Sokak Kedilerini Beslemenin Farklı Yöntemleri

Kediler etoburdur, hayatta kalmak ve gelişmek için proteine ihtiyaç duyarlar. Bazı sebzeleri yiyebilirler ancak yumurta, balık, sığır eti ve kümes hayvanları gibi hayvansal kaynaklardan elde edilen proteinlere ihtiyaçları vardır.

Sokak Kedilerini Beslemenin Farklı Yöntemleri

Kediler etoburdur, hayatta kalmak ve gelişmek için proteine ​​​​ihtiyaç duyarlar. Bazı sebzeleri yiyebilirler ancak yumurta, balık, sığır eti ve kümes hayvanları gibi hayvansal kaynaklardan elde edilen proteinlere ihtiyaçları vardır. Vücutları bitki kaynaklarından gelen proteini verimli bir şekilde işlemez ve sadece bitkisel protein kaynaklarından çok hastalanabilir veya ölebilirler.

Tavşan, sincap, kuş, sincap, fare ve sıçanları avlayan doğal yırtıcılardır. Ancak kışın, avları kıt olduğunda, aşağıdaki yiyecekleri tüketebilirler:

  • Omlet
  • Somon, ton balığı ve diğer balıklar
  • Pişmiş dana eti
  • Pişmiş biftek, rosto veya diğer sığır eti parçaları
  • Hindi
  • Tavuk
  • Konserve etler
  • Tarak, ıstakoz ve diğer deniz canlıları

Doğal yırtıcılar çoğunlukla etoburdur ve et yemeye ihtiyaç duyarlar. Bazıları kedilerin hayatta kalmak için hayvansal proteine ​​​​ihtiyacı olmadığını söylerken, biyolojik süreçleri ise aksini söylemektedir. Kediler, hayvansal proteinlerden ve türevlerinden biyolojik olarak en uygun besinleri alırlar.

Kediler bazı bitkileri yiyebilirken, asıl onları hayatta tutan besin kaynakları ettir. Bu nedenle, mülkünüze yetersiz beslenmiş bir sokak kedisi geldiğinde, biraz et veya yumurta çıkararak bu sevimli dostunuza sunabilirsiniz. Bazı insanlar, kediyi beslerseniz sürekli yiyecek aramak için geri geleceklerini söylemektedirler. Ama o kedi için yaşamla ölüm arasındaki tek şey olabilirsiniz.

Kediler Bazı Sebzeleri ve Tahılları Yiyebilir

Elinizde hayvansal protein yoksa ve bir sokak kedisine yiyecek bir şeyler vermeniz gerekiyorsa, sebze ve tahıllardan yola çıkabilirsiniz. Pişmiş havuç, yeşil fasulye, bezelye, kuşkonmaz ve brokoli, pişmiş pirinç ve pişmiş tatlı patatesin yanı sıra yola çıkmak için uygundur. Birçok kedi maması markası, sindirime yardımcı olmak için formüllerinin bir parçası olarak pirinç ve tatlı patates kullanır.

Kedi için daha dengeli bir yemek hazırlamak için, kedinin hayatta kalması için yeterli kalori almasına yardımcı olmak için çırpılmış yumurta ve pişmiş pirinci bir kaseye koymayı deneyin.

Arada bir sokak kedisine ıspanak, kavun, muz ve yulaf ezmesi verebilirsiniz. Ancak yeterli beslenmeyi sağlamak için bu yiyecekleri hayvansal proteinlerle birleştirin. Pişmiş tavuk ve ıspanak koyabilir ya da hindi ve tatlı patatesi karıştırabilirsiniz. Bir sokak kedisi çöp tenekelerini ve çöp bidonlarını temizlemek için kullanılabilir, ancak bu, kediye besleyici yiyecekler veremeyeceğiniz anlamına gelmez.

Kedilere Süt, Köpek Maması, Çikolata veya Soğan Vermeyin

Sanılanın aksine süt kediler için sağlıklı değildir. Onu sindirmek için uygun enzimlerden yoksundurlar ve bu onları hasta edebilir. Başıboş bir yavru kedi bulursanız, hala emzirme aşamasındaysa onu beslemek için özel bir yavru kedi formülü bulmanız gerekecektir.

Elinizde bol olsa bile sokak kedisine köpek maması vermeyin. Köpek maması, kediler için değil, köpeklerin ihtiyaçları için özel olarak formüle edilmiştir ve kediyi hasta edebilir. Sokak kedisini tavuk veya sığır eti gibi insan maması ile beslemek, köpek maması ile beslemekten daha iyi olacaktır.

Çikolata, soğan, sarımsak, avokado ve üzüm, kediler için zehirleyici etkiye sahiptir ve sokak kedisine vermeyi planladığınız diğer yiyeceklerle birlikte verilmemelidir. Domates ve çoğu patates, çok fazla mide sorununa neden oldukları için kedilere verilmemelidir. Sokak kedisi aç görünüyorsa, ona protein açısından zengin hayvansal gıdalar verdiğinizden emin olun. Tuzu fazla değilse kedi maması yerine konserve ton balığı uygundur. Ama kediye bir seferde çok fazla vermeyin, özellikle açsa, çünkü bir kerede çok fazla yiyebilir. Bu eylem sağlıklı değildir ve mide bulantısı ile bırakabilir.

Sahanda Yumurta Kedilere de Verilebilir

Çoğu insanın buzdolabında yumurtaları vardır ve bir yumurtayı bir sokak kedisine vermeden önce çırpmak ve karıştırmak fazla zaman almaz. Yumurtayı baharatlamayın veya tuzlamayın, çünkü herhangi bir baharat veya tuz kedinin sindirim sistemi için sağlıklı olmayabilir. Yaş ve kuru kedi maması da herhangi bir baharat kullanmaz, bu nedenle baharat eklemenize gerek yoktur. Birçok kedi maması markası, uygun görme gelişimi için gereken kolini sağlamak için formüllerinde yumurta kullanır. Yumurtalar ayrıca, bir sokak kedisinin diyetinde eksik olabileceği B vitaminlerini de sağlar.