Tüylü Dostlarınız İçin En İyi Mama Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Bir evcil hayvan dükkanının yiyecek reyonlarında hızlı bir gezinti yapmak, evcil hayvan sahiplerinin hemen gözünde canlandığı bir olay olabilir:

Tüylü Dostlarınız İçin En İyi Mama Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Bir evcil hayvan dükkanının yiyecek reyonlarında hızlı bir gezinti yapmak, evcil hayvan sahiplerinin hemen gözünde canlandığı bir olay olabilir: Dışarıda tonlarca farklı türde kedi ve köpek maması var. Peki tüylü dostlarınız için en iyi seçimi yaparken nelere dikkat etmelisiniz?

Öncelikle, evcil hayvanınıza o hayvan için tasarlanmış bir mama verdiğinizden emin olun. Köpekler ve kedilerin farklı türde besinlere ihtiyacı vardır.

Peki Yetişkin Kediler ve Köpekler Nasıl Beslenmeli?

Kediler et yiyicilerdir ve hayvansal protein açısından yüksek diyetlere ihtiyaç duyarlar. Kediniz vejeteryan olmamalı çünkü hayvansal bir kaynaktan gelen taurin, arginin, metiyonin ve tirozin gibi amino asitlere ihtiyaçları var. Kediniz için seçtiğiniz mama, enerji ve A, D ve E vitaminlerini sağlayan yağa da sahip olmalıdır.

Köpeğinizin sağlıklı olması için su, protein, yağ, karbonhidrat ve bazı vitamin ve minerallere sahip olması gerekir. İhtiyaç duydukları yiyecek miktarı, boyutlarına ve ne kadar aktif olduklarına bağlı olacaktır. Veterinerinizden ne kadar vereceğiniz ve ne tür yiyeceklerin en iyi olacağı konusunda size yardımcı olmasını isteyin.

Hamile olan veya yakın zamanda doğum yapmış olan hayvanların yüksek kalorili bir yiyeceğe ihtiyacı olacaktır. Kediler genellikle yavrularını emzirirken kilo verirler, bu nedenle doğum yapmadan önce hamilelik öncesi ağırlıklarının %50'sini kazanmaları gerekir.

Yavru Kediler ve Yavru Köpekler Nasıl Beslenmeli?

Yavru kediler ve köpek yavruları genellikle 7 ila 8 haftalık olana kadar annelerinin sütünü içerler. 3 veya 4 hafta civarında küçük miktarlarda yavru kedi veya köpek yavrusu maması verebilirsiniz. Küçük evcil hayvanlarınıza özel olarak formüle edilmiş yiyecekler verdiğinizden emin olun çünkü onlar büyüdükçe kedi ve köpekler ekstra besin ve kaloriye ihtiyaç duyar. 1 yaşına geldiklerinde kedi veya köpeğinize yetişkin mamaları vermeye başlayabilirsiniz.

Yaşlı Evcil Hayvanlar

Kediniz veya köpeğiniz yaşlandıkça farklı beslenme gereksinimlerine sahip olabilir. Genel olarak, evcil hayvanlar 7 yaş civarında olduklarında "yaşlı" olarak kabul edilebilirler. Büyük köpekler daha çabuk yaşlanır ve 6 yaşına geldiklerinde yaşlılık yıllarına girebilirler.

Kıdemli evcil hayvanınızı daha sık kapsamlı bir kontrol için veterinere götürmek isteyeceksiniz. Oradayken, yemek hakkında tavsiye isteyin.