Tahılsız, Düşük Tahıllı Kedi Mamasının Sağlığa Faydaları Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Kediler etobur canlılardır, yani biyolojik olarak hayatta kalmak için et yemeleri gerekir. Kediler zorunlu olarak etoburdur ve onları diğer evcil hayvanlardan ayıran da bu gerçektir.

Tahılsız, Düşük Tahıllı Kedi Mamasının Sağlığa Faydaları Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

TAHILSIZ, DÜŞÜK TAHILLI KEDİ MAMASININ SAĞLIĞA FAYDALARI HAKKINDA BİLMENİZ GEREKEN HER ŞEY

Kediler etobur canlılardır, yani biyolojik olarak hayatta kalmak için et yemeleri gerekir. Kediler zorunlu olarak etoburdur ve onları diğer evcil hayvanlardan ayıran da bu gerçektir. Şimdi 'bunun tahılsız ya da düşük tahıllı kedi mamalarıyla ne ilgisi var?' diye düşünüyor olabilirsiniz.

Peki, kafanızdaki soruları gidermek adına okumaya devam ediniz…

Tahılsız ya da düşük tahıllı kedi mamasının temel sağlık yararlarından biri proteine olan bağımlılığıdır. Daha büyük ataları gibi, kediler de diyetlerinde proteine ​​ihtiyaç duyar. Yüksek proteinli ve düşük karbonhidratlı bir diyetten yararlanmak istemeleri, onların doğası gereğidir. Vahşi doğada, kedilerin birçok kedi maması ürününün içerdiği bol miktarda karbonhidratla beslenme ihtiyacı veya eğilimi yoktur. Gerçekte, yüksek miktarda karbonhidrat tüketimi bir kedinin sağlığına zararlıdır ve mümkünse bundan kaçınılmalıdır.

Besinlerle dolu ve dengeli bir yapıya sahip, sağlıklı, tahılsız bir kedi maması satın almak maliyetli olabilir. Ancak tahılsız bir kedi mamasının, kediniz için iyi bir diyet olarak tanımlanabilmesi için kedinizin ihtiyaç duyduğu tüm besinleri sağlamalıdır; bir kedinin vücut fonksiyonu için çok önemli olan yüksek protein seviyeleri, vitaminler ve mineraller gibi – ve kedi mamasında doğal karbonhidratlar yerine, karbonhidrat ikamesi eklenmemiş olması gerekmektedir.

Tahılsız kedi mamasının kedinizin sağlığına birçok faydası vardır. Bunlardan biri olan, kedinizin derisinde ve sindirim sisteminde göreceğiniz olumlu etkidir. Mısır, pirinç, arpa ve buğday gibi tahıl içeren yiyecekler alerjilerle ilişkilendirildiğinden ve kedinin derisi, kürkü ve sindirimi ile ilgili birçok soruna neden olabileceğinden, hassas cilde sahip kediler, tahılsız bir diyetten faydalanması yerinde olacaktır.

TAHILSIZ KEDİ MAMALARININ SİNDİRİLMESİ DAHA KOLAYDIR

Karbonhidratların kuru ve nişastalı yapısı nedeniyle, bu tahılların kedinizin sindirim sisteminde parçalanması son derece zordur. Bunun nedeni; Kediler, yüksek düzeyde nişasta içeren yiyecekleri parçalamak için gereken tükürük amilaz enzimini üretmemeleridir.

Tahılsız kedi mamaları, mamayı birbirine bağlamak için tahıllara ihtiyaç duyulmadan, çok daha doğal bir şekilde üretilirler. Tahılsız ürünler, diğer karbonhidratlarla yüklenmemeleri koşuluyla, bir kedinin doğal beslenmesine mümkün olduğunca yakın bir alternatif sunmaktadır. Sonuç olarak, tahılsız ya da düşük tahıllı kedi mamasının faydaları, kediniz için göz ardı edilemez.