Patili Dostlarımız Kediler İçin 5 Sağlıklı Besin

Sevimli yaramazlar için, MamaPlus mamalarına ek olarak ikram edebileceğiniz 5 faydalı besin!

Patili Dostlarımız Kediler İçin 5 Sağlıklı Besin

Patili Dostlarımız Kediler İçin 5 Sağlıklı Besin

Kediler için sağlıklı besinler seçerken onların beslenme ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmalısınız. İşte kediler için sağlıklı 5 besin önerisi:

Et

Dostlarımızın güçlü bir kalp, iyi görüş ve sağlıklı bir üreme sistemi için etten protein almaları gerekir. Pişmiş sığır eti, tavuk, hindi ve az miktarda yağsız şarküteri etleri bunu vermenin harika bir yoludur. Fakat bozuk ya da çiğ olmamak şartıyla!

Balık

Balık, omega-3 yağ asitleri kaynağıdır ve kedilerin cilt ve tüy sağlığını destekleyebilir. Aynı zamanda, kedinizin gözlerinin keskin kalmasına, böbrek hastalığı ve kalp rahatsızlıklarına yardımcı olur. Ancak aşırı miktarda balık vermekten kaçının, çünkü bazı türlerde civa birikimi olabilir. Ayrıca, dengeli bir diyetin bir parçası olarak sunmalısınız. Yine çiğ olmamak şartıyla!

Yumurta

Yumurtalar kediniz için başka bir süper protein kaynağıdır. Ama pişirildiklerinden emin ol. Çiğ et ve balık gibi çiğ yumurtalar da kedinize zarar verebilir.

Tavuk

Kediler eti sever. Tavuk ayrıca kedinizin kaslarını inşa etmeye ve kemiklerini sağlıklı tutmaya yardımcı olan harika bir protein kaynağıdır. Kedinizin kolesterolünü, kan basıncını kontrol etmeye yardımcı olabilir ve kanser riskini azaltır. Kediniz, kesinlikle tavuğu sevecektir.

Kemik Suyu

Ev yapımı kemik suyu, kedilerin hidrasyonunu artırabilir ve eklem sağlığını destekleyebilir. Ancak tuz eklememeye dikkat edin ve özellikle soğumuş suyu kullanın.

Taze Yeşillikler

Kediler için taze otlar, sindirimlerini destekler ve bazı vitamin ve mineralleri sağlar. Özellikle kedi otu, kedilerin mide problemlerini hafifletebilir.

Kırmızı Mercimek

Haşlanmış kırmızı mercimek, lif ve protein açısından zengin bir seçenektir. Kedilere az miktarda verilebilir ancak iyice haşlandığından ve baharat veya tuz eklenmediğinden emin olun.

Önerilen her besini kedilere verirken miktarına dikkat etmelisiniz. Kediler için dengeli bir diyet en önemlisidir ve ticari kedi maması, tüm besin ihtiyaçlarını karşılamak için genellikle en iyi seçenektir. Ayrıca, kedilerinize insan gıdalarından vermeden önce bir veterinerle danışmalısınız, çünkü bazı yiyecekler kedilere zarar verebilir.