Köpeklerde Genel Bakım

Bir köpek herhangi bir eve harika bir enerji ve katkı olabilir ancak deneyimli bir

Köpeklerde Genel Bakım

Bir köpek herhangi bir eve harika bir enerji ve katkı olabilir ancak deneyimli bir evcil hayvan ebeveyni veya ilk kez evlat edinen biri olsanız da köpek arkadaşınızın sağlığını ve mutluluğunu birinci öncelik olarak tutmak önemlidir. Aşağıda tüm köpek ebeveynleri için bazı yararlı ipuçları bulunmaktadır.

Besleme

  • Sekiz ila 12 haftalık yavruların günde dört öğüne ihtiyacı vardır.
  • Yavruları üç ila altı aylıkken günde üç öğün besleyin.
  • Yavruları altı aydan bir yıla kadar günde iki öğün besleyin.
  • Köpeğiniz ilk doğum gününe ulaştığında, genellikle günde bir öğün yemek yeterlidir.
  • Daha büyük köpekler veya şişkinliğe yatkın olanlar da dahil olmak üzere bazı köpekler için iki küçük öğün beslemek daha iyidir.

Birinci sınıf kuru mama yetişkin köpekler için dengeli bir beslenme sağlar ve su, et suyu veya konserve mama ile karıştırılabilir. Köpeğiniz süzme peynir, pişmiş yumurta veya meyve ve sebzelerin tadını çıkarabilir, ancak bu ilaveler günlük yiyecek alımının yüzde onu geçmemelidir.

Yavru köpekler, yüksek kaliteli, markalı bir köpek maması (büyük ırklar için büyük ırk köpek maması) ile beslenmelidir. Lütfen "insan yemeğini" sınırlayın, çünkü vitamin ve mineral dengesizliklerine, kemik ve diş sorunlarına neden olabilir ve çok seçici beslenme alışkanlıklarına ve obeziteye neden olabilir. Temiz, tatlı su her zaman mevcut olmalı ve yiyecek ve su kaplarını sık sık yıkadığınızdan emin olun.

Egzersiz Yapmak
Köpeklerin kalori yakmak, zihinlerini canlandırmak ve sağlıklı kalmak için egzersize ihtiyaçları vardır. Bireysel egzersiz ihtiyaçları, cins veya cins karışımına, cinsiyete, yaşa ve sağlık düzeyine göre değişir. Egzersiz ayrıca köpeklerin can sıkıntısından kaçınmasına yardımcı olur ve bu da yıkıcı davranışlara yol açabilir. Denetimli eğlence ve oyunlar, evcil hayvanınızın kazma, gütme, çiğneme, geri alma ve kovalama konusundaki içgüdüsel dürtülerinin çoğunu tatmin edecektir.

Tımar
Köpeğinizin temiz kalmasına yardımcı olun ve sık fırçalama ile tüy dökülmesini azaltın. Sıcak havalarda her gün pire ve kene kontrolü yapın. Çoğu köpeğin yılda birkaç defadan fazla yıkanması gerekmez. Banyodan önce, paltodaki tüm paspasları taraklayın veya kesin. Kaplamadaki tüm sabunu dikkatlice durulayın, aksi takdirde kir sabun kalıntılarına yapışacaktır. Daha fazla bilgi için lütfen Köpek Bakım İpuçları sayfamızı ziyaret edin.

Taşıma
Bir köpek yavrusu veya küçük bir köpek taşımak için, bir elinizi köpeğin göğsünün altına koyun, ön kolunuz veya diğer eliniz arka ayakları destekler. Yavru köpeğinizi veya küçük köpeğinizi asla ön bacaklarından, kuyruğundan veya boynunun arkasından kaldırmaya veya tutmaya çalışmayın. Büyük bir köpeği kaldırmanız gerekiyorsa, bir koluyla göğsünü ve diğeriyle arka ucunu destekleyerek alt taraftan kaldırın.

Yuva
Evcil hayvanınızın dinlenmek için sıcak ve sessiz bir yere ihtiyacı vardır, hava akımından ve yerden uzak. İçine temiz bir battaniye veya yastık yerleştirilmiş bir eğitim yatağı veya köpek yatağı idealdir. Köpeğin yatağını sık sık yıkayın. Köpeğiniz dışarıda çok zaman geçirecekse, sıcak havalarda gölgeye ve bol miktarda soğuk suya ve soğuk olduğunda sıcak, kuru, üstü kapalı bir barınağa erişimi olduğundan emin olun.

Pireler ve Keneler
Sıcak mevsimlerde köpeğinizin pire ve keneler için günlük muayeneleri önemlidir. Pireleri bulmak ve çıkarmak için bir pire tarağı kullanın. Birkaç yeni pire ve kene kontrolü yöntemi vardır. Bu ve diğer seçenekler hakkında veterinerinizle konuşun.

İlaçlar ve Zehirler
Köpeğinize asla bir veteriner tarafından reçete edilmemiş ilaç vermeyin. Hayvanınızın zehirli bir madde yuttuğundan şüpheleniyorsanız veterinerinizi arayın.

Köpek Tedarik Kontrol Listesi

  • Üstün kaliteli köpek maması ve ikramları
  • Mama kabı
  • Su kabı
  • Güvenli çiğneme oyuncakları dahil oyuncaklar, oyuncaklar ve daha fazla oyuncak
  • Pire tarağı dahil bakım için fırça ve tarak
  • Lisans ve kimlik etiketli tasma
  • Taşıyıcı (küçük köpekler için)
  • Eğitim Yatağı
  • Sıcak battaniye veya havlu ile köpek yatağı veya kutusu
  • Köpek diş fırçası

Güvenli, çitle çevrili bir alanda değilseniz, dışarıdayken köpeğinizi tasmalı tutun. Köpeğiniz bir komşunun bahçesine, kaldırıma veya halka açık herhangi bir yere dışkılıyorsa, lütfen temizleyin.