Yavru Köpeğinizin Diş Bakımı Nasıl Olmalı?

Yavru köpek bakımı, saç bakımı ve tımarlamanın ötesine geçer ve yavru köpeğinizin dişlerini fırçalamayı içerir.

Yavru Köpeğinizin Diş Bakımı Nasıl Olmalı?

Yavru köpek bakımı, saç bakımı ve tımarlamanın ötesine geçer ve yavru köpeğinizin dişlerini fırçalamayı içerir. Yavru nefesi, köpek oldukça küçük olduğunda hoş bir aroma olabilir, ancak kokmuş bir ağız kokusu, hoş karşılamayacağınız anlamına gelirken, aynı zamanda potansiyel olarak ağrılı ve tehlikeli diş problemlerine de işaret eder.

Köpekler üç yaşına geldiğinde, yüzde 80'inin bir miktar diş hastalığı vardır. Bu mantıklı çünkü köpekler dişlerini fırçalamıyor ve yiyeceklerini çiğnemek yerine yutkunmaya meyilli. Dişlerinizi üç yıl içinde hiç fırçalamadığınızda nasıl görüneceğini bir düşünün!

Yetişkin köpekler genellikle diş fırçalamaya itiraz ederler. Bu nedenle yavru köpeklerin küçüklükten bu duruma alışması için çok küçükken, bunu bir oyun haline getirebilirsiniz.

Rutin temizlik çoğu veteriner hekimden temin edilebilir ve ultrasonik ölçekleme, cilalama ve bazen florür tedavisi veya özellikle dişler çekilirse antibiyotikleri içerir. Ancak yavru köpeğiniz büyüdükçe diş hastalığını önlemenin en iyi yolu evde tedavi sağlamaktır. İşte yavru köpeğinizin dişlerini temiz ve parlak tutmak için altı ipucu.

Evde Diş Bakımı

Çıtır çıtır yiyecekler dişlere yapışan konserve yiyeceklere kıyasla diş sorunlarını yaklaşık yüzde 10 azaltır.

Çoğu köpek, çiğ sebzeler veya meyve gibi sağlıklı yiyeceklerden zevk alır ve bu yiyecekleri çiğnemek dişleri temizlemeye yardımcı olabilir. Sağlıklı, doğal diş atıştırmalıkları için yavru köpeğinize havuç veya elma dilimleri verin.

Marketlerde bulunan veya veterinerden alınan özel "diş yiyecekleri" ve ikramları, özellikle Yorkshire Terrier gibi diş sorunlarına daha yatkın görünen köpek ırklarında yardımcı olabilir. Paketli gıdalarda sodyum heksametafosfatı (sodyum HMP) arayın, bu da plakların dişlere yapışmasını önlemeye yardımcı olur.

Köpekler için mevcut olan çok çeşitli ticari diş çiğneme ürünleri (ham deri, ipler, ödüller) köpek nefes kokusunu da önleyebilir. Bazılarına bakterileri öldüren ve plağı önlemeye yardımcı olan özel enzimler aşılanır. Ayrıca veterinerinizden diş durulama ürünleri hakkında bilgi alın.

Bir Köpeğin Dişleri Nasıl Fırçalanır?

Köpeğiniz diş problemleriyle mücadele ettiğinde, diş sağlığını korumanın en iyi yolu, yavru köpeğinizin dişlerini fırçalamaktır. Bunu nasıl yapacağınız aşağıda açıklanmıştır:

  1. Birkaç hafta boyunca, köpeğinizin ağzını tutmaya alışmasını sağlayın. Parmağınızı az tuzlu tavuk suyu ile tatlandırarak yavruları ağızlarına bir şey sokmaya alıştırabilirsiniz.
  2. Köpek diş macununu bir tedavi olarak sunun. Özel et aromalı diş macunu, evcil hayvan ürünleri satan dükkanlardan veya veterinerinizden temin edilebilir. Asla insan diş macunu kullanmayın. Yavru köpekler tüküremez, bu yüzden köpüğü yutarlar ve florür tehlikeli olabilir ve yavru köpeğinizin iç organlarına zarar verebilir.
  3. Ağzını açık tutmayı kabul ettiklerinde ve diş macununu beğendiklerinde, en sevdiği oyuncakla yavru köpeğin ağzını açık tutmayı deneyin. Onu çiğneme nesnesini ısırması için teşvik edin ve yerinde tutmak için elinizi ağzının etrafına sarın. Bu, size onun açık ağzına erişim sağlar. Bunu birkaç kez yapmayı deneyin ve diş fırçasını kullanmadan önce diş macunu muamelesi yaparken onu övün.
  4. Özel evcil hayvan diş fırçaları daha küçüktür ve köpeğin ağzına daha iyi uyacak şekilde tasarlanabilir. Yumuşak dokulu çocuklar için olan diş fırçası da işe yarar.
  5. Bazı köpek yavruları parmağınızı kabul etse iyi olur. Evcil hayvan dişlerini fırçalamak için parmak diş fırçaları mevcuttur veya parmaklarınızın etrafına nemli bir bez sarın ve bunu dişlerinin dışını fırçalamak için kullanın. Yavru dilleri, dişlerin iç yüzeyini temizler, böylece ağzın içine çok fazla sokma konusunda endişelenmenize gerek kalmaz.
  6. Her yemekten sonra dişlerinizi fırçalamak önerilir, ancak haftada iki ila üç kez iyi bir programdır. Her zaman yavrunuzu övdüğünüzden ve sonra şefkat sunduğunuzdan emin olun, böylece deneyim tam anlamıyla iyi bir tat bırakır!