Neden Evcil Hayvanları Olan Çocuklar Okulda Daha Başarılı?

​​​​​​​Eğitim ve çocuk gelişimi uzmanları, çocukların akademik, kişisel ve sosyal gelişimlerini artırmak için evcil hayvanları önermektedir.

Neden Evcil Hayvanları Olan Çocuklar Okulda Daha Başarılı?

Neden Evcil Hayvanları Olan Çocuklar Okulda Daha Başarılı?

Eğitim ve çocuk gelişimi uzmanları, çocukların akademik, kişisel ve sosyal gelişimlerini artırmak için evcil hayvanları önermektedir.

Çalışmalar, evcil hayvan sahibi çocukların okulda daha iyi notlar aldığını gösteriyor. Ayrıca oyunlar, topluluklar ve sanat gibi diğer etkinliklerde daha iyiler. Evcil hayvan sahibi olmanın ardındaki sihir nedir? 

İşte dikkate alınması gereken 5 mükemmel fikir:

 

1. Evcil Hayvanlar Çocukları Aktif Tutar

Evcil hayvanlar, 7/24 bakım gerektirir. Çocuklar evcil hayvanlarını yürüyüşe çıkardığında köpeğin egzersiz yapma sürecinde çocuk da faydalı bir çalışma yapmış olur. Aktif bir çocuk genellikle sınıfta daha iyi performans gösterir.Bu çocuklar, okulda bir görev ortaya çıktığında soruları yanıtlamak ve gönüllü olmak için inisiyatif alırlar. Aktif olmayan çocuklara göre soruları daha hızlı ve daha iyi kavrayarak yanıtlayabilirler.

 

2. Evcil Hayvanlar Sorumluluğu Artırır

Akademik çalışma kişisel sorumluluk gerektirir. Sorumlu öğrenciler okumayı önceden öğrenir, ödevlerini zamanında tamamlar ve öğretilen kavramları anlamak için başka fırsatlar ararlar. Evcil hayvanlar, çocuklara sorumluluk duygusu aşılamaya yardımcı olur. 

Örneğin; çocuğunuzun evcil hayvanını beslemesi, bakımını ve egzersiz için dışarı çıkarılmasını üstlenmesi sorumluluk bilincini artırır. Çocuk, sorumluluğu erken yaşta öğrendiğinde bunu akademik çalışmalarına da aktaracaktır. Evcil hayvan sahibi olmak, küçük yaşlardan itibaren çocuklara sorumluluk duygusu aşılamanın en iyi yollarından biridir.

 

3. Evcil Hayvanlar Çocukları Daha Yaratıcı Yapar

Evcil hayvanlar oyuncudur ve çocuğunuzu harekete geçirir. Televizyon izlemek veya oyun oynamak yerine, çocuk dışarıda köpekle oynayacak ve egzersiz yapmasına yardımcı olacaktır. Ağaçlarla, insanlarla ve doğanın diğer unsurlarıyla etkileşim, çocuklarda yaratıcılığı tetikler. 
Evcil hayvanın bakımı da çok fazla yaratıcılık gerektirir. Örneğin; çocuk, köpeği kısıtlı bir alanda oynatmanın bir yolunu bulmalıdır. Bu, sınıfa aktarılacak mantıklı karar vermenin bir örneğidir.

 

4. Evcil Hayvanlar Duygusal Ve Zihinsel Büyümeyi Geliştirir

Evcil hayvanlar, sahiplerinin zihinsel ve duygusal gücünü arttırır. Çocuk, evcil hayvanı olmayan bir akranına göre daha sakindir ve daha cesur kararlar verebilir. Çocuk, evcil hayvandan sorumlu olduğu için karar verme yeteneği güçlenecektir.

 

5. Evcil Hayvanlar Çocukların Rahatlamasına Yardımcı Olur

Gevşeme, herhangi bir çocuğun yaşamının ve sağlıklı gelişiminin çok önemli bir parçasıdır. Ayrıca okul çağındaki çocuklara yardımcı olur ve daha zorlu soruları çözmelerini sağlar. Çocuk rahatlayabilir ve daha iyi uyuyabilir, sınavlara ve okuldaki çalışmalara kolayca hazırlanabilir. 
Evcil hayvan yetiştirirken gereken özen, çocukların zihinsel ve duygusal güçlerini geliştirmelerini sağlar.Çocuğun evde ve sınıfta daha iyi kararlar almasına yardımcı olur. Çocuğunuzun sınıftaki performansını artırmanın yollarından biridir.