Sağlıklı Köpek Sindirimi

Bir köpeğin sindirim sistemi çok hassastır.

Sağlıklı Köpek Sindirimi

Sağlıklı Köpek Sindirimi

Bir köpeğin sindirim sistemi çok hassastır. En küçük bir çim ısırığı veya sofra artıkları bile mide rahatsızlığına yol açabilir.

Kusma ve ishal, köpekler arasında yaygın olsa da tüylü dostunuz bu semptomla mümkün olduğunca az karşılaşırsa daha mutlu olacaktır. Köpeğinizin sindirim sağlığını iyileştirmenin etkili ve tamamen doğal yollarını öğrenmek için okumaya devam edin.

Beslenmelerine Probiyotik Ve Prebiyotik Ekleyin

Daha sağlıklı bir sindirim sistemi için ilk adım köpeğinizi probiyotikler ve prebiyotiklerle beslemektir. Probiyotikler, bağırsak mikrobiyomuna denge kazandıran faydalı bakterilerdir. Çok çeşitli iyi bakteri, kötü bakterileri minimumda tutarak cilt sorunları, bağırsak rahatsızlıkları ve bakteriyel enfeksiyon riskini azaltır. Köpeğinizi günlük probiyotik takviyesi ile besleyin veya fermente sebzeler ve şekersiz, su bazlı kefir gibi probiyotik gıdaları öğünlerine ekleyin.

Prebiyotikler, bu iyi bakteriler için besin kaynağıdır. Probiyotikler köpeğinizin bağırsaklarına iyi bakteriler eklerken, prebiyotikler köpeğinizin kendi iyi bakterilerini üretme konusundaki doğal yeteneğini destekler. Maksimum fayda elde etmek için hem probiyotik hem de prebiyotik içeren bir takviye arayın. Muz ve karahindiba yeşillikleri gibi bazı köpek dostu yiyecekler de prebiyotikler açısından zengindir.

Günlük Rutinlerine Egzersiz Ekleyin

Egzersiz, köpeğinizin sindirim sisteminde önemli bir rol oynar. Günlük fiziksel aktivite, sindirim sisteminin düzenli bir tempoda ilerlemesini sağlar. Tutarlı bir egzersiz programı, köpeğinizin bağırsak hareketlerini düzenlemeye yardımcı olarak kabızlık, şişkinlik ve diğer sindirim bozukluğu semptomlarını azaltır. Denemek için iyi aktiviteler arasında uzun yürüyüşler, oyun seansları ve köpek parkına geziler yer alır. Yavrunuz aktif kaldığı sürece egzersizin türü önemli değildir.

Egzersiz, köpeğinizin besinleri daha verimli kullanmasına da yardımcı olur. Köpekler hareket ettiklerinde enerji harcarlar, bu da protein, yağ ve karbonhidrat ihtiyacını artırır. İnce bağırsak, bu besinleri kan dolaşımına karışmadan önce parçalar. Egzersiz, besin emilimini artırarak ve atıkları vücuttan dışarı yönlendirerek sindirim sistemini düzenler.

Endişeli Köpeklerde Stresi En Aza İndirin

Stres ve anksiyete nöbetleri genellikle köpeklerde kusma ve ishale yol açar. Bunun bir nedeni bağırsak-beyin eksenidir, yani beyin ve bağırsak sağlığı birbiriyle yakından bağlantılıdır. Yavru köpeğinizin duygusal refahını iyileştirmek, sindirim sağlığı üzerinde olumlu bir etkiye sahip olabilir.

Tahılları Sınırlayın Ve Yüksek Kaliteli Proteinle Besleyin

Bir köpeğin sindirim sistemi, tahılları enerjiye dönüştürme yeteneğine sahiptir. Bununla birlikte, evcil hayvan ebeveynleri köpeklerini yüksek karbonhidrat içeren bir diyetle beslemekten kaçınmalıdır. İnce bağırsak, bu tahılları glikoza dönüştürür ve yüksek miktarda glikoz, kronik enflamasyona yol açabilir. Enflamasyon, enflamatuar bağırsak hastalığının ve sızdıran bağırsak sendromunun temel nedenidir. Bunun yerine, köpeğinizi meyve, sebze ve proteinlerden oluşan tam gıdalı bir diyetle besleyin veya tahıl dolgu maddeleri olmadan yapılan ticari mamaları arayın.

Protein, bir köpeğin ana enerji kaynağı olmalıdır. Ancak proteinin türü de önemlidir. Yağsız, yüksek kaliteli proteinlerle besleyerek tüylü dostunuzun sindirim sağlığını destekleyin. Aşırı kilo alımını ve kronik enflamasyonu önlemek için yağ oranı düşük proteinleri seçin. Tavuk, hindi, somon ve beyaz balık az yağlı iyi seçeneklerdir.

Mümkün Olduğunca Bazı İlaçlardan Kaçının

Antibiyotikler, bakteriyel enfeksiyonlara karşı etkili bir tedavidir. Ne yazık ki bu ilaçlar sadece kötü bakterileri öldürmekle kalmaz aynı zamanda iyi bakterileri de öldürür. Bu, bağırsak mikrobiyomunun dengesini bozabilir ve köpeğinizde tekrarlayan ishal veya kusmayı tetikleyebilir. Köpeğinize antibiyotik vermek zorundaysanız iyi bakterileri yerine koymak için günlük probiyotik takviyesi ile besleyin.

Her köpek, hayatının bir noktasında mide rahatsızlığı yaşayacaktır. Bazı durumlarda köpekler, bir sindirim hastalığı nedeniyle tekrarlayan semptomlar geliştirebilir. Bu ipuçları, ister ömür boyu süren bir hastalığı olsun ister sadece şüpheli bir şey yemiş olsun, köpeğinizin sindirim sağlığını iyileştirebilir.