facebook

Yavru Köpek Beslerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Protein, kalsiyum ve D vitamini, yavru köpeğinizin düzgün gelişimi ve büyümesi için gerekli olan temel besin maddeleridir.

Yavru Köpek Beslerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Protein, kalsiyum ve D vitamini, yavru köpeğinizin düzgün gelişimi ve büyümesi için gerekli olan temel besin maddeleridir. Yavru köpek beslemek dendiğinde asıl tereddüt ettiğiniz noktanın sıklık ve mama miktarı olması normaldir. Yavru köpek besinleri hakkında detaylı bilgiye sahip olmak ve bu bilgileri doğru kullanmak köpeğin sağlık gelişimini en iyi şekilde tamamlamasını ve hayata en iyi şekilde başlamasına yardımcı olur.

Tüm memeli canlılar gibi köpekler de hayata anne sütü ile beslenerek başlar. Anne sütü içerisinde büyümeye ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yarayan besinler bulunmaktadır. Yavru köpekler 8 haftalık civarındayken katı besinlerle beslenmeye başlar ve anne sütünden kesilirler.

Erkenden sütten kesme ve anneden uzaklaştırma, köpeğinizin sağlığı için çok tehlikelidir. Hayvan yetiştiricileri, anneden koparmadan önce yavruların en az iki (ideal olarak üç) aylık olmasını beklemelidir.

Yavru köpekler anne sütünden kesildikten sonra katı mamayla beslenirler ve olabildiğince bu mamalar yumuşak olmalıdır.

Mama paketlerinin arkalarında köpeklerin kilosuna göre porsiyon miktarı belirtilir.

Yavru köpeklerin mamalarının kalori içeriği yetişkin köpeklerin mama içeriğinden yüksek olmalıdır. Gelişimi desteklediği gibi bol enerji vermeyi de hedefler. Benzer şekilde, protein, vitamin ve mineral içeriği, özellikle kalsiyum, magnezyum, demir, çinko ve D vitamini daha yüksektir.

Beslenme alışkanlığı nasıl olmalı?

Günde 1 kere beslemek yeterli olmayacaktır. Yavru köpekler günde 2 veya 3 defa beslenmelidir. Yavru köpekler 6. haftadan sonra günde 4 öğün beslenebilirler. Bu durum 3. aydan 6. aya kadar 3 öğün olarak değişime uğrar. 6-12 aralığında ise 2 öğün beslenirler.

Mamasını bitirmesini nasıl sağlarsınız?

Bir yemek saati ve temiz bir yeme alanı oluşturmak yavru köpeğiniz için rutin oluşturacaktır. Eğer mamasını bitirmezse çeşitli oyun ve oyuncaklar deneyebilirsiniz. Köpeğinize artan yemek veya abur cubur vermemeye çalışın. Kuru ve yaş mamayı dönüşümlü olarak vererek köpeğinizi ödüllendirebilirsiniz.

Kısacası, köpeğinizin yaşı ilerledikçe öğün sayısını azaltmak, kaliteli mamalarla beslemek ileri yıllarda daha sağlıklı olmasını sağlayacaktır.