Sevimli Dostlarımızın Beslenmesinde Konserve Mamanın Faydaları

Yaş köpek ve kedi mamalarının başlıca faydaları; • Kuru mamalardan daha fazla besin değerine sahiptir.

Sevimli Dostlarımızın Beslenmesinde Konserve Mamanın Faydaları

Yaş köpek ve kedi mamalarının başlıca faydaları;

• Kuru mamalardan daha fazla besin değerine sahiptir.

• Evcil hayvanınızın sağlığı için hayati önem taşıyan nem değeri yaş mama tüketimi ile dengelenmektedir.

Evcil Hayvanınız İçin Doğru Beslenme Sağlığın Temelidir
Köpeklerimizi ve kedilerimizi her gün neyle beslediğimiz, onların sağlığı ve esenliği ile ilgili olarak verebileceğimiz en önemli karardır. Evcil hayvanınız için doğru beslenme planıyla, bir sağlık sorunu ortaya çıktığında hayvanınızın vücudu kendi kendine onarımını yapabilmektedir. Yaş mamalar, yüksek besin değeri ve nemlilik özelliği ile hem köpekler hem de kediler için onların beslenmesinde önemli bir yer tutmaktadır. Yaş mamalar, yüksek et içeriğine sahip olma eğilimindedirler, az miktarda karbonhidrat içerirler ve yüksek nem özelliğine sahiptirler.

Daha Yüksek Hayvansal Protein Seviyeleri, Kediler ve Köpekler İçin Gereklidir.
Konserve kedi maması ve konserve köpek maması, evcil hayvanınızın gelişmesi için ihtiyaç duyduğu beslenmeyi sağlamak için kuru mamaya göre daha olasıdır. Etçil hayvanlar olarak kediler ve köpekler; Et, kümes hayvanları, balık ve yumurta gibi hayvansal kaynaklardan oluşan farklı türde protein tüketmeleri gerekmektedir. Evcil hayvanlarınızın beslenmesi için eksik amino asit çeşitliliği sağlayan bitki kaynaklı proteinler, kediniz ya da köpeğinizin gelişememesine ve sağlık problemleri yaşamasına neden olmaktadır.

Bitkisel içerikler (tahıllar, baklagiller ve patatesler gibi) hayvansal içeriklerden daha az faydalı olsa da genellikle evcil hayvan mamalarında, özellikle kuru mamalarda bağlayıcı, koyulaştırıcı bir besin kaynağı olarak kullanılabilmektedir. Böylelikle evcil hayvanınızın hem bitkisel hem hayvansal protein ihtiyacı karşılanmış olur. Konserve mamalar, genellikle yüksek düzeyde hayvansal protein içeriğine sahiptir ve evcil hayvanınız için bitki bileşenlerine olan ihtiyacı ortadan kaldırır.

Nemin Evcil Hayvanlar ve Kediler İçin Önemi
Aslen çölden gelen kediler, suyunun çoğunu sulu avlarından almaya en iyi şekilde adapte olmuşlardır. Diyetleri boyunca, konserve mama yiyen kediler, kuru mama yiyip bir su kabından su içen kedilere göre iki katı kadar su tüketecektir! Çoğunlukla kuru mama ile beslenen kediler su kaplarını sık sık ziyaret ederler, bu da susuz kaldıklarının ve diyetlerinde daha fazla neme ihtiyaç duyduklarının bir işaretidir. %50 veya daha fazla çiğ veya konserve gıdadan oluşan bir diyet, böbrek yetmezliği, diyabet gibi yaşamı tehdit eden sağlık sorunlarının önlenmesine yardımcı olabilir.

Konserve yiyecekler, köpekler ve kediler için kilo vermeye yardımcı olur
Köpeklerde ve kedilerde obezitenin ana nedeni, karbonhidrat değeri yüksek diyetlerdir. Konserve yiyecekler, karbonhidrat bakımından düşük ve doyurucu protein bakımından yüksek olduğundan, evcil hayvanınızın ideal silüetini korumasında yardımcı olmaktadır.


Konserve köpek ve kedi mamasının sindirimi daha kolaydır
Yüksek nemli bir diyette proteinleri, yağları ve karbonhidratları sindirmek kuru bir diyetten daha kolay olduğundan, konserve mamalar özellikle yavru köpekler, yavru kediler ve yaşlı kedi ve köpekler için veya iyileşmekte olan hayvanların ihtiyaç duydukları besinleri almaları için yararlı olup, sindirilmesi kolaydır.