Kedi Kumu Temizliği Hangi Sıklıkta, Nasıl Yapılmalıdır?

Evcil hayvan sahiplerinin dikkat etmesi gereken durumlardan biri kedi kumu temizliğidir.

Kedi Kumu Temizliği Hangi Sıklıkta, Nasıl Yapılmalıdır?

Kedi Kumu Temizliği Hangi Sıklıkta, Nasıl Yapılmalıdır?

Evcil hayvan sahiplerinin dikkat etmesi  gereken durumlardan biri kedi kumu temizliğidir. Kedi kumunun her zaman temiz olması, kumun bulunduğu ortamın hijyenik olmasını sağlar ve çeşitli hastalıkları da uzak tutar.

İyi bir evcil hayvan sahibi olmanın en önemli faktörü temizlikten geçmektedir. Unutulmamalıdır ki hijyenik bir ortam uzun ve sağlıklı yaşamdır. Bu nedenle sevimli dostlarınızın tüm bakımlarından siz sorumlusunuz. İşte kedi kumu temizliğini ne sıklıkla, nasıl yapmanız gerektiğine bu yazımızda yer verdik.

Kedinizin tuvaletini yaptıktan hemen sonra kum temizliğini gerçekleştirmek en doğru yöntem olacaktır. Kedinizin kumunu günde en az iki kere temizlemeniz gerekmektedir. Eğer kediniz tuvaletini yaptıysa ve kumu temizlenmediyse bu durum, hem siz hem kediniz için büyük sağlık sorunları doğurabilir.

Kedi kumunun bulunduğu kısma paspas koymak, kedinizin kuma girip çıkarken dışarı sıçrayan kum tanelerinin dağılmamasına fayda sağlamaktadır. Kedi kumunu bulunduğu alandan oynatmadan, o bölgeden taşımadan düzenli olarak temizlemek zorundasınız.

Kedi kumu temizliği, sadece kedinizin tuvaletini yaptıktan sonra kepçe temizliği ile bitmemektedir. Kedi kumunu sürekli üstüne doldurmak yerine iki haftada bir, kum kabının yıkanması önerilmektedir.

Kedi kum kabını yıkarken sıcak su ve yumuşak sabunla yıkamaya dikkat edilmelidir. Asla kimyasal deterjan kullanmamaya özen gösterilmelidir. Sevimli dostunuzun sağlığını korumak için kimyasal kullanmayıp sıcak su ve yumuşak sabunla temizlemeye dikkat edilmelidir.

Kedi kumunu kaba doldururken her zaman orantılı olarak dökmek gerekir. Çünkü ağzına kadar dolu olan kum kabı hem gereksiz masraf hem de kedinizin kullanımını zorlaştırmış olur.

Kedi kumu kabını 6 ayda 1 tamamen yenilemek gerekmektedir. Ne kadar temiz tutarsanız, yıkarsanız yıkayın yine de bakteri ve virüsler kolaylıkla yayılım göstermektedir.

Kedi kumunda her zaman taze ve kaliteli kum kullanmaya dikkat edilmelidir. Kabın azaldığını gördüğünüzde hemen doldurmanız gerekmektedir. Belirli sürelerde tamamen boşaltıp yenilenmesi son derece önemlidir.

Kedinizin tuvaletine göre kum kabını değiştirmek önemlidir. Kedinin idrarının dibe çökmesinden dolayı yıkamak gerekir. Katı dışkısında da üstten alıp kumu yeniden eklemek gerekmektedir.

Kedi kumu kokusunu gidermenin en pratik yolu kabın sürekli temizlenmesidir. Bir diğer yöntem de kaliteli kedi kumu kullanmaktır, hem kokuyu hapseder hem de idrarın emiş gücünü arttırmaktadır.