Kediler İçin Kış Bakım Önerileri

Kış aylarının gelmesiyle beraber soğuklar etkisini iyice göstermeye başladı ve bu bizlerin yanı sıra hayvan dostlarımız için de zor günlerin geldiği anlamını taşıyor.

Kediler İçin Kış Bakım Önerileri

Kış aylarının gelmesiyle beraber soğuklar etkisini iyice göstermeye başladı ve bu bizlerin yanı sıra hayvan dostlarımız için de zor günlerin geldiği anlamını taşıyor. Daha kalın giyinerek, vitamin ağırlıklı beslenerek kendimizi koruduğumuz gibi evimizin sadık dostları kedilerimizi de korumamız gerekiyor. Evcil kedilerimizin bu konuda daha hassas olduğunu düşünürsek kedi bakımı büyük önem taşımakta. Soğuk havalarda kedi bakımı zor gibi gözükse de birkaç önlemle kışı keyifle ve sağlıkla geçirebilirsiniz.

Kedilerin Kış Bakımı Nasıl Olmalı?

Evcil kedilerimiz kış aylarında bilgi ve özen gerektiren bir bakımı ister. İlk olarak önceliğimiz sıcaklıklarını korumak olmalıdır. Evin sıcaklığının 21 derecenin altına düşmemesi kedimizin sıcaklığı korumak için ideal derecedir. Kedinizin uyuduğu yatağın da sıcak olması gerekiyor. Özellikle kedi yatağının bulunduğu mekanda cam ve kapıları kontrol ederek açık unutmamaya dikkat etmelisiniz. Kedi ebeveyni olarak bilmelisiniz ki evde kedi bakımı sokak kedilerine göre daha hassastır. Bu yüzden tüm koşulları sağladığınız halde üşümeye devam ediyorlarsa, son çare olarak onları sıcak tutacak kıyafetler giydirebilirsiniz. Giydirdiğiniz kıyafetlerinde lütfen dar olmamasına dikkat edin. Uzun süreli olarak kıyafet giydirmeniz, tüylerini yalayamadığı için sevgili kedinizi rahatsız edecektir.

Kedilerin Üşüdüğü Nasıl Anlaşılır?

Patilerini kontrol ederek başlayabilirsiniz. Patileri, burnu ve kulakları soğuksa üşümüş demektir. Dinlenme köşesine bir battaniye bırakabilir ya da direkt olarak sararak üşümesinin ve hasta olmasının önüne geçebilirsiniz. Soğuk havalara kediler tüy değiştirerek adapte olmaya çalışır. İnce yazlık tüylerini, daha kalın kışlık tüyler ile değiştirir. Kedi bakımı yapacağınız zaman tüylere öncelik verebilir, daha uzun süre tüylerini fırçalayarak ve tarayarak, deri üzerinde bir masaj etkisi oluşturabilir ve sağlıklı bir geçiş yapmalarını sağlayabilirsiniz. Bu aynı zamanda evinizde tüy topakları oluşmasını engelleyecektir.

Kedilerde Beslenme Oldukça Önemli

Bir kedi sever olarak kendi sağlığınız kadar sadık dostlarınızın da sağlığına dikkat etmelisiniz. Kedi bakımı denildiğinde içerisine beslenmenin de girdiğini unutmamalı ve kış aylarında beslenmelerine mineral ve vitamin kaynağı olan yaş ve kuru mama ile destek vermelisiniz. Soğuğa karşı ısı ve enerji üretimi için iyi beslenmeleri gerekiyor. Ancak evde beslediğimizden dolayı mama miktarlarında değişiklik yapmanıza gerek kalmayacaktır. Temiz bir kap içerisinde temiz su bulunmasına ve suyun oda sıcaklığında hatta ılığa yakın olmasına dikkat edebilirsiniz. Daha fazla mama verdiğiniz takdirde soğuğunda etkisiyle hareketleri iyice azalacak olan kediniz yaza doğru şişmanlamaya başlayabilir.

Yavru Kediler Şişmanlamaya Başladıysa

Kış geldiğinde kedinizde bir uyuşukluk ve hareketsizlik mi hissediyorsunuz? Bu durum oldukça normal çünkü kışın daha fazla uyuyarak enerji depolarlar. Kedi ebeveyni olarak size düşen hareketsizliğini ortadan kaldırmak için oyun oynamak. Ya da top vb. oyuncaklar ile tırmanma alanları da uyuşukluğunu gideren çözümler arasında yer aldığını unutmayınız. Sanılanın aksine evde kedi bakımı zor değil, sadece kışın biraz daha fazla özen gerekiyor.

Peki Sokaklardaki Dostlarımıza Neler Yapabiliriz?

Evcil hayvanlarımızın yanı sıra sokaktaki dostlarımızın da kedi bakımına ihtiyacı olduğunu unutmayalım. Onlar için mutlaka kapımızın önüne bir kap su ve mama bırakalım. Suyu günlük olarak tazeleyelim ve donmasına izin vermeyelim. Sokak kedileri daha fazla ısı ve enerjiye ihtiyaç duyduklarından her zaman verdiğiniz mama ölçüsünü mutlaka artırın. Soğuktan korunmalarını önlemek için bulabildiğiniz malzemelerden veya bağlı olduğunuz ilçe belediyesinden destek alarak kedi evi yapabilirsiniz. En önemlisi ise aracınıza binmeden mutlaka kaputa vurmalısınız çünkü kış aylarında pek çok kedi ısınmak için kaput içlerine sığınabiliyor.