Tüm Küçük Irk Köpek Sahiplerinin Bilmesi Gereken Önemli Noktalar

Küçük ırk köpek sahibi olmak büyük bir sorumluluktur, bu nedenle onun istek ve ihtiyaçlarını karşılayabileceğinizden emin olmalısınız.

Tüm Küçük Irk Köpek Sahiplerinin Bilmesi Gereken Önemli Noktalar

Küçük ırk köpek sahibi olmak büyük bir sorumluluktur, bu nedenle onun istek ve ihtiyaçlarını karşılayabileceğinizden emin olmalısınız. Küçük köpeklerin, tıpkı büyük köpekler gibi, kendi alışkanlıkları, kendine has sorunları vardır. Endişelenmeniz gereken şey sadece o keskin, küçük havlama değildir.

Köpekler çocuklar gibidir ve yaşamaları gerektiği kadar yıllarca bizim bakımımıza ihtiyaçları vardır. Bu nedenle, bir köpeğe sahip olmak çok faydalı olsa da, bir köpek sahibi olmak maliyetler yaratacak ve sürekli olarak dikkatinizi, ilginizi gerektirecek bir durumdur. Yine de, küçük ırk bir köpeğiniz olmasını istiyorsanız, küçük bir köpeğe sahip olmanın tüm faydalarını ve bunun sizin durumunuz için neden en iyi seçenek olabileceğini bilmek isteyebilirsiniz.

Küçük bir köpeği sahiplenmek istiyorsanız veya küçük bir köpeğiniz için bakım bilgilerinizi tazelemek istiyorsanız, bu hatırlatıcıları elinizin altında tutmanızı tavsiye ederiz.

  1. Safkan ırklar, bazı hastalıklara karşı daha duyarlı olabilir. Bu, tüm köpekler için genel bir gerçektir. Ancak özellikle küçük köpekler, safkan akraba evliliğinin ve küçük gen havuzlarının etkilerinden muzdarip olabilirler. Hastalıklar ve sakatlıklar, körlükten kansere, erken kalça displazisine kadar değişebilir. Küçük ırklarda özellikle yaygın olan Legg-Calvé-Perthes sendromu, kalça kemiğinde başlayan ve artrit, kalça çökmesine hatta ölüme yol açabilen bir hastalıktır. Ancak küçük bir köpeğin, daha büyük bir köpeğin sahip olmadığı avantajları da olabilir. Örneğin, daha küçük köpekler, etraflarında neler olup bittiğini bilmek için çok dikkatli olma eğilimindedir. Genellikle arkadaş canlısı ve yakışıklıdırlar. İyi bir tasma ile harika seyahat arkadaşları olurlar.
  2. Onları her yere taşımayın. Biliyoruz ki onları sık sık kucağa almak gerçekten çok cazip, kucak köpeklerinin ilgiye bayılma şeklini tahmin ediyoruz, ama küçük köpeklerin de egzersizlere ihtiyacı var. Küçük köpekler apartman sakinleri için harika olur, ancak yine de bolca yürüyüş yapmaları gerekiyor. Gerekli egzersizi yaptıklarından emin olmak için küçük dostunuza göz kulak olun ve mamasını aşırıya kaçırmayın.
  3. Safkan veya köpeğinizin cins karışımını araştırın ve ardından uygun biçimde eğitin. Terrier, Kaniş ve Chihuahuas gibi bazı küçük köpek ırkları, tehdit edici olmayan boyutlarına rağmen aşırı hareketli ve sesli olabilir. Prenses gibi kanişinizin bir ziyaretçinin ayak bileklerini ısırdığını hayal etmekte zorlansanız da, küçük köpekler sahiplerine karşı çok koruyucu olabilir. Evcil hayvanınızla cinsine özel eğitim rutinlerini uyguladığınızdan emin olun.
  4. Onları giydirin! Sadece rahatsız oldukları için değil. Küçük köpekler her zaman daha büyük kuzenlerinin ekstra kürküne sahip değildir. Fırtınalı bir kış günüyse ve Yorkie'nizi yürüyüşe çıkarıyorsanız, ona rahat bir köpek süveteri giydirin. Sadece kıyafetlerine rahatça sığması ve hareketi kısıtlamaması gerektiğini unutmayın.
  5. Doğru beslenme! Küçük köpek ırklarının büyük köpeklerden çok farklı beslenme ihtiyaçları vardır. Daha hızlı metabolizmalara sahiptirler. Bu da vücut ağırlıklarına göre daha fazla yiyeceğe ihtiyaç duydukları ve enerjiyi daha hızlı yaktıkları anlamına gelir. Küçük bir köpeğin metabolizması nedeniyle susuz kalması da daha kolaydır. Küçük köpek ırklarının sindirim sistemleri, kalitesiz köpek mamalarına dolgu maddesi olarak dahil edilen belirli tahıl türlerini sindirmede çok etkili değildir. Bu tahılların fazlası bir takım sağlık sorunlarına yol açabilir. Küçük ağızları için fazla büyük olan parçaları düzgün bir şekilde çiğneyemedikleri için köpek mamasının boyutu da çok önemlidir.
  6. Muhtemelen küçük bir köpeğe sahip olmanın en iyi yanı, yetişkinlik yıllarında bile bazı yavru köpek özelliklerine sahip olmasıdır. Daha uzun tüylü küçük bir köpek ırkınız varsa, ona köpek kesimi yaptırmak köpeğinizin bu yönünün altını çizecektir. Pek çok insanın mümkün olduğu kadar uzun süre köpek yavrusu gibi görünen bir köpeğe sahip olmak isteyeceğini düşünürsek, küçük bir köpeği tercih etmek için bu çok iyi bir faktördür.