Yetişkin Köpeğinizi Sosyalleştirmek İçin 4 İpucu

Yetişkin köpekler, yavru ve genç köpeklere göre daha yavaş öğreniyor olsa da hala yeni beceriler öğrenme yeteneğine sahiptirler.

Yetişkin Köpeğinizi Sosyalleştirmek İçin 4 İpucu

Yetişkin Köpeğinizi Sosyalleştirmek İçin 4 İpucu

Yaşlı bir köpeğe yeni numaralar öğretemeyeceğiniz algısına aldanmayın. Yetişkin köpekler, yavru ve genç köpeklere göre daha yavaş öğreniyor olsa da hala yeni beceriler öğrenme yeteneğine sahiptirler. Tekrar ve tutarlılık, yeni durumlara ve ortamlara uyum sağlarken başarının anahtarıdır. Her yeni deneyimde bol miktarda olumlu pekiştirme ile sakin ve sevgi dolu bir ortam yarattığınızdan emin olun; kısa sürede mutlu, kendine güvenen ve dengeli bir köpeğe sahip olacaksınız.

Bu ipuçlarıyla yetişkin köpeğinizi sosyalleştirmeye başlayın:

Köpeğinizi Sık Sık Yürüyüşe Çıkarın

Günlük yürüyüşler, köpeğinizi yeni manzaralar, sesler, kokular, insanlar ve diğer hayvanlarla tanıştırmak için harika fırsatlardır. Yürüyüşünüz sırasında daha fazla sosyal durumla karşılaşmanız muhtemel olduğundan köpeğinizle doğru davranış pratiği yapma şansınız olur.

Köpeğiniz havlarsa veya rahatsız edici ya da istenmeyen bir şekilde tepki verirse heyecanını artıracağı ve onun için olumsuz bir deneyim yaratacağı için azarlamaktan veya tasmasını çekiştirmekten kaçının. Bunun yerine, sadece başka bir yöne doğru yürüyün ve sakinleşebilmeleri için onları durumdan uzaklaştırın.

Onları Yeni İnsanlarla Tanıştırın

Bir veya iki aile üyesini veya arkadaşınızı davet edin ve onları bahçeniz gibi köpeğinizin rahat hissedebileceği açık bir alanda ağırlayın. Arkadaşlarınızın köpeğinize yaklaşmadığından, kalabalık yapmadığından veya onu bunaltmadığından emin olun. Köpeğinizin ilk hareketi yapmasını ve hazır olduğunda misafirlerinize yaklaşmasını bekleyin. Köpeğiniz araştırmak için yaklaşmazsa misafirleriniz köpeğinize huzur içinde geldiklerini göstermek için zaman zaman bir ödül maması atabilirler. Köpeğinizi rahatlatmak ve yeni insanları iyi deneyimlerle ilişkilendirmesine yardımcı olmak için ortamı çok olumlu ve rahat tutun.

Tutumunuzu İzleyin

Köpeklerin duygularınızı hissettiğini ve bir deneyim hakkında stresli veya gergin görünüyorsanız tüylü dostunuzun da öyle olacağını unutmamak önemlidir. Vücut diliniz ve ses tonunuzla sakin ve kendinizden emin olmalısınız. Korktuklarında onları teselli ederseniz korkmaları için bir sebep olduğunu onlara öğretmiş olursunuz. Köpeğiniz sizin tepkilerinizden ve tutumunuzdan beslenir, bu nedenle sakin ve soğukkanlı olun ve durum çok da önemli değilmiş gibi davranın.

Profesyonellere Başvurun

Köpeğiniz sizin yöntemlerinize iyi yanıt vermiyorsa profesyonel bir eğitmenle iletişime geçin veya bir köpek gündüz bakım merkezine götürmeyi düşünün. Onlar, tüm ırklar ve mizaçlarla ilgili deneyime sahiptir ve bir köpeğin vücut dilini ustalıkla okuyabilir ve günlük bakımın yetişkin köpeğinizi sosyalleştirmede yardımcı olup olmayacağını belirlemenize yardımcı olabilir.