Mikroçipler Evcil Hayvanınızı Nasıl Korur?

Her hayvan sahibi, evcil hayvanının kaybolmayacağını düşünmek ister ancak, geleceğin ne getireceği belli olmaz!

Mikroçipler Evcil Hayvanınızı Nasıl Korur?

Mikroçipler Evcil Hayvanınızı Nasıl Korur?

Teknoloji sürekli gelişiyor ve evcil hayvanlarını korumak için sahiplerine daha güvenilir yollar sunuyor. Artık yalnızca tasma etiketlerine güvenmek zorunda değilsiniz. Mikroçipler, sevgi dolu evcil hayvan ebeveynlerine tüylü bebekleriyle yeniden bir araya gelme şansı veriyor. Bu küçük elektronik cihazlar, güvenli, acısız ve tamamen kusursuzdur. Evcil hayvanınıza mikroçip taktırmamanız için hiçbir sebep yok!

Bir Evcil Hayvana Mikroçip Nasıl Takılır?

Mikroçipler, cam bir kapsülün içine yerleştirilmiş elektronik cihazlardır. Bir pirinç tanesi büyüklüğündedirler ve evcil hayvanınız bunu hiç hissetmez. Bir mikroçip tarandığında mikroçip şirketinin adı ve benzersiz bir kimlik numarası ortaya çıkar. Veterinerler, barınaklar ve hayvan kontrol kurumları bu kimlik numarasını kayıp evcil hayvanları sahipleriyle yeniden bir araya getirmek için kullanır.

Bir mikroçipin takılması sadece birkaç saniye sürer ve minimum rahatsızlığa neden olur. Mikroçip çok küçük olduğu için bir iğne ile yerleştirilir. Veterinerler, mikroçipleri evcil hayvanın kürek kemikleri arasındaki dokuya enjekte eder. Anesteziye gerek yoktur; evcil hayvanınızın hissedeceği tek şey küçük bir çimdiktir. Prosedürün hiçbir yan etkisi veya enjeksiyon bölgesinde kalıcı ağrı etkisi yoktur. Hızlı bir iğneden sonra evcil hayvanınız eve gitmeye hazır!

Evcil hayvan ebeveynlerinin prosedürü takiben birkaç adımı tamamlamaları gerekir. Veteriner, sizden mikroçipi üretici firmaya kaydettirmenizi isteyecektir. Bir mikroçip, yalnızca gerçek sahibi ile ilişkilendirildiğinde faydalıdır. Tek yapmanız gereken adınızı ve iletişim bilgilerinizi içeren bir form doldurmaktır. Mikroçip şirketi, bilgilerinizi ulusal veri tabanlarına girecektir, böylece bir veteriner, barınak veya hayvan kontrol kurumu sizinle iletişime geçebilecektir.

Evcil Hayvanınıza Mikroçip Taktırmanın Faydaları

Her evcil hayvan ebeveyni, tüylü bebeklerine mikroçip taktırmayı düşünmelidir. Çipler, birçok fayda sağlar ve evcil hayvanınızın sağlığı için neredeyse hiçbir risk oluşturmaz. Evcil hayvanınızın neden mümkün olan en kısa sürede mikroçip taktırması gerektiğine daha yakından bakın:

Yeniden bir araya gelme şansını artırır: Mikroçipli evcil hayvanların kaybolmaları halinde sahipleriyle yeniden bir araya gelme olasılığı çok daha yüksektir. Barınaklar, bir evcil hayvanı sahiplendirmeden önce, kaybolan her hayvanı mikroçipi olup olmadığını görmek için tarar. Tarayıcı bir mikroçip tespit ederse personel, sahibinin iletişim bilgilerini veri tabanında arar. Mikroçipi olmayan bir evcil hayvanın asıl sahibine geri dönme garantisi yoktur. Bu durumda barınak, hayvana yeni bir ev bulmak zorunda kalabilir.

Hırsızların evcil hayvanınızı çalmasını engeller: Birçok evcil hayvan ebeveyni, tasma etiketlerinin sahipliğini kanıtlamak için yeterli olduğuna inanır. Ancak kayıp evcil hayvanlar, yanlış ellere geçtiğinde künyeler güvenilmezdir. Birisi, üzerinde kendi adı ve adresi bulunan künyeleri takarak tüylü bebeğinizi kolayca sahiplenebilir. Hak sahibi olduğunuzu kanıtlamanın tek yolu mikroçiptir. Kurcalanması imkansızdır ve hayvanın vücudunda kalıcı olarak gömülü kalır.

Tasma etiketlerini yedekleyin: Tasmalar kırılabilir, kayabilir veya hırsızlar tarafından çıkarılabilir. Tasma sağlam kalsa bile, kimlik etiketleri zamanla çizilebilir. Yaşlı bir evcil hayvan bulan biri, künyedeki soluk baskıyı okuyamayabilir. Mikroçipler, bir evcil hayvanın size ait olduğunu kanıtlamanın tek kesin yoludur, çünkü hiçbir şey ona zarar veremez veya onu çıkaramaz.

Kişisel bilgilerinizi koruyun: Tasma künyeleri işe yarayabilir. Bir komşunuz evcil hayvanınızı sokakta bulursa hayvanı bir barınağa götürmeden sizinle kolayca iletişime geçebilir. Ne yazık ki, kayıp bir evcil hayvan bulan herkes iyi niyetli değildir. Hayvanı geri getirseler bile, adınız ve ev adresiniz hala bir yabancının elindedir. Mikroçipler, özel bilgileri halka vermeden sizi gerçek sahibi olarak tanımlar. Mikroçip sayesinde, bilgilerinize yalnızca veterinerler ve barınak personeli erişebilir.

Eğer evcil hayvanınız mikroçipli değilse şimdi bunu gerçekleştirmenin tam zamanı. Tüylü bebeğinize ekstra bir koruma katmanı sağlamak için asla geç değildir. Her hayvan sahibi, evcil hayvanının kaybolmayacağını düşünmek ister ancak, geleceğin ne getireceği belli olmaz! Mikroçipi olmayan kayıp bir evcil hayvan, sizi pişmanlığa sürükleyebilir. Bugün mikroçip taktırarak aranızdaki bağı koruyun.