Köpeklerde İştah Kaybı Neden Olur?

Köpeklerde iştah kaybı genel olarak karşılaşılan bir durum olarak görülür. Bu iştah kaybının bazı faktörlere bağlı olarak birkaç sebebi olabilir. Köpek sahipleri böyle bir durum yaşadığında endişelenmemeli ve bu durumun olası nedenlerini iyi bir şekilde analiz etmelidir.

Köpeklerde İştah Kaybı Neden Olur?

Köpekler Neden İştah Kaybı Yaşar?

Köpeğimde iştah kaybı var diyorsanız bu iştah kaybının birkaç sebebi olabilir. Köpeklerin iştah kaybı yaşama sebepleri basitçe şu şekilde açıklanabilir;

  • Köpeğinizde henüz sizin fark edemediğiniz bir rahatsızlık olabilir. Rahatsızlık çeken köpeğinizin ise iştahının kesilmesi normaldir.
  • Köpeğinizin vücudunun herhangi bir bölgesinde acı ya da ağrı olabilir. Bu nedenle köpekler böyle durumlarda yemekten kesilir.
  • Köpeğinizin sindirim sisteminde bir bozukluk meydana gelmiş olabilir. Böyle bir durumda köpeğinizi yürütmeli ve tuvaletini yapana kadar beklemelisiniz. Büyük ihtimalle köpeğiniz ishal ya da kabızlık problemi ile uğraşıyor olabilir.
  • Köpeğiniz için tercih ettiğiniz mama ağzı açık bir şekilde kalmış olabilir. Köpekler kokusunu kaybeden mamaları yemeyi reddeder.
  • Köpeğiniz onun için tercih ettiğiniz mamayı beğenmemiş olabilir. Bu nedenle köpeğinize daimi olarak vereceğiniz mamayı bulmak için birkaç defa mama değişikliği yapabilirsiniz.
  • Eğer yeni bir mamaya geçiş yaptıysanız bu durum köpeğinizin hoşuna gitmemiş ve eski mamasını istiyor olabilir.

Yazı İçeriği

Köpekler Neden Mama Yemez?

Köpekte iştah kaybı bazı köpek sahiplerinin canını sıkan bir durum olabilir. Eğer köpeğiniz mama yemeyi bıraktıysa paniğe kapılmadan onu veterinere götürmeyi tercih edebilirsiniz. Veterineriniz bu iştah kaybının sebebini kısa bir süre içinde anlayacaktır. Eğer köpeğiniz kuru mama yemeyi bıraktıysa yaş mama ile onu heyecanlandırmayı deneyebilirsiniz. Köpekler genelde yaş mamayı reddetmez ve severek tüketir. Eğer köpeğiniz yalnızca kuru mamayı yemek istemiyor ise bu noktada kuru mama tercihinizi değiştirmeniz gerekir.

Köpeğinizin herhangi bir hastalıktan dolayı iştahının kesilip kesilmediğini anlamak için ise pişmiş olacak şekilde tavuk, et ya da ciğer vermeyi de deneyebilirsiniz. Köpeğiniz bu besinleri de iştahla yiyor ise sorunun kuru mama seçiminizde olduğu rahatlıkla söylenebilir.

İlgili Ürünler:

Köpeklerde İştah Kaybı Nasıl Geçer?

Köpeğin iştah kaybını geçirme için öncelikle köpeğin neden mama yemediğini bulmak gerekir. Köpeğiniz eğer hasta değil ise büyük ihtimalle tercih ettiğiniz mamayı sevmemiş demektir. Ekonomik olduğu için sıklıkla tercih edilen ancak besin değeri düşük olan mamalar köpekler tarafından sevilmez. Köpeğinize kaliteli ve besin değerleri yüksek mamalar vermeniz gerekir. Böylece köpeğiniz gün içerisinde alması gereken tüm besin ve vitamin ihtiyaçlarını bu kaliteli mamalar sayesinde karşılar.

Eğer köpeğiniz düşük kalitede mamayı tüketmeyi reddediyorsa onu zorlamamalı ve yüksek kaliteli özelliklere sahip yeni bir mama arayışı içine girmeniz gerekir.

Köpeğin İştahının Açılması İçin Ne Yapılmalıdır?

Eğer iştah kaybından dolayı endişe duyuyor ve köpeğinizin iştahını açmak istiyorsanız ilk olarak onu heyecanlandırmayı deneyebilirsiniz. Bu aşamayı ödül mamaları ile yapmak en doğrusu olur. Köpeğinize birkaç adet ödül maması verdikten sonra yemeyi reddettiği mama için tekrar denemelere başlayabilirsiniz. Dilerseniz mamanın içerisine yaş mama ya da pişmiş et, tavuk gibi besinler de koyabilirsiniz. Genellikle bu opsiyonlar köpeklerin iştahını açar ve mama yemesine yardımcı olur. Tüm bunların yanı sıra eğer düşük kalitede bir mama kullanıyorsanız bu noktada seviye atlayarak yüksek kaliteli bir mamaya geçiş yapmalısınız. Köpeğiniz şüphesiz yüksek kaliteye sahip yeni mamasını iştahlı bir şekilde yiyecektir.

Köpeklerde iştah kaybı durumu ve bu durumda neler yapılabileceği bu şekilde ifade edilebilir. Siz de köpeğinizin sağlığı ve mutluluğu için kaliteli bir mama siparişinde bulunabilirsiniz.