Yavru Köpekler İçin Beslenme Önerileri

Yavru köpekler için beslenme önerileri yavru köpeği olan ya da köpeği doğum yapacak olan kişiler tarafından son derece merak ediliyor. Yavru köpeklerin yetişkin köpekler ile kıyaslandığında daha titiz bir şekilde beslenmesi ve bakılması gerekiyor. Bunun için ise yavru köpek sahiplerinin dikkat etmesi gereken birkaç unsur bulunuyor.

Yavru Köpekler İçin Beslenme Önerileri

Yavru Köpekler Nasıl Beslenmelidir?

Yavru köpeklerde beslenme düzeni sağlık açısından büyük bir önem taşıyor. Yavru köpeklerin ilk olarak doğduğu ilk andan itibaren yalnızca anne sütü ile beslenmesi gerekiyor. Eğer anne köpeğinizin sütü yetersiz kalırsa yavru köpeğinize süt tozu takviyesinde bulunabilirsiniz. Köpek büyümeye başladıktan bir süre sonra ise yavru köpekler için üretilen küçük taneli mamalara geçiş yapabilirsiniz. Yavru köpeklerin ağız yapıları henüz gelişmemiş olduğu için bu yavru mamalarını tüketmeleri gerekir. Köpekler yetişkin olduktan sonra ise büyük taneli yetişkin maması tüketmeye başlayabilir.

Aynı zamanda yetişkin köpeklerinize pişirmek şartı ile et ya da tavuk da verebilirsiniz. Ancak ilk adım olarak köpeğinizin bu besinlere alerjisi olup olmadığını tespit etmeniz gerekir. Eğer herhangi bir alerjik durum yok ise her gün olmamak şartıyla köpekler bu şekilde beslenerek yüksek düzeyde proteini vücuduna alabilir. Pişmiş olarak verilen ciğer de köpeklerin sevdiği bir tat olarak bilinir.

Yazı İçeriği

Yavru Köpeklerin Beslenme Alışkanlıkları Nelerdir?

Yavru köpek beslenme alışkanlıkları kolay olmakla birlikte titiz davranılması gereken bir konudur. Yavru köpekler genellikle yalnızca yavru mamaları ve yaş mamalar tüketir. Köpeklerin özellikte küçük yaşlardayken yabancı bir madde yutmamasına ya da bilmediğiniz yiyecekleri yememesine özen göstermelisiniz. Çünkü yavru köpekler bazı yabancı maddeleri sindirmekte zorlanabilir ve bu durum yavru köpeğinizi hastalandırabilir.

Bağışıklıkları tam olarak gelişemeyen yavru köpekler hasta olmaya meyilli bir yapıya sahiptir. Bu yüzden yavru köpeklerin sahiplerinin kontrollerinde kaliteli kuru ve yaş mamalar tüketmesi gerekir. Dilerseniz yavru köpekleriniz için veterinerlerde satılan kemikleri alarak da hem vakit geçirmesini hem de dişlerini kaşımasını sağlayabilirsiniz.

İlgili Ürünler:

Yavru Köpeklerin Ne Yemesi Gerekir?

Yavru köpek mamaları yeni doğan köpeklere özel olarak hazırlanır. Yavru köpeklerin yetişkin aşamasına gelene kadar sağlıklı ve kaliteli bir şekilde beslenmesi gerekir. Yavru köpekler için özel üretilen mamaların besin değerleri ise oldukça yüksektir. Bu sayede köpeğinizin yavru döneminden itibaren büyüme aşamalarını sağlıklı bir şekilde tamamlayabilir. Kaliteli köpek maması tüketen tüm köpekler ileride karşılarına çıkabilecek birçok rahatsızlıktan kurtulur.

Kaliteli içeriğe sahip mama tüketen köpeğinizin ne kadar sağlıklı olduğunu ve tüylerinin de ne kadar parlak olduğunu kolay bir şekilde görebilirsiniz. Yavru köpeğiniz bu mamalar sayesinde aynı zamanda daha uzun bir ömre de sahip olur. Besin değeri yüksek mama tüketen yavru köpeklerin sindirim sistemi de bozulmadığı için ishal ya da kabız problemleri kolay kolay görülmez.

Yavru Köpeklerde Kaliteli Mamanın Önemi

Yavru köpeklerin hayatlarının sonuna kadar kaliteli mama tüketmesi onların da kaliteli bir yaşam sürmesine yardımcı olur. Kaliteli mamalar özellikle karaciğer sağlığını büyük ölçüde koruduğu için köpek sahipleri tarafından tercih edilmesi gerekir. Yavruluk döneminden itibaren besin değerleri yüksek mama tüketen köpeklerin tüyleri de her daim parlak ve yumuşak olur. Aynı zamanda bu mamalar köpeklerde tüy dökülmesi problemini de büyük ölçüde ortadan kaldırır.

Yavru köpekler için beslenme önerileri ve yavru köpeklerde kaliteli mama tercihinin önemi bu şekilde ifade edilebilir. Eğer siz de köpeğinizin sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmesini istiyorsanız besin değerleri yüksek kaliteli mamalara geçiş yapmanız tavsiye edilir.