Yavru Kedi

Yavru kedilerin eve geldikleri andan itibaren ortama alışmaları zaman alabilir. Yavru kedi eve alışma sürecinde biraz sabırlı olmakta fayda vardır.

Yavru Kedi

Yavru kedilerin eve geldikleri andan itibaren ortama alışmaları zaman alabilir. Yavru kedi eve alışma sürecinde biraz sabırlı olmakta fayda vardır. Yavru kedi öncelikle yaşayacağı alanın belirlenmesi gerekir. Bu alan onu evin karmaşasından uzak tutacaktır. Seçilen odada küçük kedinizin saklanabileceği yerler olmasına özen gösterin. Kedi bakımı sırasında kediler içgüdüsel olarak saklanma alanları isterler. Bu alaları onlara yaratmak gerekir. Yavru kedi beslenmesi ve bakımına dikkat edilmelidir.

 Yavru Kedi Tuvalet Alışkanlığı

 Yavru kedi sadece saklanmak değil aynı zamanda yüksek yerlere çıkmak isteyeceklerdir. Bu içgüdüsel davranışları yapabilmesi için odada yükseğe çıkacağı alanlar olmalı. Böylece yavru kedi ortama adaptasyon süreci hızlanacaktır. Kediler yavru hallerinden itibaren kendilerini temiz tutmak isterler. Ayrıca tuvalet ihtiyaçları için sakin köşeleri tercih ederler. Kedi bakımı ve kedi beslenmesi sırasında bazı noktalara dikkat etmek gerekir. Bu nedenle kedi kumu sakin bir köşeye yerleştirilmelidir.

 Su ve Mama Çanağı

 Yavru kedi su ve mama kabını, kedi kumunun bulunduğu yerden uzağa bırakmalısınız. Kedi bakımı sırasında bilinmesi gereken bazı noktalar vardır. Kediler tuvaletin olduğu yerde yemek yemezler. Ayrıca kedilerin bıyıklarını göz önüne alarak, alçak kaseler kullanmanız gerekir. Yavru kedi alışma sürecinden onların alışkanlıklarına dikkat etmek gerekir.

 Yavru Kedi Bakımı

 Yavru kediniz eve geldiği zaman ev ortamının sessiz olmasına özen göstermek gerekir. Yavru kediler ürkek olurlar ve ilk anda tedirgin olmasını tercih edilmez. Kedi bakımı ile ilgili kişiler araştırma yapmaktadır. Yavru kedinin evi keşfetmesine izin verilmelidir. Ayrıca kedinizin aşıları yapılıncaya kadar dışarı çıkartmayın. Aşı sonrası ilk üç hafta boyunca kedinin evde kalması daha uygun olacaktır.

 Yavru kedi bakımı sırasında temizlik ve bakıma önem vermek gerekir. Temizlik sayesinde kedi ile bağınızı kuvvetlendirebilirsiniz. Temizlik alışkanlığının erken dönemde tesis edilmesi gerekir. Kedi bakımı sırasında, kedilerin fırçalanmasına da özen gösterilmelidir. İlk zamanları tepki veren kediler zamanla bu eylemden keyif alacaktır.

 Yavru Kedi Beslenmesi

 Yavru kediler dört haftalık oluncaya kadar anne sütü ile beslenir. Yavru kedi beslenmesi bu aşamadan sonra gıda takviyesi ile olur. Yavru kediler ise bir aylık olduktan sonra katı mama yemeye başlarlar. Mama desteği başladıktan sonra yavru kedi beslenmesi aşamasında kedi sütten kesilebilir.

 Yavru kedinin mamaya alışabilmesi için mama tanelerini ıslatarak, yumuşatmak doğru olacaktır. Diğer türlü yavru kediniz zorlanabilmektedir. Püre haline gelen mamaların kullanılması kolaylık sağlayacaktır. Ayrıca yavru kedi beslenmesi aşamasında yaş mama kullanımı olabilir. Sütten kesilen yavru kedi bağışıklık yönünden zayıflayabilir. Bu nedenle özen göstermek gerekir.