Sevgi ve Şefkat Dolu 5 Terapi Köpeği

Bazı köpek ırkları, sevimli olmakla beraber doğaları gereği tedavi edicidirler.

Sevgi ve Şefkat Dolu 5 Terapi Köpeği

Sevgi ve Şefkat Dolu 5 Terapi Köpeği

Evcil bir köpeğe sahip olmak sadece yüzünüze bir gülümseme getirmekle kalmaz aynı zamanda hayatınızın en stresli anlarıyla başa çıkmanıza da yardımcı olur. Bazı köpek ırkları, sevimli olmakla beraber doğaları gereği tedavi edicidirler. Özellikle huzurevlerinde, bakımevlerinde ve hastanelerde özel bakıma ihtiyaç duyan bazı bireyler vardır ve terapi köpekleri, bu tür insanlar için mükemmel bir arkadaştır. Hepimiz, köpeklerin ihtiyacı olanlara koşulsuz sevgi, şefkat ve eğlence sunduğunu biliyoruz. Terapötik nitelikleri nedeniyle en popüler olan köpek ırklarından bazılarına bakalım.

1) Labrador Retriever

Labrador Retriever'ın gözlerine baktığınız anda ona aşık olacaksınız. Olağanüstü zekaya sahip ve bakımı kolay, çok yönlü ırklardan biridir. Arkadaş canlısı ve çok sosyal bir cins olarak bilinirler, bu da onları doğru eğitimle harika terapi köpekleri yapar. Bu köpek cinsinin doğuştan yüzücü olduğu da bilinmektedir. Sakin ve sessiz doğası da onları mükemmel bir aile köpeği yapar. Bir terapi köpeğinin işi çoğunlukla sağlık kurumlarını, huzurevlerini, özel bakım merkezlerini ziyaret ederek ekstra bakım ve desteğe ihtiyaç duyan insanlarla buluşmak ve onlara sıcaklık ve çok ihtiyaç duydukları sevgiyi sağlamaktır.

Bir Labrador köpeğinin mizacı agresif durumlara karşı oldukça dayanıklıdır. İnsan dostlarını memnun etmek için ellerinden gelen her şeyi yaparlar ve yüzlerine bir gülümseme getirmek için hiçbir şeyden kaçınmazlar. Çok oyuncudurlar, bu nedenle arkadaşlıklarından asla sıkılamazsınız. Dışa dönük ve nazik doğası, insanların yalnızlığı ve depresyonu unutmasına yardımcı olur. Doğru miktarda eğitimle Labrador Retrieverlar en iyi terapi köpeklerine dönüşür ve sevgi ve şefkatlerini ebeveynlerine yağdırırlar.

2) Pug

Bu sevimli köpek ırkı, buruşuk yüzleri ve iri gözleriyle tanınır. Fiziksel yapıları bakımından küçüktürler, bu da onları taşımayı ve kucağınıza almayı kolaylaştırır. Küçük sevimli yüzlerine bakmak bile yüzünüzde bir gülümseme yaratacaktır. Yüksek sevimlilik katsayıları, onları terapi köpekleri listesine girmek için en popüler ırklardan biri yapar. Terapi köpeklerinin en önemli iki özelliği, sosyal yapıları ve insanlarla temas kurmaya duydukları istektir.

Puglar, ilk karşılaşmada herhangi bir yabancıyla arkadaş olmayı dört gözle bekleyen küçük afacanlardır ve çoğunlukla daha sakin davranışlar sergilerler. İlk karşılaşmada tamamen yabancı biriyle kucaklaşmaktan çekinmezler ve bu da onları bakım merkezlerinde ve özel evlerde terapi köpekleri için uygun bir seçim haline getirir.

3) Pomeranian

Onlara bir kez baktığınızda sevgiyle okşamaktan kendinizi alamayacaksınız. Çoğunlukla küçük yapılı çok sevimlidirler. İnsanlar tarafından sevilmeyi severler ve zeki bir ırktır. Uygun bir eğitimle mükemmel terapi köpekleri haline gelirler. Buna ek olarak, az bakım gerektirmeleri onları yaşlı insanlar arasında oldukça popüler kılmaktadır. Bu sevimli köpekler, tatlı bir doğaya sahiptir ve insan arkadaşlarını çok sahiplenirler. Bu da onları huzurevlerinde ve hastanelerde, ihtiyaç duydukları zamanlarda tüylü bir arkadaşa sahip olmayı seven insanlar arasında anında favori yapar. Pomeranianlar, çoğunlukla utangaç bir yapıya sahiptir ve insanların bağırması veya herhangi bir rahatsızlığa neden olması gibi en zor ve kaotik durumlarla başa çıkmak için sakin olmaları için doğru şekilde eğitilmeleri gerekir.

4) Saint Bernard

Bir İsviçre köpeği olarak en iyi çığ kurtarma köpekleri olarak ün kazanmışlardır. Dağlık arazilerdeki en harika kurtarma köpekleri olarak tanınmalarının yanı sıra en iyi terapi köpekleri olarak da bilinirler. Devasa boyutları nedeniyle, onlara sarılmayı ve üzerlerine binmeyi seven çocuklar arasında çok popülerdirler. Arkadaş canlısı bir ırktır ve hastalara karşı inanılmaz derecede koruyucu ve itaatkârdırlar. Boyutları büyük olsa da bir çocuk veya yetişkin tarafından olası bir agresif davranışla karşılaştıklarında sinirlenmezler. Bu muhteşem köpek, insanların stres ve kaygılarının üstesinden gelmeleri ve kişisel ve duygusal alanlarındaki boşlukları doldurmaları için en iyi arkadaştır.

5) Beagle

Bu cins, küçük boyutları ve büyük kulakları ile bilinir. Sadece güzel görünümleriyle sınırlı değildirler aynı zamanda doğaları gereği çok yumuşak huylu ve uysaldırlar. Gerektiğinde insan dostlarıyla paylaşabilecekleri tüm sevgi ve şefkate sahiptirler. Herkesle çok kolay bir şekilde ilgilenirler, bu da onları harika terapi köpekleri yapar. Oldukça aktif ve eğlencelidirler ve insan dostlarına gereken sıcaklığı ve şefkati vermek için onlarla kolayca kucaklaşırlar. Bir terapi köpeği için mükemmel bir seçim olmalarını sağlayan tüm gerekli niteliklere çok iyi sahiptirler.

Genel olarak, en sevdiğiniz terapi köpeği türünü sahiplenmeden önce kısa listeye aldığınız köpek ırklarının özelliklerini göz önünde bulundurun. Zihinsel ve fiziksel sağlıklarını iyileştirmek için ona ihtiyaç duyanların beklentilerini karşılayanı seçin. Siz veya çevrenizdeki insanlar, çeşitli alerji türlerine yatkınsanız çok fazla tüy döken bir köpek sahiplenmekten kaçının. Bir terapi köpeği sahiplenmeden önce akılda tutulması gereken bir diğer şey de köpeklerin yaşlarıdır. Genellikle bir yaşında olan köpekler, bu yaşta fiziksel ve zihinsel olarak olgunlaştıkları için en iyi seçim olarak kabul edilir. Ayrıca, bakım arayan insanlar için çoğunlukla ihtiyaç duyulan tüm arkadaş canlısı ve sevgi dolu özelliklerini geliştirir.