:

  • Piruvat kinaz eksikliği
  • Rahim ataleti

Diyet ve Beslenme

Uzun ve sağlıklı bir yaşam sağlamak için, Singapur'un yüksek kaliteli kedi mamasını beslediğinizden emin olun. (Örneğin; CatPlus Yetişkine Kedi Maması) Çiğ gıda diyeti, popülaritesi artan ve kedinizin diyet ve beslenme ihtiyaçlarına uyan başka bir seçenektir.

Her kedinin kendine has beğenileri, hoşlanmadıkları ve beslenme ihtiyaçları olacağından, diyet seçeneklerini değerlendirirken sorularınız varsa daha fazla bilgi için veterinerinize danışmanız en iyisidir.

Artıları

  • Son derece sevecen ve sosyaldir.
  • Oyun süresinin ve yeni numaraların öğrenilmesinin tadını çıkarır.
  • Kısa ceketin tımar edilmesi kolaydır.

Eksileri

  • Bol miktarda zihinsel ve fiziksel egzersiz gerektirir.
  • İnsan veya hayvan arkadaşı olmadan ayrılık kaygısından muzdarip olabilir.