Süt Ürünleri Köpekler İçin Güvenli mi?

Köpeklerin çoğunun laktoz intoleransı olduğunu biliyor muydunuz? Bazı köpekler süt ürünlerini iyi tolere edebilir, ancak büyük çoğunluğu laktoza toleranssızdır.

Süt Ürünleri Köpekler İçin Güvenli mi?

Köpeklerin çoğunun laktoz intoleransı olduğunu biliyor muydunuz? Bazı köpekler süt ürünlerini iyi tolere edebilir, ancak büyük çoğunluğu laktoza toleranssızdır. Bazı köpekler de süt alerjisinden muzdariptir. İşte köpeğinize süt ürünleri vermekle ilgili bilmeniz gerekenler.

Laktoz intoleransı

Laktoz intoleransı olan köpeklerde süt ürünleri yedikten sonra gaz, şişkinlik veya ishal olabilir. Bunun nedeni, vücudun süt ürünlerinde bulunan laktozu parçalamak için laktaz enzimine ihtiyaç duymasıdır.

Gerçekten laktoz intoleransı varsa, köpeğinize güvenle verebileceğiniz ürünler vardır. Peynir, sütten çok daha az laktaz içerir, bu nedenle laktoz intoleransı olan köpekler için güvenli kabul edilir. Bazıları süt ürünlerinden tamamen kaçınmayı önerirken, diğerleri peynirin birçok köpek için sağlıklı bir atıştırmalık olabileceğini söylüyor. Laktoz içermeyen süt, laktoz intoleransı olan evcil hayvanınız için başka bir seçenektir.

Süt Alerjisi

Gerçek bir süt alerjisi, laktoz intoleransından büyük ölçüde farklıdır. Bir süt alerjisi cilt problemlerine ve kulak enfeksiyonlarına da neden olur. Belirtiler ise şu şekildedir: Sürekli kendini yalama, kaşıma, sıcak noktalar, saç dökülmesi ve cilt enfeksiyonları. Kronik kulak enfeksiyonları, köpeğinizin süt alerjisine sahip olabileceğinin başka bir işaretidir.

Süt ürünleri köpeğiniz için güvenli midir? Cevap, köpeğinizin süt ürünlerini nasıl tolere ettiğine, ona verdiğiniz ürüne ve onlara neden verdiğinize bağlıdır. Tüylü arkadaşınızın laktoz intoleransı veya süt ürünlerine alerjisi olduğundan şüpheleniyorsanız, sonraki adımları görmek için veterinerinize danışmak her zaman en iyisidir!