Evcil Hayvanınızı Elektriksel Tehlikelerden Korumak İçin İpuçları

Yavru kedi ve köpek gibi küçük evcil hayvanlar, hiç tahmin etmediğiniz şekillerde kendilerini tehlikeye atma eğilimindedir.

Evcil Hayvanınızı Elektriksel Tehlikelerden Korumak İçin İpuçları

Evcil Hayvanınızı Elektriksel Tehlikelerden Korumak İçin İpuçları

Yavru kedi ve köpek gibi küçük evcil hayvanlar, hiç tahmin etmediğiniz şekillerde kendilerini tehlikeye atma eğilimindedir. Yavru köpeğiniz ve kediniz, uzatma kabloları da dahil olmak üzere her şeyi şakacı bir şekilde çiğnediklerinde kendilerini bekleyen tehlikenin farkında olmazlar. Yavruların güvende olmadıkları yerlere gizlice girmeleri oyunlarının bir parçasıdır.

Neyse ki, siz etrafta olmadığınızda bile dostlarınızın güvende olduğundan emin olmanın birçok kolay yolu var.

Aşağıda, özellikle siz yokken evcil hayvanınızın ve evinizin gereksiz elektrik tehlikelerine karşı güvenliğini sağlamak için yedi ipucu verilmiştir.

En İyi Elektrik Kablolarına Yatırım Yapın

Basit şeylere fazladan para ödemek istemeyebilirsiniz. Ancak, elektrik tehlikelerinin kaçınılmaz olduğu yerlerde en iyi seçimdir. Daha ucuz elektronik ekipmanlar ve kablolar aşırı ısınma gibi faktörler nedeniyle kolayca kırılabilir. Ayrıca kıvılcım çıkararak yakındaki evcil hayvanlarda şoka neden olma olasılıkları da yüksektir.

Gereksiz tehlikelerden kaçınmak için en iyi kaliteyi satın aldığınızdan emin olun. En pahalı cihazlara yatırım yapmak, uzun vadede tasarruf yapmanıza sebep olacaktır.

Sarkan Kabloları Uzak Tutun

Evcil hayvanlar her zaman görünür kabloları çiğnemek isteyecektir. Bebekler gibi, onlar da diş çıkarma sürecinden geçerler ve bu da mevcut herhangi bir nesneyi çiğnemek istemelerine neden olur. Kabloları ulaşamayacakları bir yerde tutarak onları bu istekten kurtarmalısınız.

Koruyucu kılıflar kullanarak onları uzaklaştırmak, çiğnemeyi zorlaştıracak ve evcil hayvanınızın bu yanlış eylemi yapmasını engelleyecektir. Ayrıca kabloları evcil hayvanlardan uzak tutmak için hoş olmayan tada sahip bir sprey de kullanabilirsiniz. Limon, sirke ya da acı sos işe yarayabilir.

Zamanınızı Evcil Hayvanlarınızı Eğitmeye Ayırın

Neyse ki evcil hayvanlar da tıpkı küçük bebekler gibi bir şeyler öğrenme eğilimindedir. Onlara evinizin etrafındaki belirli alanlara girmelerinin yasak olduğunu gösterirseniz bileceklerdir ve muhtemelen onları orada görmezsiniz. İhtiyacınız olan şey, her birini eğitmek için doğru yolu öğrenmektir.

Örneğin, yavru kedilere hoş olmayan tada sahip maddeler püskürtmek onları otomatik olarak uzak tutacaktır. Öte yandan, köpekler, tavşanlar veya domuzlar kısıtlı alanlara yaklaştıklarında alkış gibi keskin seslere tepki verirler.

Onları eğitmek için zaman ayırmak sizi görünmeyen bazı zorluklardan kurtarabilir. Bununla birlikte, evcil hayvanları eğitirken çok sabırlı olmanız gerekir.

Evcil Hayvanlarınıza Bolca Oyuncak Vererek Onları Meşgul Edin

Siz uzaktayken evcil hayvanlar kolayca sıkılma eğilimindedir ve büyük olasılıkla kendilerini bu kötü alışkanlıkları yaparken bulacaklardır. Onları dizginlemek için, yokluğunuzda oynamaları için onları çok sayıda oyuncakla meşgul edin. Onlara oyuncaklarla oynamanın eğlenceli yollarını öğretin. Örneğin, onlara yiyeceklerini veya yapboz oyuncaklarını evin etrafına saklayarak nasıl çöpçü avı yapacaklarını gösterin. Ödülleri için avlanmaya devam edecekler ve siz farkında olmadan geri dönmüş olacaksınız.

Klima Gibi Cihazların Etrafına Korumalar Koyun

Sık kullanılan cihazlar için, etraflarına bir koruma veya küçük bir çit dikmelisiniz. Örneğin, çamaşırlarınızı makinede yıkarken, makinenizin çamaşırları temizlemesini beklerken başka işlerle uğraşıyor olabilirsiniz ve diğer yandan yavru köpeğiniz sizden habersiz kabloyu çiğnemekle meşgul olabilir. Cihazları korumak, evcil hayvanlarınızı zapt etmek için kullanışlıdır.

Elektriksiz Bir Alana Sahip Olmayı Düşünün

Siz uzaktayken evcil hayvanların elektrik kablolarını kurcalamasını tamamen engellemek zor olabilir. Özellikle onlardan uzun süre uzak kalacaksanız onları kablolardan ve prizlerden arındırılmış bir bölgede bırakmak isteyebilirsiniz.

Bu nedenle, onları şoklardan veya yangınlardan korumak için ev içinde küçük bir oda kurmayı düşünün.

Fişli Prizlere Dikkat Edin

Cihazları prizlere taktığınızda, tam olarak takılı olduklarından emin olun. Kısmen takılı uçlar, meraklı ağızlar veya burunlar için ölümcül şokları karşılayabileceğinden tehlike oluşturabilir. Küçük evcil hayvanlar prizlerin arasına dolanabileceğinden prizlere aşırı yüklenmekten de kaçınmanız faydalı olacaktır.

Yine de prizlerde, kullanılmayan cihazları fişten çekmek akıllıca olacaktır. Siz uyurken evcil hayvanınız bir kabloyu çiğnerse kaza, kablonun prize takılı olduğu duruma göre daha az şiddetli olacaktır. Kullanılmayan kablonun fişini çekmek uzun vadede size para tasarrufu sağlayacaktır. Normal hale getirin.

Son

Evcil hayvanlarınızı her zaman güvende tutmak zor olabilir, ancak biraz sabırla bunu başarabilirsiniz. Gereksiz tehlikelerden kaçınmak için elektrik arızalarınızı uzmanlara tamir ettirmeniz en iyisi olacaktır. Sonuç olarak, evcil hayvanlarda elektrik çarpması meydana gelebilir. Bu nedenle, böyle bir durumda ne yapmanız gerektiğini öğrenmeye çalışmalısınız.