Hamile Kedi Nasıl Beslenmeli?

Hamile kedi nasıl beslenmeli sorusu kedisi hamile olan kişiler tarafından büyük ölçüde merak edilen bir konu. Şüphesiz içinde can taşıyan kedilerin bu süreçte nasıl besleneceklerine dikkat edilmesi gerekiyor. Eğer kediniz hamile ise birkaç noktaya dikkat ederek kedinizin sağlıklı bir hamile süreci geçirmesini sağlayabilirsiniz.

Hamile Kedi Nasıl Beslenmeli?

Hamile Kedilerin Nasıl Beslenmesi Gerekir?

Kediler kızgınlığa girmeleri ve sürekli olarak hamile kalmaları ile bilinen canlılardır. Evcil kediler ise sizin isteğiniz dışında bazen evden kaçarak çiftleşebilir ve sonra tekrar evlerine dönebilirler. Kedinizin hamile olduğunu fark ettikten sonra beslenme düzeninde birtakım değişiklikler yapmanız gerekir. Anne kediler bu dönemde kilo almaya çok meyilli olduğu için ilk olarak kedinizin öğün sayılarında değişiklik yapmanız gerekebilir. Kedinizin bu dönem boyunca sağlıklı bir şekilde kilo alması gerekiyor.

Bunun için ise kaliteli anne kedi maması seçeneklerini tercih edebilirsiniz. Bu mamalar hamilelik süreci boyunca kedinizi ve yavrularını sağlıklı bir şekilde beslemeye yarıyor. Aynı zamanda anne kedinin bu dönem boyunca süt üretmeye de ihtiyacı olur. Bunun için ise kaliteli içeriklere sahip mamalar ile kedinizi besleyebilirsiniz. Yeterli besin değerlerini vücuduna alan anne kediler doğum sonrası süt problemi yaşamaz. Hamile kedi nasıl beslenmeli sorusuna bu şekilde cevap verilebilir.

Yazı İçeriği

İlgili Ürünler:

Hamile Kedilere Nasıl Bakılmalıdır?

Eğer kedinizin hamile olduğunu öğrendiyseniz o süre zarfından sonra kedinize iyi bakmanız gerekir. Anne kedinin ilk olarak düzenli ve ölçülü bir şekilde beslenmesi gerekir. Dilerseniz seçtiğiniz kaliteli mama dışında birtakım besinler ile de kedinizi besleyebilirsiniz. Kedinizin doğum süreci sona ermeye başladıkça hareketleri kısıtlanır ve yavaş eylemlerde bulunabilir. Bu dönemde kedinizin hareketlerini iyi gözlemlemeli ve yüksek bir noktadan atlamaması için gözünüzü üzerinde tutmalısınız.

Kedinizin doğum vakti yaklaştıkça dilerseniz onlar için evinizde bir doğum köşesi hazırlayabilirsiniz. Anne kedi bir süre sonra bu bölgeyi benimser ve yüksek ihtimalle bu bölgede doğum yapar. Bu bölgenin kedi tarafından tanınması hem kedinin hem de kedi sahibinin hayatını kolay hale getirebilir.

İlgili Ürünler:

130 Yorum
565.00 TL

Hamile Kedilerin Doğum Süreci Nasıl İşler?

Eğer kedinizin hamile olduğundan şüpheleniyorsanız ilk adım olarak kedinizi veterinere götürebilir ve bu şüphenizden emin olabilirsiniz. Eğer hamile bir kediniz var ise yaklaşık 60 günlük bir hamilelik süreci sizi bekliyor demektir. Kedilerin bu süreç boyunca yüksek besin değerine sahip mamalar ile beslenmesi gerekir. Bu sayede hem anne kedinin hem de yavrularının beslenme ihtiyacı büyük ölçüde karşılanır. Doğum yaklaşmaya başladıkça kediniz için sıcak bir ortam oluşturmaya başlamanız gerekir. Bu sıcak ortam kedilerinizin kendini güvende hissetmesini sağlar.

Hamile Kedi Doğumdan Sonra Nasıl Beslenmelidir?

Hamilelik süreci geçiren kedilerin normalden daha sağlıklı bir şekilde beslenmesi gerekir. Bu unsur hem anne kedi için hem de yavruları için çok büyük bir önem taşır. Kediniz bu süreçte kendini daha fazla aç hissedeceği için kedinize az ancak sık bir şekilde besin vermeniz gerekir. Bu sayede yavrular da iyi bir şekilde beslendiği için sağlıklı bir şekilde doğarlar. Kedinizin hamile olduğunu öğrendikten sonra kaliteli bir anne kedi maması araştırması yapmaya başlayabilirsiniz.

Bu kaliteli mamalar yüksek besin değerleri sayesinde hem anneyi hem de yavruları korur. Kaliteli mama seçimi doğum sürecinden sonra anne kedinin yeterli süt üretmesine de yardımcı olur. Eğer kedinizin sütten kesilmesini istemiyorsanız bu noktada kaliteli mamalar seçmeniz oldukça önemli. Hamile kedi nasıl beslenmeli ve hamile kedi bakımı nasıl olmalı gibi sorulara bu şekilde cevap verilebilir.

İlgili Ürünler: