British Shorthair Bakımı ve Özellikleri

British Shorthair, tam bir ev kedisidir. Yalnız kalmaktan asla şikayet etmezler. Çocuklarla ve insanlarla arası son derece iyidir.

British Shorthair Bakımı ve Özellikleri

British Shorthair Bakımı ve Özellikleri

Biritish Shorthair, İngiltere menşeili bir kedi ırkıdır. İlk olarak 19. yüzyılda kedi üreticisi olan Harrison Weir’ın katıldığı bir yarışmada görülmüştür. İran kedisi ile birlikte en çok rağbet gören kedi cinslerinden biridir. Pek çok kaynağa ve ankete göre, dünyanın en çok bilinen kedi türüdür. Son derece uysal olan British Shorthairlar, sabırlı ve en sessiz kedi cinslerinden biridir. Vücut yapısı olarak yuvarlak hatlara sahip olan British Shorthair, güçlü ve heybetli bir vücut yapısına sahiptir. Vücudu son derece kaslıdır. Boyu ise orta uzunluktadır.

Pek çok renkte British Shorthair bulunmaktadır ama en çok rastlanan renk gridir. Sık ve yumuşak tüylere sahiptir. Geniş bir kafa yapısına, yuvarlak ve iri patilere sahiptir. Göğüs yapıları geniştir, gözleri iri ve renklidir. Erkekleri 10 kilograma kadar çıkarken dişileri ise 7 kilograma kadar çıkabilmektedir. İyi bakıldığında uzun bir ömre sahiptirler. Ortalama ömürleri 14 ila 20 yıl arasında değişmektedir.

British Shorthair, tam bir ev kedisidir. Yalnız kalmaktan asla şikayet etmezler. Çocuklarla ve insanlarla arası son derece iyidir. Uysal yapılarından dolayı her ortama kolayca uyum sağlamaktadırlar. Yaramaz olmadıkları için diğer hayvanlarla ilişkileri iyidir, yalnız kaldıklarında da aynı uysallığı devam ettirebilmektedirler. Oyun oynamayı sevseler de bulundukları ortamı dağıtmazlar.

Anne olarak da son derece şefkatli ve ilgilidirler. Ortalama tek doğumda üç yavru dünyaya getirirler. Yavru kedilerin olgunlaşma süreci uzun sürer. Bu nedenle, genel anlamda ömürleri de uzundur. Eğitilmeye açıktırlar, yapılarından dolayı sahiplerine de son derece bağlıdırlar.

British Shorthair’i diğer kedilerden ayıran en büyük özelliği tüyleridir. Tek katmanlı tüy yapısına sahip olan Shorthair, bu nedenle pek fazla bakıma ihtiyaç duymaz. Sık ve kısa tüylerinde çok kırılma olmaz. Bu nedenle haftada bir kez taranması tüy bakımı için yeterlidir.

Yuvarlak ve iri gözlere sahip olan Shorthair, sert siması ile dikkat çeker. Gözleri genellikle sarıdır. En büyük sorunları bağırsak hastalıklarıdır. Kalıtsal bir sağlık sorunları bulunmamaktadır. Sokakta yaşama şansları yok denecek kadar azdır. Aynı zamanda ilgi görmeyen pek çok Shorthair zaman zaman bunalıma girebilmektedir.

Son derece sabırlı olan British Shorthair, kalabalık ortamlardan ve eve yeni gelen misafirlerden pek hoşlanmazlar. Yaz dönemleri onlar için çok zorlu geçer. Sıcaktan hiç hoşlanmadıkları için zaman zaman bu dönemlerde bunalıma girebilirler. Bu yüzden klimalı ortamlara bayılırlar.

British Shorthair kedi türü, kesinlikle kucağa alınmaktan veya kucakta taşınmaktan hoşlanmaz! Eğer çocuğunuza bu bilgiyi anlatırsanız çok iyi anlaşabilirler. British Shorthair ırkı, çocuklarla çok iyi geçinebildiği kadar diğer hayvanlarla da iyi geçinirler.