Annesiz Yavru Kedi Bakımı

Öncelikli olarak yetim yavru kedileri bir veterinere götürülmelidir. Veterineriniz yavru kedi bakımı konusunda size tavsiyelerde bulunabilir ve hayvan kurtarma grupları için iletişim bilgileri sağlayabilir.

Annesiz Yavru Kedi Bakımı

Annesiz Yavru Kedi Bakımı

Öncelikli olarak yetim yavru kedileri bir veterinere götürülmelidir. Veterineriniz yavru kedi bakımı konusunda size tavsiyelerde bulunabilir ve hayvan kurtarma grupları için iletişim bilgileri sağlayabilir. Yaşamlarının ilk birkaç haftasında yavru kedilerin uygun beslenmeye, sıcaklığa, sosyalleşmeye ve idrar yapma ve dışkılama konusunda yardıma ihtiyaçları vardır. Yavru kedilere normal inek sütü vermemeniz gerekmektedir çünkü inek sütü, yavru kedilerin ihtiyaç duyduğu protein ve besinleri içermez ve onları (ve yetişkin kedileri) ishal yapabilir.

Annesiz yavru kedilerin beslemesi;
Yavru kedi, yetişkin bir kediden iki ila üç kat daha fazla kaloriye ihtiyaç duyar. Anne kedinin sütü, bir yavru kedinin tüm besin ihtiyaçlarını yaşamın ilk 4 haftasında karşılar. Yeni doğan yavru kedi her 1-2 saatte bir emzirebilir.

Yetim yavru kedi bulursanız, veterinerinizden veya bir hayvan refahı grubunuzdan küçük bir kumu olan bir anne kedi bulmanıza yardım etmesini isteyin, çünkü yavru kedileri emzirebilir. Koruyucu bir anne kedi bulamazsanız, veterinerinizden yavru kedileri ticari bir yavru kedi maması süt ikamesi ile nasıl biberonla besleyeceğinizi ile ilgili bilgi isteyebilirsiniz.

Yavru kediler, dört ayak üzerinde veya karınları üzerinde dik olarak (anneden emzirme için aynı pozisyon) yatarak beslenmelidir. Yavru kediler biberonla besleniyorsa, omzunuza tutularak ve nazikçe sırtlarını ovalayarak gazları çıkarılmalıdır. Yavru kedileri aşırı beslememeye veya yetersiz beslememeye dikkat edin; veterineriniz size, yavru kedilerin doyduğunu nasıl anlayacağınızı öğretebilir. Bir yavru kedi biberon almayı reddediyorsa, zayıf görünüyorsa veya biberondan emzirirken sorun yaşıyorsa derhal veterinerinize haber verin.

Yaşamlarının ilk 3 haftası boyunca, yetim yavru kediler genellikle her 2 ila 4 saatte bir yavru kedi maması ile biberonla beslenmeleri gerekir. Yavru kediler 3 ila 4 haftalık olduklarında, onları günde dört ila altı kez, az miktarda nemli, kolay çiğnenebilir, yavru kedi maması ile karıştırılmış bir yavru kedi sütü ikame yemi ile besleyin.

Annesiz yavru kedilerin sosyalleşmesi;
İnsanlarla düzgün bir şekilde sosyalleşmek için yavru kediler 2 ila 7 haftalıkken ele alınmalıdır; bu dönem sosyalleşme için önemli bir dönem olarak kabul edilir. 2 haftadan küçük yavru kedilere bakıyorsanız, ne kadar ele alınması gerektiği konusunda yönergeler için veterinerinize danışın. 10 ila 12 haftalık olmadan önce insanlarla temasa geçen yavru kedilerin, yaşamları boyunca insanlarla daha iyi etkileşim kurma olasılıkları daha yüksektir. Yavru kediler nazikçe ele alınmalıdır; bu nedenle, yavru kedilerle, küçük çocukların etkileşimi denetlenmelidir.

Annesiz yavru kedilerin temizliği;
Yavru kediler beslenme sırasında dağınık olma eğilimindedir, bu nedenle düzenli olarak temizlenmeleri gerekir. Yavru kedileri ılık suyla nemlendirilmiş bir bezle nazikçe silerek temizleyin. Kurulanmaları için, bir havlu veya düşük sıcaklıkta saç kurutma makinesi kullanabilirsiniz.