Yavru Kedinizle Nasıl Bağ Kurabilirsiniz?

​​​​​​​Bir yavru kedi ile yaşamaya başlamak biliyoruz ki ilk görüşte aşktan daha fazlası.

Yavru Kedinizle Nasıl Bağ Kurabilirsiniz?

Bir yavru kedi ile yaşamaya başlamak biliyoruz ki ilk görüşte aşktan daha fazlası. Yavru kedinizle bağ kurmak için doğru olan her şeyi yaparak ilişkinizi mükemmel bir şekilde başlatabilirsiniz…

Ailenizin yeni bir üyesi olarak eve bir kedi yavrusu getirmek heyecan verici ve keyifli bir deneyimdir. Yavru kediler kesinlikle bir meydan okuma olabilir çünkü çok enerjiktirler, yavru kedinizin kişiliği nasıl olursa olsun, onunla vakit geçirmek önemlidir ki kurallarınızı öğrensin ve böylece sizin onun yeni en iyi arkadaşı olacağınızı fark edebilsin.

Bu ilişkinin doğru şekilde başladığından emin olmak istiyoruz. Bu yüzden yeni yavru kedinizle bağ kurmanıza yardımcı olacak birkaç ipucu hazırladık. Böylece size güvenmeyi ve sizi sonsuza dek sevmeyi öğrenecek.
 

Mümkünse Yavru Kedinize Kendi Odasını Verin

Yavru kedinizin daha güvende ve rahat hissetmesini sağlamak için, onun kalabileceği küçük bir oda seçin. Böylece o sakin ve sakin bir ortamda çevresini tanıyabilir. Oda, sıcak ve rahat bir kedi yatağı, yiyecek ve su kasesi, bir çöp kutusu, bir tırmalama çubuğu ve güvenli oyuncaklar (sargıları, küçük topları ve küçük nesneleri odada bırakmaktan kaçının çünkü bunlar boğucu ve tehlikeler) dahil, yavrunuzun evinde hissetmesi gereken her şeye sahip olmalıdır. Aynı zamanda diğer hayvanlarınızı da ona alışana kadar kedi odasından uzak tutmak iyi bir fikir olabilir.

Yavru kediniz için boş odanız olmaması durumunda, kedinizin sıcak ve güvenli olabileceği başka bir yerde benzer bir alan kurabilirsiniz. Yavrunuzu sadece ilk bir iki gün böyle izole etmeniz gerekir. Ama onu düzenli olarak kontrol ettiğinizden emin olun ve onunla bol bol vakit geçirin ki sizi yolda tanısın.

İşleri Ağırdan Alın

Yavru kediler yeni çevrelerinden ve çevrelerindeki yeni insanlardan korktukları için onu mümkün olduğunca yanınızda tutmak iyi bir fikirdir. İşin püf noktası, onu sizinle etkileşime sokmaya zorlamadan onun yanında olmaktır. Örneğin, yatak odanızda kedi yavrunuz ile birlikte olabilir, siz televizyon izlerken onun oynamasına ve güvenli bir şekilde keşfetmesine izin verebilirsiniz. Bu ona güvenli bir yer sağlarken sizin yanınızda olmanın güvenli olduğunu kanıtlayacaktır.

Tabii ki, yavru kedinizi sevmek ve onunla mümkün olduğunca etkileşime girmek istiyorsunuz ama dengeyi bulmaya çalışın ve zorla onu almaktan ve kucaklamaktan kaçının, çünkü bu kedi stresine neden olabilir. Gerektiğinde yalnız kalmasına izin verin, korktuğunda saklansın ve yavru kedinizi size gelmeye teşvik ederken güven versin.

Kibar bir tutarlılık ve sabırla yavru kedinizin size sokulup onu tutmana izin verdiğinde çok rahatlatıcı olacaktır. Özellikle de evlat edinilmeden önce sosyalleşmişse.

Yavru Kedinizle Oynayın

Eğer yavru kediniz hala kardeşleriyle olsaydı, gün boyunca onlarla oynardı. Bu yüzden yeni tüylü arkadaşınla bağ kurmanın en iyi yolu onunla oynamaktır.

Top, oyuncak dolması, ucunda tüy olan bir asa gibi birkaç farklı tipte kedi oyuncağı satın alın. Bunları kedinizle etkileşim kurmak ve bir avı simüle etmek için kullanın ki böylece avı yok etmek için pratik yapabilsin. Ara sıra kazanmasına izin verdiğinden emin olun. Ayrıca ona avı kazanması için bazı hediyeler de verebilirsiniz.

Bir oyun türü olarak el ısırmanın uygun olduğunu düşünüyorsa, bu davranışı kırmak zor olacağı için, yavru kedinizin ellerinizi çiğnemesine ve kaşımasına izin vermekten kaçının. Ve büyüdüğünde, daha büyük pençeleri ve dişleriyle, artık sevimli veya eğlenceli olmayacaktır.

Mutluluğun Tadını Çıkarın

Yavru kediler çabuk büyürler, bu yüzden evde koşuşturan sevimli, küçük bir bebek mutluluk verecektir. Ayrıca sizinle birlikte şekerleme yapmak için sarılmanın tadını çıkartırlar. Farkına bile varmadan, küçük yavru kediniz büyüyecek ve muhtemelen kendine o kadar güvenecek ki her şeyi o yapacak...