Yaşlı Kedilerin Bakımı İçin Gerekli Olan İpuçları

Yaşlı kedilere bakmak çok fazla sevgi, şefkat ve dikkat gerektirir. Bugün kedilerin ortalama yaşam süresi 15 yıldır, ancak bu sayı neredeyse her yıl artıyor.

Yaşlı Kedilerin Bakımı İçin Gerekli Olan İpuçları

Yaşlı kedilere bakmak çok fazla sevgi, şefkat ve dikkat gerektirir. Bugün kedilerin ortalama yaşam süresi 15 yıldır, ancak bu sayı neredeyse her yıl artıyor.

Bunun en büyük sebebi beslenme ve veterinerlik bakımındaki gelişmelerdir. Hatta bazı kedi sahipleri, kedileri ile 20 yıldan fazla süredir birlikte olduklarını söyleyecektir!

Bunun yanında yaşlı dostlarımızın duyuları zayıflamaya başlar, çeviklikleri azalır ve eskisi kadar dikkatli olmazlar. Bu yüzden onları sağlıklı tutmak için daha fazla dikkat gerekir.

Bunun için kedinizin yaşlılık yıllarını en iyi şekilde geçirmesine yardımcı olabilmeniz adına sizlere şu ipuçlarını derledik:

Veterinere Daha Sık Götürün

Kedinizin yaşlandıkça daha fazla potansiyel sağlık sorunu ortaya çıkmaya başlayacaktır. Bu nedenle düzenli veteriner kontrolleri hedefiniz olmalıdır.

Normalde, veterineri yılda en az bir kez ziyaret etmenizi öneririz, ancak çok yaşlı kediler için bu sayıyı yarıya indirmeniz gerekebilir. Kısaca, her 6 ayda bir veterineri ziyaret etmek, yaşlı kediler için en uygun program gibi görünüyor.

Düzenli Diş Kontrolleri Yapın

 

Diş problemleri yaşlı kediler için çok yaygındır. Bu yüzden endişe edebileceğiniz diş problemlerinin bazı belirtileri şunlardır:

  • Ağız kokusu
  • Aşırı terleme,
  • Yemek yiyememe,

Eğer bu belirtilerden herhangi birini fark ederseniz, hemen veterinerinizle konuşmalısınız.

Yemeklerine Dikkat Edin

Yaşlı bir kedinin maması protein, vitamin ve mineraller bakımından zengin olmalıdır. Bunun için kaliteli besinlere sahip ve dolgu maddesi içermeyen yiyecekleri satın almaya özen gösterin. Ayrıca, beslenme düzenini çeşitlendirmeye çalışın ve yaşlı kedinizin daima erişebileceği bir su yeri ayarlayın.

Kedinize Sık Sık İlgi Gösterin

Yaşlı kedinize hak ettiği sevgi dolu bakımı vermek her zamankinden daha önemlidir. Bunun yanında, yaşlı kediler stresten daha fazla etkilendiği için kedinizi stres kaynaklarından koruyun ve sık sık onu rahatlatacak davranışlarda bulunun.