Kediler Neden Musluktan Su İçerler?

Kediler neden musluktan su içer sorusuna birkaç farklı cevap verilebilir. Kediler bilindiği üzere belirli hareketleri olan canlılardır ve bazı zamanlarda kedi sahipleri bu eylemlere anlam veremez. Eğer kedinizin musluktan su içtiğini görüyorsanız bu durumun farklı sebepleri olabilir.

Kediler Neden Musluktan Su İçerler?

Kedilerin Musluktan Su İçme Nedenleri Nelerdir?

Kedilerin musluktan su içmesinin en yaygın sebebi olarak kediler akmayan bir suya karşı güven duymaz. Bu düşünce tarzı kedilerin doğasında vardır ve bu nedenle musluktan su içmekten vazgeçemezler. Musluktaki su akışkan bir halde olduğu için bu suyun kedinize çekici gelmesi doğal olarak kabul edilir. Başka bir sebep olarak ise kedilerin su kabının bulunduğu yeri beğenmemesi denilebilir. Kediler seçici canlılar olarak bilinir ve eğer konumlandırdığınız su kabının yerini beğenmezse su içmeyi reddedebilir. Aynı zamanda evde beslediğiniz kediniz musluğunuzdan akan suyunun tadını sevdiği için de içiyor olabilir.

Yazı İçeriği

Kedilere Musluk Suyu Mu Yoksa İçme Suyu Mu Verilmelidir?

Kediler neden musluktan su içer diye düşünmeden önce bazı evcil hayvan sahipleri kedilerine içme suyu mu yoksa musluk suyu mu vermesi gerektiğini düşünür. Musluk suyunun kediler için herhangi bir zararı yoktur denilebilir. Eğer yaşadığınız bölgedeki musluk suyu içilebilir bir nitelik taşıyor ise kedinize musluk suyu verebilirsiniz. Aynı zamanda kedileriniz için hazır içme sularını tercih etmekte de son derece özgürsünüz. Kedinize iki su türünü de denetebilir ve kedinizin damak tadına göre bu seçimi yapabilirsiniz. Eğer kediniz musluk suyunun tadını daha çok sevmişse akan musluktan su içmek isteyebilir.

Kedilere Su Kabı Seçerken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

Kedilerin su kaplarını yadırgaması ve bu konuda seçici olması son derece yaygın bir durumdur. Kedinize su kabı seçerken ilk olarak kabın boyutunu dikkate alabilirsiniz. Yavru ve yetişkin kediler için ayrı üretilen su kaplarını tercih edebilirsiniz. Kediler aynı zamanda bazı durumlarda su kaplarının bulunduğu yeri beğenmediği için de su içmek istemez. Bu sorunu çözmek için ise belirli aralıklar ile su kabının yerini değiştirebilirsiniz. Kediniz su içmeye başladıysa su kabını konumlandırdığınız yer hoşuna gitmiş demektir. Ayrıca kediler tuvaletleri ve su kaplarının da yan yana olmasını istemez. Eğer kedinizin su kabını tuvaletinin yanına koyduysanız kedinizin su içmek istememesi son derece doğal karşılanır.

Kedilerin Yeme ve İçmesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Şüphesiz size hayat arkadaşlığı yapan evcil hayvanlarınızın yeme ve içme düzenine son derece özen göstermeniz gerekir. Özellikle kediler seçici canlılar olduğu için her mamayı yemediğini ya da her suyu içmediğini kolay bir şekilde görebilirsiniz. İlk olarak kedinizin damak tadına uygun kaliteli bir mama seçimi yapmanız gerekir. Çeşitli seçenekler arasından kedinizin en çok sevdiği mama türünü bulabilirsiniz. Kaliteli mama seçiminiz kedinizin sağlıklı olmasını ve ömrünün uzun olmasını sağlar. Kedinizin yaşına ve durumuna bağlı olarak öğün sayılarını kendiniz belirleyebilirsiniz.

Seçeceğiniz kaliteli mama kedinizi mutlu edecek ve aynı zamanda yeme içme düzenini de rayına oturtacaktır. Düzenli olarak mama tüketen kediniz aynı zamanda düzenli olarak da su içecektir. Bir mamanın kaliteli olup olmadığını ise kullanıcı memnuniyeti ya da fiyat ve performans gibi unsurları göz önüne alarak anlayabilirsiniz. Şüphesiz can dostunuz kaliteli mama ile ödüllendirilmeyi hak ediyor.

Kediler neden musluktan su içer sorusunun yanı sıra kedilerde kaliteli mama kullanımının önemi de bu şekilde ifade edilebilir. Gerekli araştırmaları yaparak kediniz ya da kedileriniz için uygun nitelikte mama çeşidini bulabilirsiniz.